Falske nyheter fra NRK om Julian Assange

0

Av Kari Angelique Jaquesson.

NRK driver med falske nyheter – og forleder med vilje oss lesere. I dette oppslaget er både overskrift, og ingress fullstendig udokumenterte påstander og burde selvsagt ha vært beskrevet slik, altså som en udokumentert anklage i en pågående kampanje. I stedet legger de frem påstander som om de var sanne.

De oppgir The Guardian som kilde, en avis som er beryktet for å lage sine egne «sannheter» og servere en fordreid og partisk versjon av blant annet krigen mot Syria.
The Guardian driver nærmest et korstog mot Julian Assange og Wikileaks, og Trump-administrasjonen for den saks skyld.

Man kan undres om disse uærlige metodene klekkes ut av journalistene selv, eller om de handler på instruks fra redaktør.

Først lengst nede i artikkelen presenteres det at Wikileaks benekter det som NRK later som er fakta. NRK lar være å fortelle at Wikileaks har sagt at de skal saksøke the Guardian.
De har en kampanje gående hvor en kan donere penger til advokater til rettssaken: https://www.gofundme.com/wikileaks-suing-the-guardian-over-…

Det må komme en gedigen oppvask i og om NRK. Dette er en propagandakanal som vi nesten daglig kan arrestere på halv- og usannheter og svært partiske artikler. (se f eks denne artikkelen om Ukraina) Her er NRKs artikkel: https://www.nrk.no/…/trumps-valgkampsjef-motte-wikileaks-gr…

 

Les også:

Hvor ofte distribuerer NRK «fake-news»?

 

Kommentar:

NRKs artikkel ble publisert 27.11.2018 klokka 17.07, og ble oppdatert samme dag klokka 22.03. Ved tidspunktet for denne kommentaren, 28.11.2018 klokka 15.27, lå artikkelen fortsatt ute med de samme, usanne påstandene. NRK er medeier av Faktisk.no og det spørs om kanalen vil melde inn seg sjøl til den såkalte faktasjekkeren, eller om Kristoffer Egeberg sjøl vil ta initiativ til å gi sin eier det røde stempelet som sier «Faktisk usant»?

 

Det trengs uavhengige og kritiske medier som steigan.no. Klikk her for å være med på dette arbeidet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.