Store mengder våpen og utstyr fra USA og Israel funnet i terroristbase

0
Enda mer våpen og utstyr fra Israel funnet i terrorbase. Foto: Sana

Den syriske hæren driver opprenskning av de frigjorte områdene i Sørvest-Syria der terrorister har hatt baser i flere år. Det gjelder områder i Quneitra og i Damaskus-provinsen. Under en slik operasjon i november 2018 ble det funnet store mengder våpen og utstyr fra USA og ikke minst Israel. Det ble også funnet medisiner og medisinsk utstyr fra Israel. Blant det amerikanske utstyret som ble funnet var det blant annet satelittkommunikasjon.

Hver gang en terroristbefestning blir frigjort skjer det samme; det avdekkes store mengder våpen og utstyr fra intervensjonsmaktene. Israel klarte i lang tid å holde sin støtte til terroristene skjult, men nå kan alle som vil det se at Israel har vært en aktiv deltaker i krigen mot Syria gjennom å forsyne terroristene med store mengder våpen, mat, medisiner og dessuten gi dem andre former for støtte.

Israel betalte månedslønn og ga våpen til jihadister i Syria

Operation Good Neighbor var kodebetegnelsen på programmet. Israels definisjon på godt naboskap var å forsyne minst tolv forskjellige jihadistgrupper med våpen og å betale leiesoldatenes månedslønn. Dette kom fram i en artikkel i Foreign Policy som er sitert i Jerusalem Post. Dette ble angivelig gjort for å hindre Iran-støttede grupper i å etablere seg nær de Israel-okkuperte Golanhøydene. Foreign Policy  har intervjuet tjue forskjellige kommandanter fra disse gruppene og de kan fortelle at de fikk både våpen og kontanter fra Israel.

Ifølge avisas kilder betalte Israel jihadistene en månedslønn på 75 dollar. Gjennom dette programmet forsynte Israel jihadistene med 1.524 tonn mat, 250 tonn klær, 947.520 liter drivstoff, 21 generatorer, 24.900 paller med medisinsk utstyr og medisiner.

Den israelske hæren IDF slapp tidligere i høst ut informasjoner om sin støtte til jihadistene gjennom et bombenedslag av en artikkel i Jerusalem Post. Den ble strøket av israelsk militærsensur bare timer etter at den ble publisert. En stund ble artikkelen liggende på Google, men det gjør den ikke lenger. Dette hadde vi forutsett, så vi oversatte og publiserte deler av den her.

Faksimile av det sensurerte oppslaget i Jerusalem Post.

IDF bekrefter: Israel forsynte jihadistene med våpen

Det som nå er dokumentert med kilder i den israelske hæren, har vi lenge dokumentert på steigan.no, blant annet her:

Wall Street Journal: – Israel støtter syriske opprørere

Israel angrep den syriske hæren, ga flystøtte til islamister

– Israel trapper opp i Syria, væpner sju militsgrupper

Israel evakuerte 422 White Helmets

Fire kommandanter for jihadistene i Syria søker tilflukt i Israel

 

 

Bli med å bygge en motkraft til main stream media. Klikk her.

Forrige artikkelSvensk valganalyse: Sverigedemokratene utfordrer sosialdemokratene i arbeiderklassen
Neste artikkelEUs «sosiale søyle» presser det danske arbeidsmarkedet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).