Store mengder våpen og utstyr fra USA og Israel funnet i terroristbase

0
Enda mer våpen og utstyr fra Israel funnet i terrorbase. Foto: Sana

Den syriske hæren driver opprenskning av de frigjorte områdene i Sørvest-Syria der terrorister har hatt baser i flere år. Det gjelder områder i Quneitra og i Damaskus-provinsen. Under en slik operasjon i november 2018 ble det funnet store mengder våpen og utstyr fra USA og ikke minst Israel. Det ble også funnet medisiner og medisinsk utstyr fra Israel. Blant det amerikanske utstyret som ble funnet var det blant annet satelittkommunikasjon.

Hver gang en terroristbefestning blir frigjort skjer det samme; det avdekkes store mengder våpen og utstyr fra intervensjonsmaktene. Israel klarte i lang tid å holde sin støtte til terroristene skjult, men nå kan alle som vil det se at Israel har vært en aktiv deltaker i krigen mot Syria gjennom å forsyne terroristene med store mengder våpen, mat, medisiner og dessuten gi dem andre former for støtte.

Israel betalte månedslønn og ga våpen til jihadister i Syria

Operation Good Neighbor var kodebetegnelsen på programmet. Israels definisjon på godt naboskap var å forsyne minst tolv forskjellige jihadistgrupper med våpen og å betale leiesoldatenes månedslønn. Dette kom fram i en artikkel i Foreign Policy som er sitert i Jerusalem Post. Dette ble angivelig gjort for å hindre Iran-støttede grupper i å etablere seg nær de Israel-okkuperte Golanhøydene. Foreign Policy  har intervjuet tjue forskjellige kommandanter fra disse gruppene og de kan fortelle at de fikk både våpen og kontanter fra Israel.

Ifølge avisas kilder betalte Israel jihadistene en månedslønn på 75 dollar. Gjennom dette programmet forsynte Israel jihadistene med 1.524 tonn mat, 250 tonn klær, 947.520 liter drivstoff, 21 generatorer, 24.900 paller med medisinsk utstyr og medisiner.

Den israelske hæren IDF slapp tidligere i høst ut informasjoner om sin støtte til jihadistene gjennom et bombenedslag av en artikkel i Jerusalem Post. Den ble strøket av israelsk militærsensur bare timer etter at den ble publisert. En stund ble artikkelen liggende på Google, men det gjør den ikke lenger. Dette hadde vi forutsett, så vi oversatte og publiserte deler av den her.

Faksimile av det sensurerte oppslaget i Jerusalem Post.

IDF bekrefter: Israel forsynte jihadistene med våpen

Det som nå er dokumentert med kilder i den israelske hæren, har vi lenge dokumentert på steigan.no, blant annet her:

Wall Street Journal: – Israel støtter syriske opprørere

Israel angrep den syriske hæren, ga flystøtte til islamister

– Israel trapper opp i Syria, væpner sju militsgrupper

Israel evakuerte 422 White Helmets

Fire kommandanter for jihadistene i Syria søker tilflukt i Israel

 

 

Bli med å bygge en motkraft til main stream media. Klikk her.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.