Saudi-Arabia massakrerer titalls av skolebarn – hva sier Norge?

0
Vår allierte Saudi-Arabia dreper barn i hopetall i Jemen og norske politikere ser en annen vei.

Saudiarabisk flyvåpen angrep en skolebuss i Jemen 9. august 2018. Titalls av mennesker ble drept, deriblant minst 29 skolebarn. Bussen som ble angrepet kjørte i nærheten av et marked i provinsen Saada som var tettpakket av folk. Det internasjonale Røde Kors sier at det sjukehuset de støtter i Saada hadde fått inn likene av 29 barn, alle under 15 år. Sjukehuset hadde også fått inn 48 sårede, deriblant 30 barn.

Massakren på skolebarna er det siste i en serie av angrep på sivile som Saudi-Arabia og deres allierte har utført i Jemen. Dette er en krig som i svært stor grad rettes mot sivile, slik vi tidligere har vist en lang rekke ganger. Dette er en krig som uten tvil er en forbrytelse mot menneskeheten og der det begås krigsforbrytelser i stor skala regelmessig.

Les om krigen i Jemen på steigan.no.

Eneherskerdømmet i Riyadh kan begå slike uhyrlige forbrytelser fordi de har full støtte fra USA og andre vestlige land. Talsperson for USAs utenriksdepartement, Heather Nauert, nektet å ta avstand fra angrepet og sa at USA ville avvente en undersøkelse utført av Saudi-Arabia før hun kommenterte det videre. Hun ville ikke kreve noen uavhengig undersøkelse. Se pressekonferansen her.

Foto av den bombede skolebussen fra al-Masirah TV. Det finnes også hjerteskjærende bilder av de drepte barna, men vi vegrer oss for å publisere dem.

Dette viser det absolutte hykleriet i USAs påståtte omtanke for menneskerettighetene. USA har ingen problemer med å true med krig mot Syria når provokatører som White Helmets arrangerer noe som skal se ut som et angrep på sivile. Men når USAs svært nære allierte Saudi-Arabia beviselig massakrerer skolebarn i hopetall, er det ingen fordømmelser å spore, ingen trusler og ikke en gang noen krav om internasjonal granskning. Nå er det massemorderne sjøl som skal få «undersøke» sine egne handlinger.

Vi har ikke klart å registrere noen fordømmelser fra noen vestlige ledere. De er alle medskyldige i Saudi-Arabias forbrytelser. De støtter denne krigen mot det fattige Jemen der bortimot 20 millioner mennesker lever i en akutt humanitær krise – uten at disse menneskevennene i vestlige regjeringer bryr seg det minste.

Et barn berges ut av ruinene etter saudiarabisk bombing av Sanaa, men fordømmelsene fra Solberg-regimet lar vente på seg.

Hva mener Erna Solberg og Ine Eriksen Søreide? De har foreløpig ikke sagt noe. De burde grilles. Men vil mediene gjøre det? Tullpratet om Per Sandbergs reise til Iran kan de holde på med i dagevis, men når et av verdens absolutt verste regimer massakrerer barn, ser de en annen vei.

Pressa vil sikkert ikke plage Solberg eller Søreide med dette, men vi har forhåpninger til at Rødts Bjørnar Moxnes ikke vil la dem dø i synden. Grill dem, Bjørnar!

Vi vet allerede hvordan mediene prioriterer dette. Kl 06.00 fredag 10. august var det ikke spor av nyheter om massakren å se på nettsidene til VG, NRK, Dagbladet, Dagsavisen eller Aftenposten. De biter ikke handa som mater dem.

Derimot har russiske RT.com saka på topp, det samme har al-Jazeera  og Middle East Eye. BBC har saka på forsida av sine nettsider, men presentert på knappest mulig måte og uten politiske kommentarer.

Al-Jazeera meldte dessuten for et par dager siden at Saudi-Arabia har inngått en avtale med al-Qaida og rekruttert hundrevis av deres jihadister til krigen i Jemen. Heller ikke dette er kommentert, for ikke å si fordømt, i vestlige hovedsteder eller i vestlige medier. At Vesten fører en «krig mot terror»? Vær så snill – fortell mer troverdige eventyr. Vi er allierte med de verste terroristene i verden, og enhver som følger med med et halvt øye burde vite dette.

 

 

Les:

Saudi-Arabia utsletter bevisst Jemens kulturarv

Saudi-Arabia bombet bryllup i Jemen: 88 drept

Destruktionen av Jemen — En krigsförbrytelse under beskydd av FN:s Säkerhetsråd

 

Forrige artikkelKurderne frykter – med rette – at USA vil svikte dem
Neste artikkelKvelningen av nettet og den strake veien til det uinnskrenkede diktaturet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).