Fire kommandanter for jihadistene i Syria søker tilflukt i Israel

0
Israels agenter i Syria flykter til oppdragsgiverne. Til venstre Abu Hamad, som ble intervjuet av Times of Israel og til høyre en av "opprørslederne" som flyktet 24. juli 2018.

Den israelske hæren har tatt i mot fire toppledere for «opprørene» i Syria i forbindelse med at byen Quneitra ble frigjort. De rakse seirene til den syriske hæren har kommet fullstendig overrumplende på jihadistlederne i dette området. De har trodd seg ganske sikre under Israels beskyttelse.

Men i forbindelse med Helsinkimøtet mellom Donald Trump og Vladimir Putin ble det endelig klart at verken USA eller Israel ville legge to pinner i kors for å hindre den syriske hæren i å ta kontroll over hele området opp mot de okkuperte Golanhøydene, og da var jihadistenes skjebne beseglet. Først måtte de notoriske White Helmets evakueres, og så kom nyheten om at også fir av jihadistenes toppkommandanter måtte rømme til oppdragsgiveren.

De fire er Moaz Nassar og Abu Rateb fra Fursan al-Golan brigaden, Ahmad al-Nahs fra Saif al-Sham brigaden og Alaa al-Halaki fra Jaish Ababeel. De flyktet med sine familier og ble tatt i mot av den israelsk hæren så snart de kom over demarkasjonslinja.

Kilder i opposisjonen avslørte at disse kommandantene ble rekruttert av israelsk etterretning for å gjøre opprør mot Syrias regjering under ledelse av president Bashar al-Assad og at de har beholdt kontakten med Israel hele tida.  

I 2017 hadde Times of Israel et intervju med en annen «opprørsleder», en jihadist som presenterte seg under sitt nom de guerre, Abu Hamad. Han innrømte da at uten støtten fra Israel hadde «opprørerne» ikke klart seg. Ifølge i militære kilder i Israel har om lag 4000 folk fra «opprørernes» områder fått medisinsk behandling i Israel. Dessuten har Israel sendt hundrevis av tonn med mat og forsyninger til jihadistene. IDF har også bygd to sjukehus for jihadistene inne på syrisk territorium. Disse er blitt drevet i samarbeid med utenlandske NGOer. Denne Abu Hamad sa i intervjuet med Times of Israel at alle hans folk «ønsker å flytte til Israel».

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.