NRK som Trangviksposten

0

Var det tredje verdenskrig? Var det ei ny finanskrise? Toppsak og de første sju minuttene i Dagsrevyen 21. desember 2017. Neida, det var den store sensasjonen om at Trond Giske er avslørt som skjørtejeger, hvor nyhetsinnholdet var at han beklaget det.

Sjefen hans, Jonas Gahr Støre, er en av de to hovedansvarlige for at Norge gikk i spissen for å legge Libya i ruiner og drepe tusenvis av mennesker i samarbeid med fanatiske terrorister. Har Dagsrevyen noen gang brukt sju minutter for å grille ham på det? Har de noen gang forsøkt å få ham til å svare på hva slags mandat han og Jens Stoltenberg hadde da de sendte Norge i krig uten behandling i regjering og Storting? Har han noen gang blitt konfrontert med ofrenes skjebner i Libya?

Nei, naturligvis ikke. Det er klart at det er forkastelig for en eldre mannlig maktperson å sende slibrige sms-er til unge kvinner og jenter. Men det må da være visse proporsjoner på ting. På Marienlyst har man det moralske kartet klart for seg. Uanstendig oppførsel er en mye verre handling enn å ødelegge et land og sørge for at tusener blir drept og skadet.
Dette er Trangviksposten på skjerm. Og hvor er Fredrik Stabel når vi trenger ham?

Kanskje denne saka hadde fortjent 15 sekunder rett før Været. Manus kunne ha vært sånn:

«NRK får igjen bekreftet at Trond Giske er en skjørtejeger. Giske sier til NRK at han innrømmer dette, og skal prøve å skjule det bedre i framtida. Jonas Gahr Støre har fortsatt ingen anelse om hvordan han skal lede Arbeiderpartiet. Sport nå: Petter Northug er heller ikke i form. Og nå Været.»

NRKs nettside var også fullstendig tapetsert med denne sak, slik bildet viser.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.