Merkel tror at hun får sitte til 2021, det får hun ikke

1
Angelaexit Illustrasjon: Shutterstock

Angela Merkels storkoalisjon har tapt to viktige delstatsvalg, først i Bayern, der både hennes søsterparti CSU og koalisjonspartner SPD gjorde det elendig, og så i Hessen der det gikk vel så dårlig for CDU og SPD. Dette fikk Merkel til å erklære at hun ikke stiller til gjenvalg som partileder, men ønsker å sitte sin periode ut som forbundskansler.

Merkels regjering blir stadig mer upopulær blant tyskerne. Hun som før var den ubestridte ener i tysk politikk, sjølveste «Mutti», har mistet appellen og grepet på tysk opinion. Det er stor misnøye med immigrasjonspolitikken hennes – hun var nærmest eneansvarlig for å invitere nesten en million migranter i 2015. Det er misnøye med at hun har latt USA diktere en sanksjonspolitikk mot Russland som har påført tysk industri og tyske arbeidere store tap. Og det er misnøye med EU-politikken hennes der hun sammen med Emmanuel Macron har lagt opp til «en stadig tettere union». Det er i dag ikke flertall for noe av dette blant tyske velgere, og det har CDU og SPD måttet betale for. Og nå innser Merkel at heller ikke hun kan ta den regninga.

Det er derfor helt logisk at hun trekker seg, men det er tilsvarende ulogisk og usannsynlig at hun skulle sitte kanslerperioden ut. Etter valget i 2017 varte det måneder før hun klarte å snekre sammen en svak koalisjonsregjering. Og siden har hun gått på det ene nederlaget etter det andre. Så lenge Barack Obama var USAs president, kunne hun smykke seg med hans ros og tillit. Men Donald Trump gir blaffen i Merkel og vil ikke legge to pinner i kors for å holde henne ved makta.

Tysk politikk avgjøres ikke av tyske velgere, den avgjøres av finanskapitalen og det militær-industrielle komplekset. Derpå få velgerne kaste sand på konklusjonene. Det mektige finanssenteret i Frankfurt kan ikke leve med en «lame duck»-regjering fram til 2021. Eksportindustrien kan ikke leve med at det ikke blir tatt beslutninger til deres fordel overfor Russland, Iran og Kina.

Stort bedre er det ikke med EU. Italia er gått til budsjettkrig med kommisjonen. Hvis kommisjonen skal kjøre full konfrontasjon med et av unionens grunnleggerland krever det en jernkansler i Berlin og en fast enhetsfront med Paris. Nå er Macron så upopulær i hjemlandet at han på det feltet snart har undergått sine forgjengere. Å vente drahjelp derfra er urealistisk.

Og når de misfornøyde ytterkantene i EU skjønner at den tyske ørnen er blitt ei skadeskutt kråke, vil de gjøre opprør snart på det ene og snart på det andre.

Hvis man ønsker full krise i EU og et enda mer svekket Tyskland, skulle man antakelig ønske at Merkel får det som hun vil. Men det er lite trolig. Noen kommer til å snakke sammen, og de har kanskje allerede begynt.

 

___________________________________________________
Dersom du vil støtte steigan.no kan du bruke betalingsløsningen vår: https://betaling.steigan.no/
En annen mulighet er å overføre til donasjonskontoen vår via nettbank: 9001 30 89050
Du kan også vippse til: 116916

Tusen takk!

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Den sier ikke KRAKRA heller, men KOKO som nevnt tidligere.

  Her får Angela medalje, og for øvrig en snutt folk bør se siden dette rammer og angår oss alle:
  Germany’s Demographic Catastrophe | Almost Half Of Kids Are Migrant Descendants | Emigration:

  https://www.youtube.com/watch?v=nwyevHwUlKQ
  Noen av de andre medaljene hun har mottatt som belønning:
  B’nai b’rith Europe

  World jewish congress:

  Anti Defamation League Award:

  Som kjent så er Angela Merkel jøde, og DE er et ikke-europeisk folkeslag med ikke-europeiske ideologier, ikke-europeisk religion, ikke-europeisk kultur og ikke-europeisk tankegang. Hun representerer sikkert ikke alle jøder heldigvis, men med medaljefangsten så kan man vel si med relativt stor sikkerhet at hun i hvert fall representerer en del av dem, de som ikke har villet oss vel noen gang.
  Kommunisme er en jødisk ideologi som ble skapt for å ødelegge Russland og deretter Europa. Angela Merkel var selvfølgelig medlem av denne i sin ungdom for det fantes sikkert ikke så altfor mange valg i Øst-Tyskland på den tiden, men den er altså stiftet av folk som følger Talmud som igjen ble skrevet av de som fikk Jesus myrdet. I dagens Tyskland så utgir hun seg altså for å være kristen og styrer et kristent parti. Gjennomfalskt med andre ord. Hun heter ikke engang Angela Merkel, for selv det er ikke ekte med denne skapningen i forhold til hva hun utgir seg for å være.

  Gjøkungen Merkel har altså infestert reiret til Ørnen etter å ha dyttet ut de eggene som opprinnelig skulle ligge der og har nå satt med vidåpent gap og slukt til seg alt alene som foreldrene har foret henne med, men slukt da på vegne av de folkene hun EGENTLIG representerer. “Foreldrene” i denne sammenhengen er den tyske befolkningen som intetanende har gått rundt og trodd at dette var deres egen unge med navn “Mutti” inntil de registrerte at ungen sa KOKO.

  Den forrige Ørnen i Tyskland var Adolf Hitler. Han bodde selvfølgelig i Ørneredet, ja hvor ellers skulle han ha bodd?
  Om ender sier KVAKK, kråker sier KRAKRA, gjøker sier KOKO, hva sier ørner?:thinking:
  Vel, dette spesifikke eksemplaret sa i alle fall “SIEG HEIL”.
  The Hitler We Loved & Why:

  https://www.youtube.com/watch?v=e6qGau8o-9Y

  Å bli styrt av sine egne som arbeider for sin egen befolkning, eller bli styrt av “noe annet” er altså ikke det samme.
  Da og nå:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere