Israel frykter et hardt svar fra Iran

0
Iran forbereder seg på krig.

Etter at Israel med overlegg drepte framtredende iranske ledere i landets konsulat i Damaskus har Iran sverget hevn. Hele Midtøsten balanserer på kanten av en mye større krig.

I Israel begynner panikken å bre seg.

Israelske sjukehus er blitt bedt om å forberede seg på skader i masseomfang.

Den israelske avisa Haaretz skriver:

Iran Can Threaten. But Only Two Words Make Israelis Really Panic: ‘Don’t Worry’.

Israels etterretningssjef varsler om at det verste kanskje står foran dem: Intelligence Chief Says ‘Not Certain the Worst Is Behind Us’ as IDF Suspends Leave for Combat Units.

Israel har begynt å evakuere ambassadene i Bahrain, Egypt, Jordan, Marokko og Tyrkia:

Israelske myndigheter sier at det ikke er noen grunn til å hamstre mat, men innbyggerne tror ikke på dem.

Talsmann for utenriksdepartementet i USA, Matthew Miller, sier at USA har sendt en melding til Iran som oppfordrer landet til ikke å angripe amerikanske baser og styrker etter de israelske angrepene på det iranske konsulatet.

I Tel Aviv er bomberommene åpnet. Panikken er stor.

Det er kjent at til tross for sanksjonene og Washingtons retorikk mot Iran har de to landene åpne bakkanaler for å unngå at konfliktene spinner ut av kontroll.

Samlet sett gir disse nyhetene et inntrykk av at USA er innforstått med at Iran kommer til å angripe Israel og at USA ikke vil gå til krig mot Iran av den grunn, hvis Iran ikke angriper amerikanske baser.

Ralph Goff, en tidligere høytstående CIA-tjenestemann som opererte i Midtøsten, sa at Israels angrep var «hensynsløst» og la til at «det vil bare resultere i eskalering fra Iran og dets stedfortredere». Dette sa han i en samtale med New York Times.

Dana Stroul, Pentagons tidligere øverste leder for Midtøsten-politikken, advarte at det israelske angrepet på konsulatet var en «betydelig eskalering og risikerer å tippe en allerede flyktig, ustabil region inn i fullskala krig».

Israel advarer

Israel har fortalt USA at hvis Iran setter i gang et angrep fra sin jord mot Israel som gjengjeldelse for det dødelige angrepet i Syria tidligere denne uken, ville det føre til en sterk reaksjon fra Israel og ta den nåværende konflikten til et annet nivå, sier israelske tjenestemenn til Axios.

USA «veldig bekymret»

Time Magazine skriver:

Talsmann for Det nasjonale sikkerhetsrådet i Det hvite hus, John Kirby, sa torsdag at Washington er «veldig bekymret» over eskalerende spenninger mellom Israel og Iran etter et dødelig luftangrep på Den islamske republikkens ambassade i Syria.

Teheran har advart at de «forbeholder sin legitime og iboende rett» til å forsvare seg etter angrepet på Irans konsulatbygning i Damaskus mandag drepte flere militære tjenestemenn, inkludert to seniorkommandører. Iranske tjenestemenn har gitt Israel skylden for angrepet, og Israel Defense Forces (IDF) har avslått forespørsler fra Newsweek om å bekrefte eller avkrefte deres rolle i bombingen.

I en samtale med CNNs Wolf Blitzer sa Kirby at Det hvite hus var «bekymret» over muligheten for at spenningen mellom Iran og Israel øker til en fullskala krig i lys av angrepet, og la til: «Vi tar alle dette veldig, veldig alvorlig. Ingen ønsker å se denne konflikten eskalere».

Forrige artikkelPfizer investerer tungt i brennhett turbocancer-marked
Neste artikkelPfizergate – Ursula von der Leyen etterforskes for innblanding, korrupsjon og interessekonflikt