– Noe av det pinligste jeg har sett på Dagsrevyen

0
17 minutters egenreklame for en triviell programserie. Det er statusen på Dagsrevyen høsten 2018.

Vi har flere ganger pekt på forfallet i NRK og særlig i nyhetssendingene. Delvis er programmer som Dagsrevyen og Urix blitt rene propagandakanaler for NATO-politikk og delvis er de blitt trivielle sendeflater for uvesentligheter. NRK-veteranen Finn H. Andreassen tar bladet fra munnen i VG og gir sin tidligere arbeidsgiver det glatte lag. Andreassen har vært nyhetssjef i Dagsrevyen og har vært øverste ansvarlig for nyhetene i TV 2 i mange år.

Andreassen skriver:

«Sist lørdag viet Dagsrevyen  17 minutter av den 40 minutter lange nyhetssendingen til å promotere et dokumentarprogram på søsterkanalen P3, der en overklassefamilie fra Bergensregionen opplevde en familiekrise, der familiens to tenåringer var i konflikt med sine foreldre.

Tittel var «Tenåringssjokket».

Det spørsmålet jeg satt igjen med etter å ha lidt meg gjennom Dagsrevyen var dette: Er dette det viktigste av nyheter fra inn- og utland som statskanalen ifølge sin samfunnskontrakt med lisensbetalerne finner verd å vie oppmerksomhet?»

Kommentar:

Konkurransen om den pinligste Dagsrevyen begynner å bli knallhard. Andreassens eksempel er glitrende som en illustrasjon av den sjølgode, navlebeskuende og meningsløse «journalistikken» som av og til, det vil si altfor ofte bedrives på Marienlyst.

Under min langsomme reise gjennom Europa i åtte dager i vår var jeg  lykkelig forskånet fra å se NRK Dagsrevyen. Gjensynet ble brutalt og patetisk.

Hva er det dere holder på med på Marienlyst? 12 minutter dilldall om sex i Senterpartiet. Som første sak, andre sak og tredje sak og med Lars Nehru Sand i kommentatorstolen.

Og fortsatt kan man med kuldegysninger minnes hvordan statskanalen gikk fullstendig av skaftet under den såkalte Giske-saka. Den begynte med Dagsrevyen 21. desember 2017. Med den store sensasjonen om at Trond Giske var avslørt som skjørtejeger, hvor nyhetsinnholdet var at han beklaget det. Og siden fortsatte det dag etter dag.

NRK som Trangviksposten

Men verre er det naturligvis at NRK, og ikke minst Dagsrevyen og Urix, er blitt mikrofonstativer for USA og NATO, at kanalen har gjort seg til ukritisk propagandist for jihadistene i Syria.

NRK fornekter seg ikke – FEM minutter McCain i beste sendetid

NRK skal i løpet av høsten redusere bemanningen i Dokumentar- og samfunnsavdelingen med 11 årsverk. Samtidig skal Sporten styrkes med ti årsverk. Det meldte Journalisten i august 2018. Hvor mye er igjen av NRKs såkalte samfunnsoppdrag?

Vi har gjennom en rekke artikler vist hvordan NRK sprer falske nyheter, er slave av USAs syn på verden og har levert dekninger av Libya- og Syria-krigene som er under enhver kritikk når det gjelder journalistisk standard.

Under Lupen: Dagsrevyens Libyadekning

Under lupen: Dagsrevyens Syriadekning

Hvor ofte distribuerer NRK «fake-news»?

Falske nyheter fra NRK om Julian Assange

Propaganda for al-Qaida i beste sendetid på NRK

Det er utmerket at Finn H. Andreassen setter fingeren rett i øyet på en mediekanal som forlengst har passert middagshøyden. Slik den nå drives går den rett mot sin egen undergang. NRK får 5,6 milliarder linsenskroner hvert år. Det kunne forsvares hvis den oppfylte sitt samfunnsoppdrag. Men det kan ikke forsvares slik den nå drives.

Forrige artikkelFN:s ramverk för migration – gästarbetarsystem förpackat som humanism
Neste artikkelMacron setter inn 89.000 politifolk mot de gule vestene
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).