Storfinansen er klar for å utnytte klimafrykten

39
Verdens fremste finanskapitalister med BlackRock i spissen står klare til å utnytte klimafrykten til siste skattekrone. Illustrasjon: Shutterstock

I den epokegjørende boka Sjokkdoktrinen viste Naomi Klein hvordan storfinansen og nyliberale politiske krefter har klart å utnytte kriser, katastrofer og kriger til å ta over naturresursene innføre drakoniske økonomiske «reformer» som det aldri hadde vært mulig å få gjennom under normale politiske forhold.

Global finanskapital simpelthen elsker frykt, panikk og kaos. Boka viser at de markedsliberale reformene iscenesatt av Milton Friedman og hans «Chicago boys» ikke ble introdusert på demokratisk vis, men gjennom bruk av et sjokk. Dette sjokket kunne være alt fra et terroristangrep til en naturkatastrofe. Sovjetunionens sammenbrudd ble for eksempel brukt til å innføre et ultraliberalt mafiaregime i Russland som klarte å privatisere og plyndre russisk økonomi så brutalt at landets BNP ble halvert og levealderen for menn falt med ti år i gjennomsnitt.

Klima blir den nye sjokkdoktrinen

Det er nå helt klart hva som blir den nye globale sjokkdoktrinen. Det er «klima». Av god grunn er folk bekymret for framtida og dette er forsterket gjennom budskap om at vi har «bare ti år» og at det er grunn til «panikk». Det arbeides nå politisk for å skape en «konsensus» for at overnasjonale organer må sørge for «klimatiltak» som «monner». EU og FN er naturligvis sentrale her. Men også Verdensbanken hadde opplegget klart allerede i 2014. De skal skape instrumenter og «koalisjoner» for å sørge for at offentlig og privat kapital flommer den veien de definerer som klimavennlig. Dette er sjølsagt først og fremst en metode for at global finanskapital skal få hendene så djupt ned i de offentlige skattkistene som det er fysisk mulig.

I 2018 etablerte Emmanuel Macron med bakgrunn fra Rothschild bank og verdens største hedgefond, den vanlig mistenkte BlackRock, noe som kaltes Climate Finance Partnership. Nå kaller de seg Blended Finance Taskforce og deres mål er å:

«mobilisere privat kapital til målene for De bærekraftige utviklingsmålene – en universell oppfordring til handling for å få slutt på fattigdom og beskytte planeten. Taskforce samler ledere fra næringsliv, finans, utvikling, politikk og sivilsamfunn for å bidra til å overvinne hindringer for investering i sektorer og geografier med stor innvirkning.»

Google, Facebook og BlackRock skal ødelegge mer norsk natur med vindfarmer

Hindringer kan naturligvis være nasjonal lovgivning, folkelig motstand og annet som hindrer fri flyt av kapital.

De ser på dette som en investeringsmulighet uten sidestykke og mener at det skal være mulig å få tilgang til investeringer i størrelsesorden 12.000 milliarder dollar. Dette klarer de ikke å reise bare gjennom privat finansiering, derfor lanserer de begrepet «blended business». Dette betyr at de også vil ha tilgang til offentlige finanser. De håper å kunne tappe de offentlige finansene for 6.000 milliarder dollar.

De partnerne som står bak dette er de vanlige finansielle gangsterne, de samme som sto bak finanskrisa og sørge for å profittere grovt på den. Den største av dem er BlackRock, naturligvis, men vi finner de fleste av de andre der også: BNP Paribas, Carlyle Group, Citi Group, Credit Suisse, HSBC, JP Morgan Chase, Rockefeller Foundation – og naturligvis USAID og milliardærklubben World Economic Forum. I administrasjonen har de satt inn blant annet folk fra McKinsey og Atlantic Council. Så de er der alle sammen.

Dette er Wall Street organisert som internasjonal ledergruppe. De vil utnytte klimapanikken og framtidsfrykten for å sikre sin kontroll over lovgivning og offentlige budsjetter og valse ned det som måtte være av hindringer. Og de jobber naturligvis også politisk. Allerede i januar 2018 publisert The Guardian programmet deres som avisartikkel.

«Offentlig og privat sektor må i økende grad slå sammen sine ressurser for å finansiere større globale bærekraft- og klimaendringsprosjekter, sier rapport.»

Medier og politiske bevegelser vil skape tilstrekkelig «skam» og frykt til at befolkninga vil godta høyere «klima»skatter og plyndring av naturressurser i «den gode klimasakens tjeneste», for eksempel vindkraftindsutri i uberørt natur og elkabler til kontinentet for Norges del. Og det hele vil naturligvis bli solgt som «progressivt, grønt og klimavennlig». Foreløpig er det tillatt å kritisere disse kreftene i mediene, men føl deg ikke for sikker på at det vil vedvare.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  Dette er gammelt nytt for de som har fulgt med noen år. Agenda 21 er vel snart 30 år gammel :slight_smile: Riktignok blir man fortsatt kalt konspi, til tross for at det tyter, pipler og siver ut dokumentasjon som støtter alt som det lenge har vært varslet om. Men folk flest har perspektiv en snapchats tid bakover i historien, så ingen vil huske, selvsagt. Samma det. Bare noen flere kan våkne av sin naive tornerosesøvn. Når man ser folk som fortsatt går løs uten verge hive seg på Thunberg-kulten med begge beina, er vel ikke forhåpningene så store. Jeg lurer jaggu på hvor folkets deduksjonsevner og logiske sans tok veien…c",)

 2. Jeg tror at sinnelagsetikken ikke er annet enn retorikk for å vinne støtte til vedtak som eliten fatter uten lov og dom for å fremme sine diverse skjulte agendaer. Det stinker Soros lang vei!

