«Venstresidas håp» i USA med nesegrus hyllest til John McCain

0
Alexandria Ocasio-Cortez. FOTO: @OCASIO2018, TWITTER

Alexandria Ocasio-Cortez (28) vant overraskende kampen om å bli kongresskandidat for Det demokratiske partiet fra 14. distrikt i New York. Avisa Klassekampen skrev om dette 28. juni 2018:

«– Grasrotseier i New York gir USAs venstreside håp – Ny kraft til «ideologisk skifte» i Demokratene» «Venstresenator Bernie Sanders gratulerer Ocasio-Cortez med «en ekstraordinær sjokkseier». «USAs venstre­side ser resultatet som en avgjørende seier i opprøret mot partieliten i Demokratene.»

Et norsk ordtak sier at «det er von i hangande snøre», men for unge Ocasio-Cortez er det vel neppe snakk om noe snøre en gang. I forbindelse med at John McCain døde tvitret hun:

«John McCains arv representerer et uovertruffent eksempel på menneskelig anstendighet og amerikansk tjenesteinnstilling. Som praktikant lærte jeg mye om menneskelighetens makt i regjering, gjennom hans dype vennskap med Senator Kennedy. Han betydde så mye, for så mange. Mine bønner er med hans familie.»

Intet mindre.

Bernie Sanders, et annet av «venstresidas håp» i USA tvitret om John «Bomb, bomb, bomb Iran» McCain:

«John McCain var en amerikansk helt, en mann av anstendighet og ære, og min venn. Han vil bli savnet, ikke bare i det amerikanske Senatet, men av alle amerikanere som respekterer integritet og uavhengighet.»

For at leserne ikke skal misforstå: Det er ikke Jesus Kristus de tvitrer om – det er John McCain! Og som vi har pekt på tidligere var det knapt noen i denne verden som har krevd bombing av flere land enn akkurat dette «uovertrufne eksempelet på menneskelig anstendighet». Så man må jo uvilkårlig spørre seg hva slags håp det er på venstresida når de har sånne forbilder.

 

 

 

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelNRK kutter gravejournalistikk til fordel for sport
Neste artikkelLederen for separatistene i Donetsk drept i attentat
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).