Rødt: – Ingen grunn til ryktespredning mot og stempling av Hans Olav Brendberg

0
Illustrasjon: Shutterstock.

Rødt har svart på det åpne brevet om Hans Olav Brendberg som vi publiserte her 7. mars 2019. Svaret er kommet i form av et brev fra Torstein Dahle, som var leder av Rød Valgallianse i 2004, da denne saka var aktuell.

Svaret lyder slik:

Takk for e-post med brev fra en rekke underskrivere vedrørende Rød Valgallianses behandling i 2003-2004 av daværende RV-medlem Hans Olav Brendberg.

Med 20 mot 2 stemmer og en avholdende ble det for så vidt fattet et eksklusjonsvedtak av Rød Valgallianses Landsstyre 6. juni 2004, men vedtaket ble anket til RVs landsmøte. Dermed var det ikke noe gjeldende vedtak i saken, det var en prosess som ville blitt sluttført på RVs kommende landsmøte. Men før RV avholdt det landsmøtet, meldte Hans Olav Brendberg seg ut av RV. Det er dermed korrekt at Hans Olav Brendbergs status i forhold til Rød Valgallianse er at han er utmeldt, da eksklusjonssaken mot han ble avsluttet ved at han selv meldte seg ut før anken ble behandlet.

Det er ingen grunn til å drive ryktespredning og stempling på basis av saken fra 2004, og Hans Olav Brendberg bør selvsagt behandles som en hvilken som helst annen samfunnsdebattant og selvsagt møtes med saklig argumentasjon.

Beste hilsen

Torstein Dahle

Leder av Rød Valgallianse i 2004

Slik vi vurderer det er denne saka dermed lagt død. Hans Olav Brendberg ble ikke ekskludert og ryktespredninga og stemplinga av ham bør opphøre. Han bør behandles som en hvilken som helst annen samfunnsdebattant og møtes med saklig argumentasjon.

En av underskriverne har to ganger forsøkt å legge Dahles svar ut på de interne nettsidene til Rødt og begge ganger er det blitt slettet. Vi går ut fra at dette dreier seg om en feil og at Rødt vil sørge for at det også er mulig å informere partiet internt om Dahles brev.


Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelUSA trener IS-folk til nye angrep på Syria
Neste artikkelEU:s nya upphovsrättslagar är ett slag mot det fria Internet och full pott för “Big Brother”
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).