NRK kutter gravejournalistikk til fordel for sport

0

NRK skal i løpet av høsten redusere bemanningen i Dokumentar- og samfunnsavdelingen med 11 årsverk. Samtidig skal Sporten styrkes med ti årsverk. Det melder Journalisten (og før det: Medier 24).

Det er tre år siden NRK foretok sin forrige snuoperasjon da de reduserte antall årlige Brennpunkt-programmer fra 20 til 16 – blant annet for å finne nye formater de kunne nå ungdommen med.

Dette skriver Rushprint.

Kommentar:

NRK skal altså vinne ungdommen og derfor kutter de ut gravende journalistikk og satser på mer sport. De som fortsatt gidder å slå på kanalen vil undre seg over hvordan det skal bli plass til all den nye sporten blant all den sporten som allerede er der. Men de finner nok en løsning. En metode er naturligvis å kutte det som måtte være igjen av dokumentar og opplysning.

Det spørs om ungdommen er like hjernedød som utviklerne i NRK antar. De som vil ha tom underholdning vil finne den andre steder enn der. Og de som vil ha mer innsikt i en komplisert verden har allerede skjønt at NRK har sviktet dem til fordel for sjuende utgave av «Se maling tørke minutt for minutt». Og de som er ute etter god utenriksdekning har for lengst skjønt at NRKs tilbud bare er forkortede og dårligere versjoner av den USA-propagandane de finner på CNN, slik som de skandaløse hyllestene til terrororganisasjonen White Helmets.

Det siste grepet fra NRK-ledelsen vil drive enda større skarer av kunnskapssøkende ungdom vekk fra kanalen. Vi skal gjøre vår del av jobben med å gi dem alternativer.

 

Les også:

Under Lupen: Dagsrevyens Libyadekning

Under lupen: Dagsrevyens Syriadekning

Forrige artikkelOgså Statkraft på banen med tvilsomme teorier om krafteksport
Neste artikkel«Venstresidas håp» i USA med nesegrus hyllest til John McCain
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).