De ultrarikes makt (3) – De eier våpenindustrien og mediene

0

Dette er del tre av en serie korte foredrag av sjefredaktør Pål Steigan om den globale milliardærklassen. Denne gangen handler det om hvem som kontrollerer våpenindustrien og mediene.

YouTube player

Se de foregående episodene her:

De ultrarikes makt (1)

De ultrarikes makt (2) – Hvem eier bankene?

Plansjer

Forrige artikkelDet virkelighetsfjerne grønne skiftet
Neste artikkelKulturelle endringer – et prosjekt for å bygge broer
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).