USA trener IS-folk til nye angrep på Syria

0
Spesialstyrker fra USA i al-Tanf. Foto US Marine Corps.

IS-terrorister er tatt til fange av USA-koalisjonen i det østlige Syria. Ifølge flere kilder har USA tilbudt IS-terroristene å komme til området al-Tanf som USA holder okkupert for å få trening til å gjennomføre nye angrep på Syria. Dette skriver Ahmad al-Khaled i The American Conservative.

USA holder terroristenes familer som gisler og det gir dem et pressmiddel til å få terroristene til å følge ordre. Hensikten er å sette dem inn mot den syriske hæren og mot oljefeltene Al Shaer, Al Maghara, Al Jazal, og Tuwaynan. Et annet mål er å erobre fosfatgruvene i Khunayfis.

Forrige artikkelDet synkende imperiet
Neste artikkelRødt: – Ingen grunn til ryktespredning mot og stempling av Hans Olav Brendberg
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).