Har Dagsrevyen gått av skaftet?

22
Lars Nehru Sand med dypt alvorlig kommentar om en ikke-sak.

Av Pål Steigan.

Under min langsomme reise gjennom Europa i åtte dager har jeg vært lykkelig forskånet fra å se NRK Dagsrevyen. Gjensynet ble brutalt og patetisk.

Hva er det dere holder på med på Marienlyst? 12 minutter dilldall om sex i Senterpartiet. Som første sak, andre sak og tredje sak og med Lars Nehru Sand i kommentatorstolen. Og på toppen av det hele er saka noe nær en ikke-sak. Dere kaller dere journalister, kan dere være bekjent av dette?

Hele #metoo-hysteriet har for lengst gått av sporet. Man har erstattet rettsstatsprinsipper og presseetikk med gapestokk og standrett, og gjort det mulig å avsette politikere via media. Dette synes NRK-redaksjonen tydeligvis er så morsomt at de ikke klarer å se ting i perspektiv. Det tullet dere brukte tolv minutter på 2. mai har ingenting i en seriøs Dagsrevy å gjøre.

2. mai var årsdagen for Odessa-massakren i Ukraina i 2014. Dere kunne ha lagd noe på fascismens frammarsj i Ukraina. Norge deltar i en ulovlig krig i Syria. Dere kunne ha grillet statsministeren og stilt henne noen spørsmål av vesentlig større nasjonal og internasjonal betydning enn det skoleavistullet til Nehru Sand & co.

Ta en titt i speilet og spør dere sjøl om det var dette dere drømte om da dere ville bli journalister. Finnes det ikke noen sjefer på Marienlyst som kan sette ned foten og si at nok er nok?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. En bredside til NRK som fortjent. NRK Tv og radio er nyhetsformidleren som når flest nordmenn, spesielt eldre som er pliktoppfyllende velgere. Av en Dagsrevy på 45 minutter, er 5 minutter satt av til værmelding, halvparten av resten sportpjatt, og nå skal altså hele 12 minutter av hoveddelen fylles med sladder og sludder. NRK som er statseid skal ikke konkurrere med den kulørte ukepresse. Dette minner om en avledningsmanøver fra viktige saker som folk heller skulle vært opptatt av.

  Dette Me Too stoffet skulle ikke engang vært nevnt i en parentes når Europa og Norge fylles opp med militære styrker og materiell til en storkrig, regjeringen med AP som støtteparti som vil selge ut det norske arvesølvet, folkemord i Jemen, norske politikeres og dermed Norges ansvar for krigsdeltagelse i Libya og en nasjons ødeleggelse, våpeneksport til Saudi Arabia, våpen som brukes i Jemen, et USA som forbeholder seg retten til å bruke atomvåpen også når det ikke er angrepet (hvem vil vel det) etc etc.

 2. Avatar for Maria Maria says:

  Jeg orket ikke mer av denne saken og slo av både Dagnsytt Atten og Dagsrevyen da Borten Moe med alvorlig stemme utbroderte hvorfor han kunne komme tilbake etter en så vanskelig sak for SP. Denne tvangsforingen med ikke-nyheter, dyneløfting og annet stoff som gjør seg bedre i Se og Hør fra Dagsrevyen er blitt en pest og en plage. Jammen hadde ikke SP en runde på denne saken for to år siden også med samme resultat. Hva er det Navarsete håpet hun skulle score i andre runde annet enn politiske metoo poeng?

 3. Navarsete - konteksten var at hun fikk meldingen på feil tidsrom.
  Tror det var i NRK artikkel dette stod :
  “Navarsete fekk sexmeldinga like etter gravferda til mora.”

  Hun var en av de få som stod opp imot det som Siv Jensen drev med i finanstilsyns saken. 4. Avatar for ABC ABC says:

  ‘Man har erstattet rettsstatsprinsipper og presseetikk med gapestokk og standrett, og gjort det mulig å avsette politikere via media’

  Correctomundo og regningen er på vei. Stein korrupt er det og alt løser man (litt forenklet) ved å øke pengemengden i et kreditt baserert monetær system som bygger på tillit;) og lyve i MSM. Dvs… ‘tisse i buksa for å holde varmen’ strategier er medisinen dagens elite prøver. :slight_smile: Jeg er litt bekymret;)

 5. Avatar for aford aford says:

  Her var antagelig mye av poenget med Påls artikkel å peke på det han mener er sakens nyhetsmessige irrelevans, og de kroniske prioriteringsproblemene i statskanalens politiske redaksjon.

