NRK fornekter seg ikke – FEM minutter McCain i beste sendetid

0
NRK tok nærmest gråtende farvel med krigshisser. Er dette noe å betale for?

NRKs flaggskip Dagsrevyen viste igjen at den ikke er noe annet enn en dårlig kopimaskin fra USA. 1. september 2018 presterte redaksjonen å gi seerne fem minutter panegryrisk hyllest av krigshisseren John McCain i forbindelse med begravelsen.

Det var som om et medlem av det norske kongehuset skulle ha gått bort, og journalistikken, eller hva man skal kalle det, var like nesegrus som den ville ha vært i et slikt tilfelle. Det finnes knapt noe menneske i verden som har gått inn for å bombe flere land enn McCain. Men det får man ikke inntrykk av når man ser NRKs dekning. Der får men mer følelsen av at vi står overfor en snarlig helgenkåring.

Vi meldte 31. august 2018 at NRK skal i løpet av høsten redusere bemanningen i Dokumentar- og samfunnsavdelingen med 11 årsverk. Samtidig skal Sporten styrkes med ti årsverk. Det melder Journalisten (og før det: Medier 24).

Det er tre år siden NRK foretok sin forrige snuoperasjon da de reduserte antall årlige Brennpunkt-programmer fra 20 til 16 – blant annet for å finne nye formater de kunne nå ungdommen med.

Slik utenriksnyhetene dekkes på Marienlyst kan de også kutte USA-korrespondentene og hjemmeredaksjonen og bare kjøre automattekstede klipp fra CNN.

Forrige artikkelSom Romerriket på slutten er USA avhengig av leiesoldater
Neste artikkelBlir dette den nye robotarbeideren?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).