«Venstresidas håp» i USA med nesegrus hyllest til John McCain

10
Alexandria Ocasio-Cortez. FOTO: @OCASIO2018, TWITTER

Alexandria Ocasio-Cortez (28) vant overraskende kampen om å bli kongresskandidat for Det demokratiske partiet fra 14. distrikt i New York. Avisa Klassekampen skrev om dette 28. juni 2018:

«– Grasrotseier i New York gir USAs venstreside håp – Ny kraft til «ideologisk skifte» i Demokratene» «Venstresenator Bernie Sanders gratulerer Ocasio-Cortez med «en ekstraordinær sjokkseier». «USAs venstre­side ser resultatet som en avgjørende seier i opprøret mot partieliten i Demokratene.»

Et norsk ordtak sier at «det er von i hangande snøre», men for unge Ocasio-Cortez er det vel neppe snakk om noe snøre en gang. I forbindelse med at John McCain døde tvitret hun:

«John McCains arv representerer et uovertruffent eksempel på menneskelig anstendighet og amerikansk tjenesteinnstilling. Som praktikant lærte jeg mye om menneskelighetens makt i regjering, gjennom hans dype vennskap med Senator Kennedy. Han betydde så mye, for så mange. Mine bønner er med hans familie.»

Intet mindre.

Bernie Sanders, et annet av «venstresidas håp» i USA tvitret om John «Bomb, bomb, bomb Iran» McCain:

«John McCain var en amerikansk helt, en mann av anstendighet og ære, og min venn. Han vil bli savnet, ikke bare i det amerikanske Senatet, men av alle amerikanere som respekterer integritet og uavhengighet.»

For at leserne ikke skal misforstå: Det er ikke Jesus Kristus de tvitrer om – det er John McCain! Og som vi har pekt på tidligere var det knapt noen i denne verden som har krevd bombing av flere land enn akkurat dette «uovertrufne eksempelet på menneskelig anstendighet». Så man må jo uvilkårlig spørre seg hva slags håp det er på venstresida når de har sånne forbilder.

 

 

 

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for baluba baluba says:

  Nekrolog:
  Mannen var jo en blodtørstig drapsmaskin. Da han ikke var i stand til å drepe sivile i Vietnam lenger, fikk han ordnet seg en politisk stilling på grunn av en misforstått martyrrolle i et fengsel/jordholl i landet. Jeg tviler sterkt på at den propagandafilmen som går som “fengslet i utlandet” er korrekt fremstillt. Blodtørstigheten til denne mannen klarte ikke oppholdet i jordhullet å stagge. Da han fikk makt skek han i samme åndedrag likesinnede nykonservative som eksempelvis Bidet-joe, Nikki Haley og Kerry, (Clintons orker jeg ikke snakke om en gang), for kriger som de selv privat utnyttet og tjente penger på. Det var krig krig krig, bomb bomb drep, helt til hjernen kollapsa helt. Skal vi legge et lag bly over kista og gjemme den slik at ingen kan få til å finne og hente denne skallens innhold og transplantere det inn i andre? Hvis han selv var et offer for agent orangen som de sprøyet over sivilbefolkningen, så var det vel vel fortjent. Krav om etterforskning av Monsanto er nylig kommet. Andre forbrytelser mot menneskeheten fra dette uhyrlige imperiet, slik som sprøyting av plutonium inn i kroppene til nordmenn og spredning av dødelige virus til Cuba blir nok aldri etterforsket.
  R I W

 2. Jeg har påpekt dette utallige ganger før på Resett, og også her inne: Denne såkalte “venstresiden” er ikke engang i nærheten av å være venstre, ei heller mediene som støtter oppunder den (inkluder her i landet). Nyliberalismen er dens navn, og den er like mye venstre som den hånden jeg bruker til å skrive med.

 3. Pussig å se at ordet venstreside brukes om et parti som er bare en nyanse forskjellig fra Republikanerne. Men i mangel av bedre uttrykk for å skille mellom dem så er det i orden, for USA er allikevel ikke så mye et demokrati som det er et plutokrati. Amerikanske arbeidstakere under øvre middelklasse har ikke mye å velge i mellom, det står alltid mellom å velge det minste av to onder, for kongressen representerer storkapitalen, og ikke folket.

  Foreksempel ville ikke amerikanske arbeidstakere fått noe mer hvis Clinton vant, hun som har nære forbindelser til Wall Street, og heller ikke fra Trump, som heller gir skattelette til eiere av private jetfly, enn bedre lønn til arbeidstakere. Men de fikk ihvertfall en president som ikke vil gå til krig mot Russland og Kina, og normalisere forholdet til Russland, det skal han ha, om en kan se forbi bøllen Trump et øyeblikk.

  Når Alexandria Ocasio-Cortez vant kampen om å bli kongresskandidat for Det demokratiske partiet fra 14. distrikt i New York, og hyller en av de verste neocons og krigshisserne i amerikansk politikk, kan ikke verden håpe på at verdens største terrorstat, USA, skal bli en mindre trussel for verden hvis demokratene vinner valget nest gang.

 4. En tilleggskommentar: At Sanders og Ocasio-Cortez stiller for Demokratene bør være nok til at de ikke regnes som på venstresiden. Demokratene (i likhet med Republikanerne) er et av partiene i verdenshistorien med verst rulleblad. Jeg hadde ikke forventet noe særlig av noen som stilte til valg for nazipartiet heller.

 5. Nå har vel aldri demokratene vært i nærheten av venstre-siden, bortsett fra geografisk.

 6. Avatar for Johnny Johnny says:

  Skulle ønske Steigan.no heller kunne skrive litt om hva som foregår på norsk venstreside, for der er det mye å ta tak i.

  Partiet Rødt er jo nå midt inne i et ideologisk skifte, det skal renskes opp i “gammelt grums”, og Rødt skal gå fra å være et revolusjonært sosialistisk og marxistisk parti, til et sosialdemokratisk parti!
  https://filternyheter.no/tar-oppgjor-med-eget-program-enoyd-respektlost-sekterisk/

  Det er også interessant å se at SV er imot at det gis nødhjelp til mennesker i regjeringskontrollerte områder, hjelpen skal kun gå til områder kontrollert av opprørerne!

  SV er også for at sanksjoner som rammer sivilbefolkningen i Syria bør opprettholdes, og hjelp til gjenoppbygging nektes så lenge Assad sitter ved makta. SV støtter altså ikke den lovlige valgte regjeringa i Syria, de ønsker derimot at et mindretall av folket skal få makta ved hjelp av vold og krig. Hva om vi overfører denne tankegangen til Norge, SV?

  Rødt er nå det eneste partiet som mener at Syria skal få bistand selv om Assad har regjeringsmakta.

 7. Avatar for SHO SHO says:

  Skal man være litt snill mot venstresiden så kan man si at de har forvekslet internasjonalisme med globalisering, og at de dermed har gått seg vill (spinnvill). På venstresiden har det bestandig vært en visjon om å opprette en verdensregjering og at denne verdensregjering skal løse alle menneskehetens problemer.

 8. Avatar for Frimann Frimann says:

  “Hadde stemmeseddelen hatt noen betydning, ville ikke makten tillatt den”. Mark Twain

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere