Ukrainsk antikrigsaktivist fengslet på tvilsomme anklager

0
Den fengslede ukrainske antikrigsaktivisten, Bogdan Syrotiuk, april, 2023. Foto: World Socialist Website.

Kritikk av enhver regjering er ikke automatisk ensbetydende med støtte til regjeringens geopolitiske motstandere.

Av JD Hester

Antiwar, 26. juni 2024.

Zelenskys Ukraina har hatt en lang og sjokkerende historie med å fengsle politiske dissentere, spesielt de som er imot den nåværende «evige krigen». Fra å forby opposisjonelle politiske partier til å sensurere medier som er kritiske til Zelenskys lederskap, virker det ubestridelig at Ukraina i økende grad har tydd til despotiske tiltak for å kontrollere opinionen.

Se også: «Uavhengig» ukrainsk drapsliste er drevet av Kiev, støttet av Washington

I et nyere angrep på ytringsfriheten i Ukraina ble Bogdan Syrotiuk, en trotskist og antikrigsaktivist, arrestert 25. april 2024. Nyheten om arrestasjonen ble offentliggjort via en artikkel og online-underskriftskampanje fra World Socialist Web Site, et nettsted tilknyttet Socialist Equality Party og Den internasjonale komitéen av den fjerde internasjonale (ICFI). Syrotiuk ble fengslet av Ukrainas sikkerhetstjeneste og anklaget for forræderi på grunn av sine skrifter for World Socialist Web Site, som den ukrainske regjeringen anser som en spreder av pro-russisk propaganda. Dette skyldes i stor grad kritikken av NATOs handlinger i regionen, som var en viktig årsak til at Russland gjennomførte sin invasjon i utgangspunktet.

Se også: Hvordan statlige propagandaspesialister samarbeider med nazister i Ukraina

Ikke desto mindre er kritikk av enhver regjering, ikke automatisk ensbetydende med støtte til regjeringens geopolitiske motstandere. Faktisk gjorde Den internasjonale komitéen av den fjerde internasjonale (ICFI) det ekstremt klart i sin «To år med krig: Erklæring om Ukraina», at den motsetter seg «logikken» i Putins invasjon og støtter en tilbaketrekking av russiske tropper.

Støtten for Syrotiuk på sosialmedier har holdt seg sterk, med kjente personer som tidligere Pink Floyd-bassist, Roger Waters, som har lagt ut innlegg med «Free Bogdan Syrotiuk» på X. Ytterligere støttestemmer for Syrotiuk inkluderer Matt Taibbi, en journalist kjent for sin rapportering om Twitter Files, og en rekke organisasjoner tilknyttet Den internasjonale komitéen av den fjerde internasjonale (ICFI), verden over.

Mens Julian Assange endelig har blitt løslatt, er det klart at den globale kampen for en verden fri for statlig undertrykking og propaganda, er en kamp som ennå ikke er vunnet.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Ukrainian Anti-War Activist Jailed on Dubious Charges

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


JD Hester er en amerikansk forfatter født og oppvokst i Arizona. Du finner ham på X @JDH3ster. Du kan sende ham en e-post på josephdhester@gmail.com.


Forrige artikkelEmmanuel Macrons borgerkrig
Neste artikkelBygg ubåter – ødelegg verden!
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.