NRK kutter gravejournalistikk til fordel for sport

0

NRK skal i løpet av høsten redusere bemanningen i Dokumentar- og samfunnsavdelingen med 11 årsverk. Samtidig skal Sporten styrkes med ti årsverk. Det melder Journalisten (og før det: Medier 24).

Det er tre år siden NRK foretok sin forrige snuoperasjon da de reduserte antall årlige Brennpunkt-programmer fra 20 til 16 – blant annet for å finne nye formater de kunne nå ungdommen med.

Dette skriver Rushprint.

Kommentar:

NRK skal altså vinne ungdommen og derfor kutter de ut gravende journalistikk og satser på mer sport. De som fortsatt gidder å slå på kanalen vil undre seg over hvordan det skal bli plass til all den nye sporten blant all den sporten som allerede er der. Men de finner nok en løsning. En metode er naturligvis å kutte det som måtte være igjen av dokumentar og opplysning.

Det spørs om ungdommen er like hjernedød som utviklerne i NRK antar. De som vil ha tom underholdning vil finne den andre steder enn der. Og de som vil ha mer innsikt i en komplisert verden har allerede skjønt at NRK har sviktet dem til fordel for sjuende utgave av «Se maling tørke minutt for minutt». Og de som er ute etter god utenriksdekning har for lengst skjønt at NRKs tilbud bare er forkortede og dårligere versjoner av den USA-propagandane de finner på CNN, slik som de skandaløse hyllestene til terrororganisasjonen White Helmets.

Det siste grepet fra NRK-ledelsen vil drive enda større skarer av kunnskapssøkende ungdom vekk fra kanalen. Vi skal gjøre vår del av jobben med å gi dem alternativer.

 

Les også:

Under Lupen: Dagsrevyens Libyadekning

Under lupen: Dagsrevyens Syriadekning

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.