 3. Avatar for Johnny Johnny says:

  Det er ikke bare finanskapitalen som bruker “frykten som sitt våpen”, de store religionene har kapret milliarder av tilhengere og milliarder av kroner ved hjelp av frykt.

  Jødedommen, kristendommen og Islam bruker alle frykt og skam som våpen, for ingen ville vel trodd på slike ville eventyr uten å bli truet med helvete og evig pine. Muhammed splittet månen i to, og han red til mekka og himmelen på en hest med vinger, Jesus gikk på vannet og Gud skapte jorden på seks dager. Ikke rart at kritisk tenkning er bannlyst i islam, kristendom og jødedom.

  Kritisk tenking er også bannlyst når man diskuterer global oppvarming, innvandring, flyktninger, multikultur og Islam. Og, hvis man banner i kirka kommer “religiøse mørkemenn” løpende og stempler deg ut av samfunnet!

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Og da gjelder det å bruke det mot dem for alt det er verdt.

  Hva som er morsomt i ethvert samfunn har veldig mye å gjøre med hvilke tabuer et samfunn eller en tidsånd har, og jo mer hellig noe latterlig gjøres, jo morsomere er det å vitse om det.

  dad

 5. Avatar for Torgeir Torgeir says:

  Jeg tror det gjøres en stor feil i å tro at kapital og slskaper har noen form for samvittighet de må stå til ansvar for. På lik linje med at spaden ikke har ansvar i at den slo noen i hodet, har ikke ett selskap ansvar for at det utnytter muligheter.

  Det er personene bak som har sjel og mulighet til å bringe bevissthet inn i maskineriet, og det er personene som bør få kjenne på konsekvensene av handling, helst før det er for sent og med tilbakevirkende kraft.

  De personene med bevissthet tilsvarende en stein, bør ikke settes til å ta de store avgjørelser, men heller plasseres på laveste besluttningsnivå inntil de (I yoga-termer) har mer av sin energi på høyere i kroppen som hjerte hals hode. De med 99% av sin energi i rota/rasshølet, har ikke evnen til å vurdere annet enn sine egne ønsker. De har bevissthetsnivå tilsvarende fysisk materie og umaterialisert fysisk materie som penger/aksjer/etc. som kan omsettes til fysisk materie.
  (Jording er forsåvidt bra når det kommer til å ta vare på seg selv, kardemommebyloven.)
  (De fleste i vestlig kultur har energityngdepunktet sitt omtrent ved 2. chakra, og det betyr at de opererer i fantasiverden, og er optatt av mat og samhold. Det er ikke nivået for rasjonelle besluttninger, men likevel høyere bevissthet enn en stein.)

 6. Avatar for Comrad Comrad says:

  Ja, før var det dommedag som truet og alt fra uår til syke dyr ble brukt som påskudd til å tvinge “tilståelser” fra folk eliten ville kvitte seg med, og til å skremme de andre. Det finnes ingen større makt enn det å forme neste generasjon og hekseprosessene, blant annet, handlet selvsagt ikke om overtro. De handlet først og fremst om å endre måten mennesker har blitt fostret på, i uminnelige tider, og om å tvinge mødre til å etterleve kirkens påbud om redusert ammeperiode og separate senger for småbarn. I dag er det så godt innarbeidet at knapt nok noen reflekterer over det, og verden vil bedras.

 7. Avatar for Comrad Comrad says:

  Det er ikke mer enn drøyt hundre år siden norske mødre ammet i 2,5 år, i snitt. I avsidesliggende områder i verden er det fortsatt ikke uvanlig at barn ammes i over fire år, uten at mødrene klager av den grunn. Det samme var faktisk vanlig i de fleste ikke-industrialiserte land, helt inntil morsmelksubstitutter ble gjort tilgjengelig, og akkurat det er et veldig interessant faktum. Grunnen til at jeg sier det er at populasjonsvekstberegninger bygger på en rekke faktorer, som tilgang til prevensjonsmidler, familieplanlegging, sanitære forhold, helsevesen og så videre, men uten å inkludere ammebetinget ufruktbarhet. Resultatet er at morsmelksubstituttenes populasjonsdrivende effekt holdes skjult og sjekker man når f.eks. Nestlé etablerte fabrikker i India, og sammenligner det med populasjonstallene for samme periode, så er det til å få bakoversveis av. Morsmelksubstitutter fungerer nemlig omtrent som kunstgjødsel på menneskeheten, og det er det dessverre alt for få som vet.

 8. Avatar for Dias Dias says:

  Dette var i det forrige århundret. Nå er det soft power propaganda med sykdomsfrykt som står i fokus( les Corona/Covid-19). Besteborgerene vil kampes om å bli best i “sykdomsbekjempelse”.

  Klimafrykten greiede aldri å skikkelig vende folket mot hverandre, men det har Corona frykten greid. Nå snakkes det om de gode menneskene som gjør alt hva myndihetene sier , uten å stille spørsmål og de som nå “kun tenker på seg selv”. Disse menneskene som kun tenker på seg selv skal alle gode borgere henge ut i en offentlig gapestokk.

  Alt hva klimafrykten ikke fikk til å skape av frykt og splid har de nå greid med Corona. Et virus som foreløpig ikke kan måle seg i dødsfall med en vanlig influensa.

  Klimafrykten er passe`. I årene som kommer vil klimahysteriet byttes ut med sykdom og virus frykt. Til felles har de at motstandere vil bli stemplet som fornektere.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

29 flere kommentarer

Deltakere

Historisk kommentararkiv

39 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.