Når man holder de uvaskede massene på en armlengdes avstand

0
Av Trond Andresen.

Jeg har gående en debatt med Rødts energipolitiske talsperson Sofie Marhaug. Den foregår på Stopp ACER, der det er 114.000 medlemmer. Alle EØS/strømpris-motstandere bør være med der.

Min kritikk av henne går på at hun deltar lite sjøl, men mest via «mellomledd» som lenker til ting hun skriver. Men hun svarer i det minste. Så min kritikk gjelder i mye større grad andre anti-ACER-partier – ikke minst Sp og SV, som er fraværende der. Og – jøss – den sentrale ledelse i Nei til EU!

Man holder grupper med vanlige folk (du veit – der det det finnes mange fra de uvaskede massene med dårlig rettskriving og sinte/usaklige utfall) på en armlengdes avstand, mens man gradvis finner seg bedre til rette i bobla sammen med journalister, andre politikere og offentlige byråkrater.

Fra en person i ledelsen i Nei til EU i Oslo har jeg – da jeg ringte dem med bønn om å delta i Stopp ACER – fått høre dette direkte: han fryktet «omdømmet» i mediene hvis man deltar direkte der (jeg er med i NtEU, og har vært organisert EU-motstander siden 1972). Minner på nytt om at FB-gruppa Stopp ACER har 114.00 deltakere. Likevel holder man seg altså for nesa.

En slik byråkratisk utvikling er uunngåelig hvis man ikke bekjemper den bevisst.

Hvis man ikke svømmer mot strømmen, driver man nådeløst med den.

Mer generelt om det byråkratiske virus som infiserer de fleste Som Har Fått Viktige Posisjoner, også slike som skal representere motstand mot Makta:

Denne er på engelsk, men svært interessant. Robert Michels (1876 –1936) var klok.

Forrige artikkelUSAs gjeld passerer 34.000 milliarder dollar – dette vil ende med et brak
Neste artikkelUkrainere vender seg mot krigen, men er redde for å si ifra