  Kommentariatets Diktatur har imidlertid landet på at saken snarere tvert imot er av den typen vi trenger fler av: Slike saker skaper åpenbart bred samling om en helt nødvendig, oppdatert, proaktiv og generell mistro til politikerklassen, hva enten pengene man deponerer hos den lokale bookmakeren står i favør av Fr. Navarsete, eller de satses på Hr. Borten Moe m/ jubelguttfølge, da i særdeleshet den våryre beiler og grabukk m/ tastegrisefingeren. Minst en skammekrok skal m.a.o. uansett etter hvert besittes - i beste fall to eller fler.

  For alt er bra som får det til å trenge gjennom den generelle norske skodda at også våre politikere er sjofle, dumme, men forsøksvis taktiske opportunister, har manglende folkeskikk og sosiale antenner, og er uten både troverdighet og integritet. Altså omtrent som de fleste av oss, og derfor forsåvidt representative, men også nettopp derfor ikke dem man ønsker å ha i politiske maktposisjoner.

  Og hvem ønsker vi da, hvis folk flest og folk som minner litt om folk flest ikke kan anses som pålitelige kandidater til politiske oppgaver - og det også ser ut til å være veldig vanskelig å finne andre modeller på markedet med særlig mye mer funksjonelt gangsyn og usvikelig moralsk kompass til å overta? Hvem ønsker vi faktisk heller da?

  Riktig svar kan postes til Kommentariatets Diktatur, c/o herværende kommentarfelt hos steigan.no.

  Ps: Et hett tips her er at dette på en måte er et narrespørsmål.

  Så til fler av sakens pikante detaljer, og ikke minst et overmåte interessant poeng som, så langt Kommentariatets Diktatur har registrert, ikke har vært tilstrekkelig tydelig påpekt i midstrømsmedienes dekning/ avdekning av Fr. Navarsetes senterparti og alle som måtte ha erkjent en over snittet stor interesse for å bli innlemmet i nevnte:

  Fr. Navarsetes indignasjon kvalifiserer ikke til ekte #MeToo-poeng, for det at den veritable kruttønna der liksom skulle være blitt for hardt traumatisert av den famøse forespørselen til å klare å si fra om overgrepet, tragedien, det vonde som skjedde pr. sms, før det var gått TO ÅR, det står på ingen måte til troende. Det mumles høylydt på de anti-sosiale medier om visse typer krenkelser med to års inkubasjonstid, men den får De dra lenger ut i Senterpartiland med. – Close, but no cigar, Miss Lewinsky! som det heter i politisk-erotiske kretser i Washington.
  Men hvorfor da vente så svinaktig lenge med å ta fikenbladet fra munnen? Det hele er såre enkelt – og egentlig helt rasjonelt: Fr. Navarsete har nå konstant i to år (og vi må si dama er standhaftig i sitt forsett på dette punktet) selvfølgelig gått omkring og håpet på å finne ut - og sikkert jobbet hardt i kulissene for å finne ut - hvor dette famøse, elektriske frierbrevet egentlig kom fra, før hun avgjorde om det faktisk var et kasus av #MeToo - eller kanskje snarere et interessant sjekkeopplegg det kunne være verdt å se nærmere på.
  Og såpass vanskelig har det tydeligvis vært for Fr. Navarsete å gi slipp på de tanker og den nysjerrighet hun har næret mht. den hemmelige avsenders mulige utstyrspark og øvrige kvalifikasjoner, at når hun nå, etter to ulidelig lange år i uvisshet og yre vibber i det sentrale partiet, ikke får svar frivillig ved å spørre så pent som Fr. Navarsete bare er i stand til (det er vel dóg ikke allverdens pent, får vi tro) - då får me faktisk setta pressa, partiet og heile populus vulgaris på sakji, sant? FOR DETTA SKA EG VETA! DEN FREKKASEN SKA , DA E’ NO SIKKERT OG VISST! ANTEN PÅ DEN EINE ELLER PÅ DEN ANDRE MÅTEN, MEN HAN SKA FÅ!

