De ultrarikes makt (1–6)

0

Hvem er de og hvordan oppnår de kontroll, makt og profitt?

Dette er hele serien med korte foredrag av sjefredaktør Pål Steigan om den globale milliardærklassen. Hvem er de, hvor mange er de, hva kontrollerer de og hvordan. Du får en faktabasert oversikt over milliardærklassen og hvordan den kontrollerer alle viktige sektorer i den moderne vestlige kapitalismen. Alt som blir sagt er basert på data fra lett tilgjengelige offenlige kilder. En slik samlet oversikt er ikke foretatt i Norge tidligere, men på steigan.no har vi over 500 artikler som tar opp ulike sider av samme tema. Hvis du bruker søkefeltet på forsida vår kan du finne svært mye stoff til videre fordypning.

Forrige artikkelDe ultrarikes makt (6) – Hva må gjøres?
Neste artikkelDanskene tanker opp 1 milliard maiskolber, mat for 2,3 millioner mennesker
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).