De ultrarikes makt (1)

0

Ekstremt få og ekstremt rike.

Dette er første del av en serie korte foredrag av sjefredaktør Pål Steigan om den globale milliardærklassen. Hvem er de, hvor mange er de, hva kontrollerer de og hvordan.

Plansjer:

Plansje 1

Plansje 2

Plansje 3

Plansje 4

Plansje 5

Plansje 6

Som utfylling av foredraget anbefaler vi:

Den globale rikdomspyramiden

Forrige artikkelKrigsdagbok del 82 – 31. august til 5. september 2023
Neste artikkelOnkolog: – Jeg har aldri sett kreft oppføre seg slik
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).