  Så-åh, sånn er det. Burde være lett å forstå, men altså ikke desto mindre som sagt å anse som gladsak av den typen vi trenger fler av. Makan.

 6. Avatar for Erland Erland says:

  Takk, Aford! Det har vært litt dødt på forumet på steigan.no etter det nye formatet - og hovedgrunnen til det er at du ikke har vært så aktiv. Jeg har savnet deg.

  Til saken: I dette spørsmålet er jeg helt enig med Steigan. (Selv om han er på villspor når det gjelder Odessa-greia, men ettersom det er sol og sommer så skal jeg la det ligge.) Sjøl var jeg fascinert over Slagsvold Vedum; at det tok så lang tid, maaange daager, før han sto fram på Slagsrevyen - UTEN Å SMILE. Jeg tror han trengte litt tid på å øve, men først etter -forgjeves- å ha lett etter et kurs som tilbyr denslags bistand. Det samme problemet har Siv Jensen, og vi husker jo alle Erik Solheim. Det er ikke lett å være menneske når all mimikk forstørres til de grader på en 65-tommers flatskjerm, som forresten ikke lenger er flat, men KRUM. Vi ser for oss et liv for framtidens pensjonister; etter å ha kruset rundt i byen i sine førerløse biler, fra kjøpesenter til kjøpesenter, i kveldinga geileides av hjemmehjelp-roboten til stua - der halve rommet faktisk består av en 200-tommers jævla KRUM skjerm, som sier : «Du har nå 2 valg. Vil du se på TV, svar ja» - «JA!!» -«Du har nå…» - «NRKÅÅ!!» - «Du har nå…» -«Dagsrevyyyen!»

  Hvis Dagsrevyen eksister lenger da. Det er faktisk relativt oppegående unge mennesker som ikke lenger vet hva Dagsrevyen er, og det er ikke tull. De ser på andre ting, og det er IKKE alternative nyheter. Om noen år vil også ordet « nyheter» være tømt for innhold. Vi gamlinger kobler ordet «nyheter» til «politikk», «samfunn» og tilsvarende trøtte greier. For de unge blir «nyheter» alt og ingenting, det blir totalt irrelevant. -«Nyheter sier du? Ny-heter? Jeg ser alt på youtube jeg, og facebook» -«Hva ser du da?» -«Alt! Helt random. Det som kommer vel!! Hva er det spør om egentlig?!»

  De som tror at unge folk i dag dropper Dagsrevyen for å gå til alternative nyhetskanaler, slik som Steigan.no - lever i en drømmeverden. Det skjer, men det er -desverre!- ikke det store bildet.

  Jeg vet ikke hva NRK og Dagsrevyen bør gjøre. Men det er åpenbart at det er et tema der, og det skulle bare mangle. Noe må gjøres, tenker de. For eksempel: Rett etter jul var det en drapssak i Hedmark, en forsvinningssak, ei dame som til slutt ble funnet død i Glomma, og ektemannen ble siktet. I denne saken hadde NRK flere EKSTRASENDINGER! (Forøvrig også et ord som blir mer og mer rart. -«ekstra-sendinger, sa du? Ekstra? Hva er ekstra med det lissom. SENDING??!»)

  Navarsete-saken, slik NRK dekket den, var også totalt havari. I mitt hode. Slike saker får klikk og seere, det er helt klart, men NRK burde besinne seg.

  Til slutt vil jeg også gi ros. De har Dagsnytt Atten, med en veldig god Fredrik Solheim. De har URIX, og flere gode Brennpunkt-programmer. Jeg betaler faktisk lisensen med glede.

 7. Avatar for aford aford says:

  Heisann, godeste Erland! Lenge siden! Kult at noen setter pris på utslag av temporær skrivekløe og sjofel, umoden satire fremdeles. Ja, selvfølgelig har redaktøren rett i at dette er en ikke-sak. Jeg tror nesten man må jobbe i hovedmediene selv for ikke å mene det, egentlig.

