Google sendte alle epostene til journalist Kristinn Hrafnsson til FBI

5
Kristinn Hrafnsson (IMDb)

Den prisløna islandske journalisten Kristinn Hrafnsson fortel at alle e-postane hans og alt han hadde i google-universet vart sendt til FBI, etter at FBI hadde bede Google om det. Dette skriver Snorre SandemoseRadikal Portal.

Sandemose skriver videre:

«– Eg fekk melding frå Google om at dei hadde gjeve all informasjonen dei hadde om meg til FBI. Dette inkluderte heile e-postmappa mi i Gmail og i Google-universet mitt, fortel Kristinn Hrafnsson. FBI fekk kort og godt ein kopi av alle metadataa han hadde hjå Google. Hrafnsson fekk vita dette i forfjor.

– Google fekk ordre frå ein hemmeleg domstol om å utlevera dataa, og fortalde meg som kunde om dette etterpå, opplyser Hrafnsson.

Den islandske journalisten har ikkje fått innsyn i kvifor USA sin føderale etat for etterforsking av kriminalitet har ynskt å leggja beslag på ein kopi av all denne informasjonen om han. Sjølv er han overtydd om at det har med etterforskinga av Julian Assange å gjera. Hrafnsson var talsmann for Wikileaks mellom 2010 og 2017, og er framleis aktiv i organisasjonen.»

Kristinn Hrafnsson er en undersøkende journalist som var talsmann for WikiLeaks mellom 2010 og 2017. I 2009 jobbet han med å undersøke og avdekke korrupsjon og økonomiske forbrytelser i forbindelse med den store bankskandalen rundt Kaupthing Bank. Den involverte svært rike og mektige mennesker. Kristinn jobbet for TV-kanalen Stöð 2, men han og teamet hans fikk sparken derfra mens de jobbet med avsløringene og programmet ble strøket fra sendeplanen. Kort etter ble han leid inn av den islandske statskanalen RÚV med en sak om Kaupthings lånetransaksjoner som var blitt offentliggjort via WikiLeaks. Eierne i banken sørget for at politiet ga RUV ordre om å droppe saka. Og RUV sparket Kristinn, det vil si, kontrakten hans ble ikke fornyet.

Kristinn Hrafnsson har fått pris som årets journalist på Island tre ganger.

 

Les også:

Google hjelper Pentagon i utvikling av dronekrigen

Google hyr 10 000 personer för att censurera Youtube

Google driver sensur av venstreorienterte nettsider

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Mange journalister i vestlig presse og media er ikke fast ansatt med helse og pensjonsforsikringer, pressen og medias eiere foretrekker at journalister er på kontrakter, og det korttids-kontrakter. Høyst sannsynlig på grunn av at det sikrer at journalisten skriver det som eierne av presse og media, den globale storkapitalen NWO, vil at de skal skrive.

  Som foreksempel at krigen mot Libya var en frigjøringskrig, og ikke for å straffe Gaddafi for å oppgi petrodollaren, etablere egen sentralbank med egen valuta med dekning i realverdier. At den offisielle forklaringen på 9/11 er den riktige, alle andre er konspirasjonsteorier.

  For mange journalisters del, får de nyheter fra de globale nyhetsbyråene, omskriver de med egen ord, og presenterer artikkelen som leses av avisleseren som avisens egen artikkel med avisens egen utsendte journalist som vitne til hendelsen. Gjør de ikke dette, blir kontrakten ikke fornyet, som er en penere måte å si det på enn ha fått sparken.

  Selv modige meritterte journalister som Kristinn Hrafnsson som er prisbelønt tre ganger blir straffet når de setter seg opp mot eiernes vilje, den globale storkapitalen. Slikt blir lagt merke til av yngre journalister som vil etablere seg i media. Da er det ikke rart at det er Det Hvite Hus, Pentagon, CIA og det militær-industrielle komplekset som bestemmer hva det meste den vestlige befolkningen skal lese og deretter tro og mene om geopolitikk.

  .

 2. Avatar for baluba baluba says:

  Lagrede linker på min datamaskin i hopetall er også forsvunnet etter en tvungen oppdatering.

 3. Dont you worry Baluba. Microsoft & co tilbyr sky-“tjenster” slik at de kan passe på dine data…

 4. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Ja, ja - han er nå garantert minst en leser…

 5. Eneste positive man kan si om denne saken er at verken han eller Eva Thomassen har blitt utsatt for en “ulykke” slik som Michael Hastings:

  Han hadde skrevet boken “The operators” om hans reiser med general Stanley McCrystal under Afghanistan-krigen hvor både han og krigen kom fram i dårlig lys. Da brakte det løs…

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere