Pfizergate – Ursula von der Leyen etterforskes for innblanding, korrupsjon og interessekonflikt

0
EUs kommisjonspresident Ursula von der Leyen og Pfizers toppsjef Albert Bourla granskes for mulig korrupsjon

Pfizergate: EUs påtalemyndighet etterforsker von der Leyen og tekstmeldingene med Bourla, anklagen: «Innblanding, korrupsjon og interessekonflikt», skriver Il Giornale d’Italia.

Ursula von der Leyens kandidatur for en ny periode som president for EU-kommisjonen er absolutt i fare.

Nyheten om at etterforskere fra EUs offentlige påtalemyndighet (EEPPO) etterforsker påståtte straffbare handlinger i forhandlingene om kjøp av anti-Covid-vaksiner mellom presidenten i EU-kommisjonen og administrerende direktør i Pfizer Albert Bourla, tvinger alle til å ta stilling. Etterforskningen, foreløpig uten mistenkte, tar sikte på å fastslå om det i forhandlingen var «innblanding i offentlige funksjoner, ødeleggelse av tekstmeldinger, korrupsjon og interessekonflikt». Nå må vi forstå hvor mye alt dette vil veie for bildet og om sentrumhøyregruppa EPP vil bestemme seg for å stille seg på den nåværende presidentens side eller velge en ny kandidat for å unngå påfølgende forlegenhet.

Pfizergate-etterforskningen

Il Giornale skriver videre:

I sentrum av etterforskningen som har blitt kjent som Pfizergate er en angivelig utveksling av meldinger mellom von der Leyen og Bourla som opprinnelig ble avslørt av New York Times. Til dags dato har EU-kommisjonen nektet å avsløre hva som var inneholdet i meldingene som brakte 1,8 milliarder vaksinedoser til EU, som en del av en avtale med en estimert verdi på mer enn 20 milliarder euro. Alt endres med starten av etterforskningen, som gjør det mulig for den europeiske påtalemyndigheten å beslaglegge telefonene til interesserte parter i alle land i unionen. Det som vekker tvil er størrelsen på avtalen som i utgangspunktet ble sett på som en triumf for von der Leyen. Ved utgangen av 2023 var verdien av de resterende Pfizer-vaksinedosene minst 4 milliarder euro. Avtalen med Pfizer har siden blitt omformet. Men det er fortsatt tvil om at den europeiske påtalemyndigheten prøver å løse en sak hvis dokumenter ennå ikke er offentliggjort.

Dette er en stor sak i mange italienske aviser:

IlSol24Ore: Pfizergate, la Procura europea indaga su Ursula von der Leyen per gli sms spariti

Informazione.it: Pfizergate, procura Ue indaga su von der Leyen e gli sms con Bourla, l’accusa: “Interferenze, corruzione e conflitto interessi»

Rai.it: Pfizergate: la Procura europea indaga sui messaggi tra Ursula von der Leyen e il capo dell’azienda farmaceutica che ha venduto due miliardi di vaccini alla Ue

Vi omtalte saka blant annet i februar 2023:

New York Times saksøker EU for å få frigitt von der Leyens Pfizer-tekster

Meldingene kan kaste lys over avtaler om å kjøpe covid-19-vaksiner verdt milliarder av euro.

Det er avisa Politico som skriver dette.

New York Times tar EU-kommisjonen for retten på grunn av at kommisjonen ikke har frigitt tekstmeldinger mellom president Ursula von der Leyen og Pfizer-sjef Albert Bourla.

Avisa vil møte EUs advokater i unionens høyeste domstol, og hevde at kommisjonen står overfor en juridisk forpliktelse til å frigi meldingene, som kan inneholde informasjon om EUs avtaler om å kjøpe covid-19-doser verdt milliarder av euro.

Saka ble anlagt 25. januar og offentliggjort i EU-domstolens offentlige register mandag, men ingen detaljert informasjon er ennå tilgjengelig på nett. To personer kjent med saken bekreftet detaljene i saka overfor POLITICO.

New York Times nektet å kommentere saken. En uttalelse fra publikasjonen sa:

«The Times sender inn mange forespørsler om informasjonsfrihet og opprettholder en aktiv dokumentasjon. Vi kan ikke kommentere emnet for denne rettssaka på nåværende tidspunkt.»

EU-kommisjonen svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar.

Ursula von der Leyen: Gigantavtale med Pfizer, men nekter å utlevere sms-ene sine

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen har møtt en flodbølge av kritikk. Hun inngikk en avtale med vaksinegiganten Pfizer til en verdi av 35 milliarder euro, men de sms-ene hun utvekslet med Pfizer-boss Albert Bourla forut for avtalen holder hun hemmelig.

Det handler om en avtale verdt milliarder som skulle framskynde slutten på pandemien: I fjor vår gikk EU-kommisjonen med på å kjøpe 1,8 milliarder koronavaksinedoser av Pfizer. Det gjør legemiddelgiganten til Kommisjonens hovedleverandør. Gjennombruddet i forhandlingene skal ha kommet fra den direkte linja mellom kommisjonspresident Ursula von der Leyen og Pfizer-sjef Albert Bourla. De to diskuterte kjøpet i detalj i samtaler og meldinger, rapporterte New York Times den gang.

Men den dag i dag vet publikum lite om virksomheten som nå gjør boostervaksinasjoner mulig over hele Europa. Som med kontrakter med andre produsenter, avslørte kommisjonen en foreløpig avtale og en kjøpsavtale med Pfizer, men sladdet klausulene om leveringspris og ansvar. EU-kommisjonen opptrer også på en ugjennomsiktig måte når avtalen kommer i stand. Den nekter å se på meldingene mellom Von der Leyen og Bourla.

EU-kommisjonen «kan ikke finne» von der Leyens meldinger til Pfizers toppsjef

Den europeiske ombudsmannen har krevd utlevering av de meldingene som ble sendt mellom EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og Pfizers toppsjef Albert Bourla.

Men kommisjonen sier at den «ikke kan finne» disse tekstene – og at det ikke gjør noe. «På grunn av deres kortvarige og flyktige natur» inneholder tekstmeldinger «generelt ikke viktig informasjon knyttet til politikk, aktiviteter og avgjørelser fra kommisjonen». Dette sier kommisjonens visepresident Věra Jourová Berlaymont i et svar til ombudsman Emily O’Reilly.

Det var Politico som skrev dette.

Hvorfor reiser ikke en av de store mediebedriftene i Norge sak mot regjeringa for å få utlevert fakta om Norges vaksineavtaler?

Les også: Pfizer og Ursula von der Leyen: de manglende tekstmeldingene

Og de største aksjonærene i Pfizer er:

Same old, same old: De vanlige mistenkte – og Oljefondet.

Norges bank kan støtte den korrupte, forbryterske og kyniske farmasøytiske giganten Pfizer, men ikke den norske krona og norske innbyggere.

Forrige artikkelIsrael frykter et hardt svar fra Iran
Neste artikkelIsraelsk propagandist bak narrativ om «massevoldtekt» utført av Hamas – avslørt som grov svindler