Studie viser at utarmet uran har skapt deformerte barn i Irak

0
Bildene viser noen av de skadene barn i Irak har fått av utarmet uran. Foto: Mozhgan Savabieasfahani

En ny studie viser en sammenheng mellom utarmet uran, brukt av USA under Irak-krigen, og risikoen for fødselsdefekter hos irakiske barn. Dette skriver Foreign Policy Journal som fortsetter:

«I årene etter 2003 hadde det amerikanske militæret over 500 militærbaser i Irak, mange av dem nær irakiske byer. Disse byene fikk merke effekten fra bomber, kuler, kjemiske og andre våpen, men også miljøskadene av åpne brenngroper på amerikanske baser, forlatte stridsvogner og lastebiler, og lagring av våpen på amerikanske baser, inkludert våpen med utarmet uran.»

Dette kartet viser noen av basene:

Dette kartet og de andre illustrasjonene nedenfor er levert av Mozhgan Savabieasfahani, en av forfatterne av en kommende artikkel i tidsskriftet Environmental Pollution. Artikkelen dokumenterer resultatene fra en studie som ble utført i Nasiriyah nær Tallil Air Base. Nasiriyah ble bombet av det amerikanske militæret i 2003 og på begynnelsen av 1990-tallet. Friluftsbrenngroper ble brukt ved Tallil Air Base fra 2003. Se et annet kart:

Hvis du orker, kan du se på dette bildet for å se hva slags misdannelser barna har fått. Man burde se det for å vite, men vi kan godt forstå det om man vegrer seg.

Artikkelen i FPJ ble opprinnelig publisert her.

Forrige artikkelStorfinansen er klar for å utnytte klimafrykten
Neste artikkelKampflyskandalen F-35