Israelsk propagandist bak narrativ om «massevoldtekt» utført av Hamas – avslørt som grov svindler

0
Cochav Elkayam Levy

The grayzONE25. mars 2024

Cochav Elkayam-Levy, den israelske advokaten i sentrum av kampanjen som anklaget Hamas for systematisk seksuell vold den 7. oktober, står nå anklaget av israelske medier for å svindle givere og spre feilinformasjon. Påstandene dukket opp bare dager etter at Elkayam-Levy mottok den prestisjetunge Israel-prisen.

Som grunnlegger av den såkalte Sivile kommisjonen for 7. oktober-forbrytelser av Hamas mot kvinner og barn, har Israel-advokaten Cochav Elkayam Levy vært en hyppig brukt kilde for vestlige medieorganisasjoner som fremmer narrativet om at palestinske militante utførte seksuelle overgrep på et massivt og systematisk vis, da de angrep Israel.

Elkayam-Levy har spilt hovedrollen i en faktabestridt CNN-spesial om dette emnet fortalt av den glødende pro-israelske verten Jake Tapper, som identifiserte henne som «en jussekspert på menneskerettigheter, som organiserte en sivil komité for å dokumentere bevis». Haaretz presenterte Elkayam-Levy som gjenstand for et panegyrisk stykke som misvisende hevdet at hennes arbeid «presenterer et skremmende bilde som ikke gir rom for tvil: Den 7. oktober utførte Hamas-terrorister systematisk voldtekt og seksuelt misbruk».

6. desember 2023 var medlemmer av Det hvite hus sitt nasjonale sikkerhetsråd og assistent for presidenten og direktør for det kjønnspolitiske rådet Jennifer Klein, vert for Elkayam-Levy i Washington, for å høre «om hennes arbeid for å samle vitnesbyrd og dokumentere bevis for hendelsene den 7. oktober og utvikle en omfattende redegjørelse for kjønnsbasert vold begått av Hamas».

Nå har advokatens PR-ekstravaganse gitt henne Israelprisen, den mest prestisjefylte ære en israelsk statsborger kan motta fra sin regjering. «Vi må stå fast mot den sterke fornektelsen og den økende bølgen av antisemittisme,» erklærte hun i en uttalelse fra 21. mars, da hun tok imot prisen.

Men tre dager senere publiserte Israels største avis, YNet, en knusende avsløring som anklager Elkayam-Levy for å svindle store givere, inkludert et medlem av Biden-administrasjonen, spre falske historier om Hamas grusomheter, og ikke levere på sitt løfte om en stor rapport om seksuell vold den 7. oktober.

«Folk har tatt avstand fra henne fordi forskningen hennes er unøyaktig», sier en israelsk regjeringsrepresentant til YNet. «Hele historien er jo at de vil anklage oss for å spre falske nyheter, og metodikken hennes var verken god eller nøyaktig».

Regjeringstjenestemenn var spesielt opprørt over at Elkayam-Levy spredte diskrediterte påstander om at en Hamas-militant kuttet et foster ut fra en gravid kvinne før han voldtok kvinnen. En løgn først spredt av den bekreftete svindleren Yossi Landau, fra den skandalebefengte ZAKA-organisasjonen. «Historien om den gravide kvinnen som fikk magen kuttet åpen – en historie som ble bevist å være usann, og hun spredte den i internasjonal presse», klaget tjenestemannen til YNet. «Det er ingen spøk. Litt etter litt begynte fagfolk å distansere seg fra henne fordi hun er upålitelig».

Elkayam-Levy fremmedgjorde den israelske regjeringen ytterligere ved å spinne sin «sivile kommisjon» ut av en en-kvinnesoperasjon hun selv drev, kalt Deborah-instituttet, og skapte følelsen av at hun representerte Tel Aviv i en offisiell kapasitet. «I begynnelsen var hun veldig aktiv, noe som var veldig hyggelig,» sa en kilde til YNet. «Så begynte den å kalle seg en sivil kommisjon. Folk ble forvirret, medlemmer av Kongressen vendte seg til folk som jobber med Israel og spurte, hva er det? – «Har Israel laget en kommisjon?» Det er et forvirrende navn. Og på spørsmålet om det er noe slikt i det hele tatt? Finnes det en slik organisasjon? Svaret er – nei. Det er organisasjonen. Hun er den sivile kommisjonen».

