NRK fornekter seg ikke – FEM minutter McCain i beste sendetid

8
NRK tok nærmest gråtende farvel med krigshisser. Er dette noe å betale for?

NRKs flaggskip Dagsrevyen viste igjen at den ikke er noe annet enn en dårlig kopimaskin fra USA. 1. september 2018 presterte redaksjonen å gi seerne fem minutter panegryrisk hyllest av krigshisseren John McCain i forbindelse med begravelsen.

Det var som om et medlem av det norske kongehuset skulle ha gått bort, og journalistikken, eller hva man skal kalle det, var like nesegrus som den ville ha vært i et slikt tilfelle. Det finnes knapt noe menneske i verden som har gått inn for å bombe flere land enn McCain. Men det får man ikke inntrykk av når man ser NRKs dekning. Der får men mer følelsen av at vi står overfor en snarlig helgenkåring.

Vi meldte 31. august 2018 at NRK skal i løpet av høsten redusere bemanningen i Dokumentar- og samfunnsavdelingen med 11 årsverk. Samtidig skal Sporten styrkes med ti årsverk. Det melder Journalisten (og før det: Medier 24).

Det er tre år siden NRK foretok sin forrige snuoperasjon da de reduserte antall årlige Brennpunkt-programmer fra 20 til 16 – blant annet for å finne nye formater de kunne nå ungdommen med.

Slik utenriksnyhetene dekkes på Marienlyst kan de også kutte USA-korrespondentene og hjemmeredaksjonen og bare kjøre automattekstede klipp fra CNN.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  Det er rart med det. Jeg husker da McCain dro på visitt til Norge og Sverige i 2014, for å presse på for ytterligere militarisering av nordområdene. Politikerene stod på pinne for ham, mens NRK og andre tonet de hvor sentral han var i militærindustrielle komplekset.

  Han ble framstilt som en snill, ufarlig gammel onkel, “en krigsveteran og tidligere presidentkandidat” var konsekvent alt de beskrev ham som. Inntrykket var at han var en avdanket politiker på kosetur.
  Ingen norske medier tok med at han var leder for Senatets forsvarskomité. Husker jeg rett, besøkte han bl.a. marinen i Horten, hovedkvarteret i Reitan og svenske forsvarsledere.

  Ingen medier fant det påfallende at en av de mektigste militær-lederne i verden besøkte romobservatoriet i Ny-Aalesund på Svalbard sammen med den norske forsvarsministeren, som dermed åpenbart må ha militær betydning. De gidder knapt å skjule det.

  Jeg tok et screenshot av McCains twitter om dette:

  mccain%20og%20s%C3%B8reide%20-paa-svalbard

 2. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  Korreksjon: Besøket var i august 2015.

 3. Avatar for Mikkel Mikkel says:

  Media driver jo med profesjonell framstilling på en måte som tilfredsstiler dem de jobber for. Det står ikke på dyktighet.

 4. Avatar for Frimann Frimann says:

  McCain var en “fugl” i følge militæret i USA, så han var lite pop blant dem.
  Da HRC tapte valget, mistet også Clinton Foundation mye av sine bidrag, blant annet fra Norge. Hvem var det pengene heller gikk til? Jo, McCain Institute. Fra en krigshisser til en annen, mao.

 5. Til helvette med NRK!

 6. Avatar for aford aford says:

  – minutt for minutt.

 7. Avatar for baluba baluba says:

  Jeg forstår ikke? Hvis man skal hylle Mccain må man vel også hylle de andre som bombet. Mange av de som drepte sivile for fote i Vietnam har fått personlige problemer på grunn av dette. USA burde komme med en uforbeholden unnskyldning til Vietnam for krigen og fordi de hyller Mccain, ellers har de ikek lært nen verdens ting

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

8 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.