NRK kutter gravejournalistikk til fordel for sport

52

NRK skal i løpet av høsten redusere bemanningen i Dokumentar- og samfunnsavdelingen med 11 årsverk. Samtidig skal Sporten styrkes med ti årsverk. Det melder Journalisten (og før det: Medier 24).

Det er tre år siden NRK foretok sin forrige snuoperasjon da de reduserte antall årlige Brennpunkt-programmer fra 20 til 16 – blant annet for å finne nye formater de kunne nå ungdommen med.

Dette skriver Rushprint.

Kommentar:

NRK skal altså vinne ungdommen og derfor kutter de ut gravende journalistikk og satser på mer sport. De som fortsatt gidder å slå på kanalen vil undre seg over hvordan det skal bli plass til all den nye sporten blant all den sporten som allerede er der. Men de finner nok en løsning. En metode er naturligvis å kutte det som måtte være igjen av dokumentar og opplysning.

Det spørs om ungdommen er like hjernedød som utviklerne i NRK antar. De som vil ha tom underholdning vil finne den andre steder enn der. Og de som vil ha mer innsikt i en komplisert verden har allerede skjønt at NRK har sviktet dem til fordel for sjuende utgave av «Se maling tørke minutt for minutt». Og de som er ute etter god utenriksdekning har for lengst skjønt at NRKs tilbud bare er forkortede og dårligere versjoner av den USA-propagandane de finner på CNN, slik som de skandaløse hyllestene til terrororganisasjonen White Helmets.

Det siste grepet fra NRK-ledelsen vil drive enda større skarer av kunnskapssøkende ungdom vekk fra kanalen. Vi skal gjøre vår del av jobben med å gi dem alternativer.

 

Les også:

Under Lupen: Dagsrevyens Libyadekning

Under lupen: Dagsrevyens Syriadekning

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. La dem holde på med noe dem forstår seg på. Da blir det i det minste god TV. Graving har aldri vært NRK sterke side, selv om de er flinke til å lage dramatiske vignetter. Jeg går for crowdfunding, heller enn lisens.

 2. NRK har ansatt 25 % journalistene i landet, og økningen av avdankete idrettsprofiler trenger sysselsetting.

 3. Det norske folk skal avledes, forledes og villedes. Vi skal ikke tenke over hvorfor Rygge Flyplass ble nedlagt på grunn av en flysete-avgift, og at Pentagon like etter har budsjettert med 220 Millioner for å gjøre den om til en flyplass for amerikanske kampfly uten å spørre stortinget. Vi skal ikke ha gravejournalistikk om norske forhold heller.

  Norge gjøres i det stille om til en fremskutt amerikansk militærbase, og da må selvfølgelig det norske folks oppmerksomhet flyttes til noe annet. Sport virker samlende, spesielt når nordmenn klarer å løpe inn Gull til Norge, enten med sko eller ski på føttene. Ungdom skal heller kunne fotball-tabellene enn gangetabellene, så folke-opplysning må vike for underholdning.

  NRK er en statseid tv og radiokanal, og det den globale storkapitalen NWO ikke kan kjøpe, infiltrerer de. De har nok av agenter på NRK som vet hvordan de skal utforme nyheter og sette sammen et programtilbud som gjør Nordmenn stort sett ukritiske til USAs kriger, og feks avleder oppmerksomheten vekk fra at norsk suverenitet og råderett over egne naturressurser avstås litt etter litt til EU, et påfunn fra NWO for å få europeiske land til å privatisere sine økonomier.

  I NRK-boblen skal det være kos med Norge Rundt, Monsen på tur, og dyrking av idrettprestasjoner. Klarer Monsen på tur å unngå amerikanske militærbaser på sine fjellvandringer så mange det blir av dem snart? Nyheter skal serveres ferdig fordøyd til et mett og trett nedsløvet norsk tv-publikum som bare skal ha det lettvint på kvelden både når det gjelder mat og informasjon.

  Da er det er best å ikke gjøre dokumentarer for opprørende, som om folkemordet i Jemen, utført av en koalisjon som Norge selger våpen til. Kritisk sans til befolkningen skal erstattes med likegyldighet, så NWO sin fremdrift og timeplan for sin nye verdensordning ikke blir for forstyrret. Lett for NWO som eier og ellers kontrollerer vestlig presse og hovedstrøms-media 100% som vi kan se.

 4. Jeg mener NRK har blitt verre. Før kunne de vise en kritisk dokumentar om kuppforsøket i Venezuela i 2002. Det hadde aldri skjedd nå. Før slapp mer kritiske stemmer til. Selv om de alltid har vært statskanalen og regjeringstro. Jeg merker også amerikanerne har kolonisert sinnene våre. Folk bruker mer og mer engelske ord og vendinger (anglisismer), Netflix o.l. har blitt større og større. Merkelig i en tid da USA er på vei nedover.

 5. Avatar for baluba baluba says:

  Tænk å vær ifra eit lainn der allverden beundra ka vi veit og ka vi kainn. (Tysland) ironi

 6. Avatar for Mikkel Mikkel says:

  Verden vil bli penere og mer sann uten dagsnytt 18, kveldsnytt, politisk kvarter, urix, osv. Agent-journalismen og profesjonelle manipuleringen gjør stor skade.

  NRK kan gjerne drive med sport, sommeråpent og minutt for minutt. Da gjør de ihvertfall mindre skade.

 7. Avatar for aford aford says:

  Norge mot avgrunnen - minutt for minutt.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

43 flere kommentarer

Deltakere

Historisk kommentararkiv

52 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.