Har Dagsrevyen gått av skaftet?

0
Lars Nehru Sand med dypt alvorlig kommentar om en ikke-sak.

Av Pål Steigan.

Under min langsomme reise gjennom Europa i åtte dager har jeg vært lykkelig forskånet fra å se NRK Dagsrevyen. Gjensynet ble brutalt og patetisk.

Hva er det dere holder på med på Marienlyst? 12 minutter dilldall om sex i Senterpartiet. Som første sak, andre sak og tredje sak og med Lars Nehru Sand i kommentatorstolen. Og på toppen av det hele er saka noe nær en ikke-sak. Dere kaller dere journalister, kan dere være bekjent av dette?

Hele #metoo-hysteriet har for lengst gått av sporet. Man har erstattet rettsstatsprinsipper og presseetikk med gapestokk og standrett, og gjort det mulig å avsette politikere via media. Dette synes NRK-redaksjonen tydeligvis er så morsomt at de ikke klarer å se ting i perspektiv. Det tullet dere brukte tolv minutter på 2. mai har ingenting i en seriøs Dagsrevy å gjøre.

2. mai var årsdagen for Odessa-massakren i Ukraina i 2014. Dere kunne ha lagd noe på fascismens frammarsj i Ukraina. Norge deltar i en ulovlig krig i Syria. Dere kunne ha grillet statsministeren og stilt henne noen spørsmål av vesentlig større nasjonal og internasjonal betydning enn det skoleavistullet til Nehru Sand & co.

Ta en titt i speilet og spør dere sjøl om det var dette dere drømte om da dere ville bli journalister. Finnes det ikke noen sjefer på Marienlyst som kan sette ned foten og si at nok er nok?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel«De norske spesialsoldatene»
Neste artikkelSyria og Norge: Spørsmålene som ikke blir stilt
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).