Falske nyheter fra NRK om Julian Assange

0

Av Kari Angelique Jaquesson.

NRK driver med falske nyheter – og forleder med vilje oss lesere. I dette oppslaget er både overskrift, og ingress fullstendig udokumenterte påstander og burde selvsagt ha vært beskrevet slik, altså som en udokumentert anklage i en pågående kampanje. I stedet legger de frem påstander som om de var sanne.

De oppgir The Guardian som kilde, en avis som er beryktet for å lage sine egne «sannheter» og servere en fordreid og partisk versjon av blant annet krigen mot Syria.
The Guardian driver nærmest et korstog mot Julian Assange og Wikileaks, og Trump-administrasjonen for den saks skyld.

Man kan undres om disse uærlige metodene klekkes ut av journalistene selv, eller om de handler på instruks fra redaktør.

Først lengst nede i artikkelen presenteres det at Wikileaks benekter det som NRK later som er fakta. NRK lar være å fortelle at Wikileaks har sagt at de skal saksøke the Guardian.
De har en kampanje gående hvor en kan donere penger til advokater til rettssaken: https://www.gofundme.com/wikileaks-suing-the-guardian-over-…

Det må komme en gedigen oppvask i og om NRK. Dette er en propagandakanal som vi nesten daglig kan arrestere på halv- og usannheter og svært partiske artikler. (se f eks denne artikkelen om Ukraina) Her er NRKs artikkel: https://www.nrk.no/…/trumps-valgkampsjef-motte-wikileaks-gr…

 

Les også:

Hvor ofte distribuerer NRK «fake-news»?

 

Kommentar:

NRKs artikkel ble publisert 27.11.2018 klokka 17.07, og ble oppdatert samme dag klokka 22.03. Ved tidspunktet for denne kommentaren, 28.11.2018 klokka 15.27, lå artikkelen fortsatt ute med de samme, usanne påstandene. NRK er medeier av Faktisk.no og det spørs om kanalen vil melde inn seg sjøl til den såkalte faktasjekkeren, eller om Kristoffer Egeberg sjøl vil ta initiativ til å gi sin eier det røde stempelet som sier «Faktisk usant»?

 

Det trengs uavhengige og kritiske medier som steigan.no. Klikk her for å være med på dette arbeidet.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNRK desinformerer om Ukraina
Neste artikkelForsøk i Senatet i USA på å stoppe støtten til krigen i Jemen