Gjennom sitt Deborah-institutt har Elkayam-Levy samlet inn millioner av dollar. Men hvis man skal tro regjeringskildene som snakket med YNet, lurte hun velstående amerikanske jødiske donorer som Rahm Emanuel, for tiden Biden-administrasjonens ambassadør til Japan, og kanaliserte pengene inn på sin personlige bankkonto.

Ifølge YNet appellerte Elkayam-Levy om $ 8 millioner for å lansere sin «sivile kommisjon», og ba om $ 1,5 millioner til «ledelse og administrasjon». «Rahm Emanuel, den amerikanske ambassadøren til Japan, donerte penger til henne, hun tok imot donasjoner fra mange mennesker, og begynte å be om penger for forelesninger», klaget den israelske tjenestemannen.

Etter mer enn fem måneder med etterforskning har imidlertid den PR-sultne advokaten ikke produsert noe av substans for å rettferdiggjøre hennes massive innsamlingsaksjon. Faktisk har «grusomhetsrapporten» Elkayam-Levy hadde lovet tilhengerne, som skulle ha gitt klare bevis for systematisk seksuell vold fra Hamas den 7. oktober, ennå ikke kommet.

I mellomtiden forsøkte hun angivelig å hindre et besøk til Israel fra FNs spesialrepresentant for seksuell vold i konflikter Pramila Patten, hvis rapport til slutt ble falbydd av Israel som «bevis» på seksualforbrytelser av Hamas, til tross for Pattens egen innrømmelse at den ikke inneholdt bevis og manglet noe som helst etterforskningsmandat fra FN.

Jeg ble først oppmerksom på Elkayam-Levys forkjærlighet for manipulering av fakta under en presentasjon hun holdt for Harvard Universitys Maimonides Society, 11. november 2023. Der presenterte hun bilder av kvinnelige kurdiske krigere drept i kamp, som jødiske israelske kvinner som hadde blitt drept og voldtatt av Hamas-militante på Nova Electronic Music Festival den 7. oktober.

Etter at jeg avslørte hennes åpenbare løgn, nektet Elkayam-Levy å korrigere sin påstand, tok til Twitter / X i stedet, for å takke meg for å fremme hennes arbeid.

Elkayam-Levys fall fra nåde kommer samtidig som New York Times publiserer en rapport som sår ytterligere tvil om avisens allerede diskrediterte  artikkel fra 28. desember 2023, med påstanden om «systematisk seksuell vold» fra Hamas 7. oktober. Ifølge Times-rapporten fra 25. mars, har et israelsk ambulansepersonell som identifiserer seg som «G» (ekte navn: Guy Melamed) løyet til avisen da han hevdet å ha funnet likene av tenåringsjenter i Kibbutz Beeri, i en avkledd tilstand som tydelig indikerte voldtekt. «Opptak tatt av en israelsk soldat som var i Beeri den 7. oktober … viser likene av tre kvinnelige ofre fullt påkledd og uten tilsynelatende tegn på seksuell vold,» uttalte Times.


Denne artikkelen er hentet fra The Grayzone:


Israeli propagandist behind Hamas ‘mass rape’ narrative exposed as grifter, fraud

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

The GrayzoNE

The Grayzone er et nettbasert nyhetsnettsted dedikert til original undersøkende journalistikk, nyheter og analyser, redigert av den prisbelønte journalisten Max Blumenthal.

Forrige artikkelPfizergate – Ursula von der Leyen etterforskes for innblanding, korrupsjon og interessekonflikt
Neste artikkelHva skal man med fiender når man har venner som NATO?
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.