  Jeg har registrert det samme som du så treffende utmaler ang. de yngres medievaner og forhold til alvorlige ting som gjelder oss alle. Og det er klinkende klart at de får “hjelp” av målrettet innsats fra våre overordnede motmennesker til å bli så tafatte og avsporet som de (mange av dem) er i dag. Men når jeg betrakter verdens skjeve gang, oddsene for å få til fundamentale endringer og manipulatorenes forsprang og forsvarsverker mot konkurranse på maktens arenaer, må jeg jo også bare innrømme at jeg skjønner 100% godt et (slags) eget valg om uansett å snu seg i en annen retning og gi blaffen i “krig og miljø og politikk og religion og sånn”, dersom en aktiv påvirkning fra sjiktet med anledning til slikt ikke hadde eksistert, så lenge resten av bildet er som det er. Man blir ikke spesielt glad og levende av den massive håpløsheten og det manglende handlingsrommet som bys dem/ oss, og kanskje er det eneste vettuge å gjøre fra individnivå-ståsted å distansere seg komplett fra alt sammen så lenge det går, håpe at de verste konsekvensene spares en generasjon eller to til så man selv slipper relativt billig fra det, og ellers fylle tiden med kortsiktige og egennyttige/ familienyttige, upolitiske ting.

  Men selv om de kan virke skremmende ubekymret på overflaten, tror jeg bestemt at mange av dem det gjelder i yngre årskull, da hovedsakelig på det ubevisste nivået, merker og påvirkes av en foreliggende undergangsstemning som jevnt og trutt forsynes til deres nervesystemer, kjertler og hjernefettvev, både av krefter som synes den jakka passer dem utmerket og tjener disse kreftenes agenda - men også ikke minst av oss, den siste generasjonen med et visst sammenligningsgrunnlag og egne minner og erfaringer fra en kjapt svunnen tid - en unik, historisk parantes som avlet et par-tre generasjoner nordmenn som fikk leve på det absolutte toppunktet i sagaen om Homo sapiens hva angår allmenn velstand, fred, forutsigelighet og stor grad av personlig frihet kombinert med sikkerhetsnett, fallskjermer til alle og poser under øynene, sorry, puter under armene. Godt det er fort glemt, så ikke fremtidige generasjoner må leve i misunnelse på sine forforeldre i tillegg til all den andre ydmykelsen de skal gjennom. Men man bør altså ikke undervurdere hvor mye som kommuniseres til dem av ordløse og i stor grad ubevisste budskap om hva fremtiden deres kan innebære. En utbredt form for - ikke kollektiv, kun parallell - eskapisme er derfor i mine såre øyne meget forståelig, om enn aldri så lite ønskelig.

  Og siden jeg ikke er eldre og mer parkert fysisk enda selv enn at jeg fremdeles driver og dyrker ungdomskultur og prøver å late som om jeg stadig er skikkelig ung jeg også, faller det skremmende naturlig også for meg å danse dekadansen til nattens ende, og så satse på å være så ferdig når dagen gryr og “de brenner hekser i gatene” (sitat Ingvild Lothe, abdisert dronning av Twitter, nå vaskeekte forfatter m/ kontrakt) at det ikke kunne brydd meg mindre; bare gi meg en kule for pannen før dere slukker lyset/ tar strømmen, værsåsnill & takkskarruha, ok?

  Ikke mistolk mine skriverier som ekte og kompromissløst engasjement, for det er det ikke, det er bare skrivekløe og repetisjon av mestringsopplevelsen av å gjøre greier man får til ganske ok, ok? Jeg er ikke eslet og kallet til å redde verden/ menneskene fra oss selv, og det er knapt noen av dere andre her heller, selv om en del tilsynelatende kanskje tror det littegranne enda. Hadde det vært mulig å være med på veddemål om resultatet av kampen Jammerdalen - Lykkeland (10-0? 25-0? Stalltipsene viser en viss tendens) - The Ultimate Derivative Bet - ville jeg hatt det delikate problemet at jeg dessverre ville måttet sette alt på det motsatte av hva jeg egentlig skulle ønske ble fasiten. Men jeg er nå engang slik sammenskrudd at jeg ikke klarer å tro på den magiske tanken om at noe bare ordne seg til slutt, bare fordi noe annet er så dønn kjipt å tenke på. I mine øyne er slik tenkning forsåvidt eskapisme så god som noen, og en av mange faktorer som gjør det hele enda vanskeligere. En sober og illusjonsløs tanke er/ ville vært påkrevet, selv om det nå er gått hinsides for langt, og det derfor dessverre hjelper lite om mange fler begynner å tro på forjævligseringa nå.

