De ultrarikes makt (6) – Hva må gjøres?

0

Dette er sjette og siste del av en serie korte foredrag av sjefredaktør Pål Steigan om den globale milliardærklassen. Denne gangen handler det om hva som kan gjøres mot de ultrarikes diktatur, gitt at de er så enormt rike og mektige.

Se de foregående episodene her:
De ultrarikes makt (1)
De ultrarikes makt (2) – Hvem eier bankene?
De ultrarikes makt (3) – De eier våpenindustrien og mediene

De ultrarikes makt (4) – IT, medisin og merkevare

De ultrarikes makt (5) – Monopolborgerskapet

Plansjer:

Forrige artikkelFor Palestina: En av de største demonstrasjonene i britisk historie
Neste artikkelDe ultrarikes makt (1–6)
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).