Israel angrep den syriske hæren, ga flystøtte til islamister

0

Israelske fly angrep syriske tanks, sier IDF (Israel Defence Force), etter at syrisk ildgiving ved en feil havnet i Israel. Den syriske armeen sier at Israel ga flystøtte til et islamistisk angrep. Netanyahu sier at: Vi vil svare med styrke på enhver ildgiving som treffer vårt territorium.

Dette skriver den israelske avisa Haaretz. Avisa fortsetter:

Israel attacked Syrian army positions in the northern Golan Heights on Saturday, after errant fire from the Syrian side spilled over into Israeli territory. Two people were reportedly killed in Quneitra in the attack, Syrian media reported.

The Syrian army claimed that the Israeli airstrikes coincided with an attack by Islamist militants on the same positions. The Syrian army said it seemed the two attacks were coordinated and that the attack by Israeli military helicopters supported the Nusra Front’s assault on a Quneitra suburb.

IDF har publisert en video som viser deres beskytning av de syriske styrkene.

Dette stemmer overens med det den systemlojale og Israelvennlige avisa Wall Street Journal skrev i artikkelen “Israel gir hemmelig hjelp til syriske opprørere.”

Avisa skriver:

The Israeli army is in regular communication with rebel groups and its assistance includes undisclosed payments to commanders that help pay salaries of fighters and buy ammunition and weapons, according to interviews with about half a dozen Syrian fighters. Israel has established a military unit that oversees the support in Syria—a country that it has been in a state of war with for decades—and set aside a specific budget for the aid, said one person familiar with the Israeli operation.

Det har lenge vært kjent at Israel har hjulpet terroristene med behandling av sårede soldater. Og det er velkjent at terrorister som Den islamske staten bare ved et uhell har angrepet Israel. Men den sionistiske staten har greid å kamuflere sin direkte støtte til jihadistene. Artikkelen i WSJ må betraktes som en viktig avsløring. Den er også omtalt i den israelske avisa Haaretz.

Ifølge WSJ har Israel og Saudi-Arabia vært allierte fra starten av i Syria.

with Israel supplying Syrian rebels near its border with cash as well as food, fuel and medical supplies for years, a secret engagement in the enemy country’s civil war aimed at carving out a buffer zone populated by friendly forces.”

En talsmann for opprørsgruppa Fursan al-Joulan sier til WSJ at “Israel har stått sammen med oss på en heroisk måte. Vi ville aldri ha overlevd uten Israels hjelp.”

Den hemmelige alliansen mellom terroristenes fremste sponsor Saudi-Arabia og Israel er ikke lenger særlig hemmelig. Og nå er fulle diplomatiske forbindelser og handelsforbindelser på agendaen. Sunday Times skriver at forhandlingene om handel allerede er i gang.

Så det burde ikke komme som noen overraskelse for noen at Israel gir flystøtte til Saudi-Arabias terrorister i Syria. De står sammen i krigen mot Syria og har gjort det lenge.

 

Forrige artikkelFra Danmark: Velferd er blitt forretning
Neste artikkelEnergi: Storbritannia avhengig av Norge og Russland
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).