– Noe av det pinligste jeg har sett på Dagsrevyen

26
17 minutters egenreklame for en triviell programserie. Det er statusen på Dagsrevyen høsten 2018.

Vi har flere ganger pekt på forfallet i NRK og særlig i nyhetssendingene. Delvis er programmer som Dagsrevyen og Urix blitt rene propagandakanaler for NATO-politikk og delvis er de blitt trivielle sendeflater for uvesentligheter. NRK-veteranen Finn H. Andreassen tar bladet fra munnen i VG og gir sin tidligere arbeidsgiver det glatte lag. Andreassen har vært nyhetssjef i Dagsrevyen og har vært øverste ansvarlig for nyhetene i TV 2 i mange år.

Andreassen skriver:

«Sist lørdag viet Dagsrevyen  17 minutter av den 40 minutter lange nyhetssendingen til å promotere et dokumentarprogram på søsterkanalen P3, der en overklassefamilie fra Bergensregionen opplevde en familiekrise, der familiens to tenåringer var i konflikt med sine foreldre.

Tittel var «Tenåringssjokket».

Det spørsmålet jeg satt igjen med etter å ha lidt meg gjennom Dagsrevyen var dette: Er dette det viktigste av nyheter fra inn- og utland som statskanalen ifølge sin samfunnskontrakt med lisensbetalerne finner verd å vie oppmerksomhet?»

Kommentar:

Konkurransen om den pinligste Dagsrevyen begynner å bli knallhard. Andreassens eksempel er glitrende som en illustrasjon av den sjølgode, navlebeskuende og meningsløse «journalistikken» som av og til, det vil si altfor ofte bedrives på Marienlyst.

Under min langsomme reise gjennom Europa i åtte dager i vår var jeg  lykkelig forskånet fra å se NRK Dagsrevyen. Gjensynet ble brutalt og patetisk.

Hva er det dere holder på med på Marienlyst? 12 minutter dilldall om sex i Senterpartiet. Som første sak, andre sak og tredje sak og med Lars Nehru Sand i kommentatorstolen.

Og fortsatt kan man med kuldegysninger minnes hvordan statskanalen gikk fullstendig av skaftet under den såkalte Giske-saka. Den begynte med Dagsrevyen 21. desember 2017. Med den store sensasjonen om at Trond Giske var avslørt som skjørtejeger, hvor nyhetsinnholdet var at han beklaget det. Og siden fortsatte det dag etter dag.

NRK som Trangviksposten

Men verre er det naturligvis at NRK, og ikke minst Dagsrevyen og Urix, er blitt mikrofonstativer for USA og NATO, at kanalen har gjort seg til ukritisk propagandist for jihadistene i Syria.

NRK fornekter seg ikke – FEM minutter McCain i beste sendetid

NRK skal i løpet av høsten redusere bemanningen i Dokumentar- og samfunnsavdelingen med 11 årsverk. Samtidig skal Sporten styrkes med ti årsverk. Det meldte Journalisten i august 2018. Hvor mye er igjen av NRKs såkalte samfunnsoppdrag?

Vi har gjennom en rekke artikler vist hvordan NRK sprer falske nyheter, er slave av USAs syn på verden og har levert dekninger av Libya- og Syria-krigene som er under enhver kritikk når det gjelder journalistisk standard.

Under Lupen: Dagsrevyens Libyadekning

Under lupen: Dagsrevyens Syriadekning

Hvor ofte distribuerer NRK «fake-news»?

Falske nyheter fra NRK om Julian Assange

Propaganda for al-Qaida i beste sendetid på NRK

 

Det er utmerket at Finn H. Andreassen setter fingeren rett i øyet på en mediekanal som forlengst har passert middagshøyden. Slik den nå drives går den rett mot sin egen undergang. NRK får 5,6 milliarder linsenskroner hvert år. Det kunne forsvares hvis den oppfylte sitt samfunnsoppdrag. Men det kan ikke forsvares slik den nå drives.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Hakke sett en dagsrevvy på femten år. Jeg sjekker NRK.no, for der kan jeg selv velge hvilke lidelser jeg går igjennom. Og for å holde kontakt med hva som pågår i hodene på dem som holder til der nede i gryta.
  Forresten så er det en kjempe-mulighet nå, for å lage radio - det finnes fortsatt et FM-basert nett, og en lytterskare.

 2. NrK (les: Bildergerg-K) er et skattebetalerfinansiert lydstudio til fremme av NWO.

  Parolen som ligger til grunn for driften er [hentet fra det gamle Romerriket];

  • “Panem & circences!” (kan varieres med ‘carotas’) . . . . . . . .

  Erna's%20nwo-gulrot

 3. Avatar for aford aford says:

  TEACHING THE CLASSES – ENLIGHTENING THE MASSES

  mass%20education
  – Ska mi se, åssen va’dde nå igjen …

 4. Avatar for Anki Anki says:

  It’s ok to be a little fucked up in the head. We all are. It’s only when you are fucked up in the heart that makes you a piece of shit.

 5. Avatar for Anki Anki says:

  Kjære deg, da. Det var denne Celine-figuren jeg dedikerte sitatet til - og hang meg bare på NWO-greia du lanserte. For de gutta er all over the freakin’ place :slight_smile:

 6. Avatar for Anki Anki says:

  Så lenge folk leser og glor på dette tøyset så er det jo bare å gasse på. For en som detoxa fra lame stream for 6-7 år siden er et feilsteg innom der som å vasse rundt på en kommunal søppeldynge. Lukta setter seg både her og der :slight_smile:

 7. Avatar for Erland Erland says:

  Du er god. Min feivoritt influenser. Jeg er så ego at jeg påbyr deg å ta vare på deg sjøl. Skjerp deg, skjerp deg, skjerp deg :wink:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

18 flere kommentarer

Deltakere