De ultrarikes makt (2) – Hvem eier bankene?

0

Dette er del to av en serie korte foredrag av sjefredaktør Pål Steigan om den globale milliardærklassen. Denne gangen handler det om hvem som kontrollerer bankene.

Se forrige episode: De ultrarikes makt (1)

Plansjene

  1. Konsentrasjonen av bankene i USA:

2. Hvem eier de sju største bankene?

3. De største aksjonærene i de største bankene

4. Hvem eier de vanlige mistenkte?

Les også:

Forrige artikkelJeg skal spise Vær Varsom-plakaten
Neste artikkelDet ugjennomførlige grønne skiftet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).