  Jeg jobber kontinuerlig og ikke helt motstandsløst for å oppføre meg noenlunde anstendig i de nære relasjoner og lokalmiljøet, og prøver å bare ljuge mildt overfor ungdommen (den ekte ungdommen altså, ikke gamle, røtne anarkister med aldersfornektelsessyndrom) om oddsen, slik at det tross alt ikke skal være meg som skalker lukene fullstendig mot eventuelle fremtidige mirakler som trenger noen med klokkertro som fødselshjelpere, sånn i tilfelle jeg allikevel tar feil. Det har jo skjedd før … tror kanskje det var i en diskusjon i fjerde klasse på barneskolen en gang, da tok jeg feil, viste det seg. Han andre var i hvert fall sterkere og mer brutal, så han vant den runden, og seierherren skriver historien, så på hans vegne får vi si det sånn; jeg tok feil, ok? :wink:

  Men utover denne forsøksvise anstendighet i den lille verden og hold svartsynet ditt for deg sjæl-linja jeg prøver å kjøre til ære for de unge, er det lite jeg kan bidra med til felles frelse, er jeg redd. Talk is still cheap. Som et hypotetisk poeng kan jeg selvfølgelig alltids nevne det faktum at hvis litt, nei mange fler hadde vært en god del mer akkurat som meg, ville ikke noe av denne elendigheten ha oppstått i det hele tatt, men det er nå så. Sånn er det jo ikke, men det er altså vanskelig å ikke se dette tindrende klart når man først er meg, ok?

  God syttendemai til alle, kynikerne såvel som de åndssvake blant oss. Jeg skal prøve å kuppe frontposisjonen i borgertoget med en enorm sekkepipe bygget om til seksløpet røkepipe, og slik kombinere grunnlovsfeiringen med feiring av at noen tiårs kamp for avkriminalisering av sekkepipetobakk snart er over. Legger man ikke noe med litt emosjonelt og generelt trøkk inn i gamle ritualer, blir de gamle, tomme ritualer, og det er kanskje det mest dekadente som finnes å kjøre gjennom tomme ritualer på ny og på ny bare for “å få tia te å gangje”, som det heter litt lenger inn her i Telemarks melkesjokoladeomslag av en verden. Ikke et vondt ord om dekadansen altså, men litt stil må det jo for kølsvarte være over den også, og syttendemaitog trenger sekkepipe nå for å revitaliseres. Bare nevner det.

  Ps: Javisst, Fredrik Solheim er slett ikke borte, og han er svært underholdende når han med drepende replikker slår fast at folk nekter plent å svare på et enkelt spørsmål. Neste nivå for Fredrik bør være å ikke kutte av med en underholdende konstatering av denne motviljen mot å svare for seg etter et par - tre forsøk, men om nødvendig stryke kjøreplanen og ta resten av DAX18s sendetid til å gjenta det ene spørsmålet hvor mange ganger som helst, og nekte plent å slippe taket før teknikken evt. drar ned spakene og mener at klokka er sju og alle må svitsje over til Dagsrevyen på NRK1 for sondemating.

  Dagsrevyen? Ke? Aldri hørt om. Heldiggrisene.

 8. Les heller “the patriot act” dersom du ønsker en “smak av frihet :-). Jeg er gift med en Russer og ser gjennom henne litt inn i dette samfunnet, følger også med (til tider ufrivillig) med på diverse debattprogram. Jeg kjenner meg ikke igjen i Olaf sin beskrivelse av russland og Putin. Han ville fått nærmere 80% av stemmene selv om valget hadde vært fasilitert av sytaten Norge :slight_smile: Når det gjhelder dine” tusenvis" av betalte Sorros protestanter. Min kones far var fra Vest Ukraina. Det er ikke en eneste påstand angående fashisme Steigan tar feil i! Min kone har slike elementer i nær familie og tør ikke engang å besøke farens grav. Det er forøvrig helt greit å være uenig, men dette var et ynkelig forsøk på “personlighetsdrap” :smiley:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

13 flere kommentarer

Deltakere

Historisk kommentararkiv

22 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.