NRK som Trangviksposten

0

Var det tredje verdenskrig? Var det ei ny finanskrise? Toppsak og de første sju minuttene i Dagsrevyen 21. desember 2017. Neida, det var den store sensasjonen om at Trond Giske er avslørt som skjørtejeger, hvor nyhetsinnholdet var at han beklaget det.

Sjefen hans, Jonas Gahr Støre, er en av de to hovedansvarlige for at Norge gikk i spissen for å legge Libya i ruiner og drepe tusenvis av mennesker i samarbeid med fanatiske terrorister. Har Dagsrevyen noen gang brukt sju minutter for å grille ham på det? Har de noen gang forsøkt å få ham til å svare på hva slags mandat han og Jens Stoltenberg hadde da de sendte Norge i krig uten behandling i regjering og Storting? Har han noen gang blitt konfrontert med ofrenes skjebner i Libya?

Nei, naturligvis ikke. Det er klart at det er forkastelig for en eldre mannlig maktperson å sende slibrige sms-er til unge kvinner og jenter. Men det må da være visse proporsjoner på ting. På Marienlyst har man det moralske kartet klart for seg. Uanstendig oppførsel er en mye verre handling enn å ødelegge et land og sørge for at tusener blir drept og skadet.
Dette er Trangviksposten på skjerm. Og hvor er Fredrik Stabel når vi trenger ham?

Kanskje denne saka hadde fortjent 15 sekunder rett før Været. Manus kunne ha vært sånn:

«NRK får igjen bekreftet at Trond Giske er en skjørtejeger. Giske sier til NRK at han innrømmer dette, og skal prøve å skjule det bedre i framtida. Jonas Gahr Støre har fortsatt ingen anelse om hvordan han skal lede Arbeiderpartiet. Sport nå: Petter Northug er heller ikke i form. Og nå Været.»

NRKs nettside var også fullstendig tapetsert med denne sak, slik bildet viser.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelBjørnar Moxnes: – US Marines på Værnes er et brudd på norsk basepolitikk
Neste artikkelNår sprekker flykjøpsaken? Blir noen holdt ansvarlige?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).