Velgernes valg

0
Flyfoto av Harstad. Innfelt: Frode Bygdnes, fylkestingsrepresentant for Rødt i Troms og Finnmark
Av Frode Bygdnes.

Rød Ungdom melder at de boikotter valgkampen i Nordland. Grunnen skal være at den meget dyktige Rødt-politikeren Per-Gunnar Skotåm står på lista. Han har aksjer i «Mot Dag» og er styreleder i det samme selskapet som eier nettavisa www.steigan.no

Det stiller seg flere spørsmål ved RU sin aksjon. Ønsker RU å begrense ytringsfriheten? Er RU mer opptatt av aksjer i «Mot Dag» enn om en har aksjer i våpenindustrien slik Ola Borten Moe har?  

Skotåm er nominert i en åpen og demokratisk prosess på lista til Rødt Nordland. Det er merkelig at Rød Ungdom velger å ta omkamp under dette fylkestingsvalget. Sjøl ble jeg motarbeida av RU i Troms fordi jeg sendte innlegg til steigan.no. I den oppheta debatten den gang, bøyde jeg meg for det kravet fordi jeg fikk mine innlegg inn i lokalaviser og i andre anti-imperialistiske nettaviser som www.tronderrod.no og www.derimot.no. Likevel havnet jeg nede på 21. plass på fylkeslista til Troms.

Dagens mediebilde er blitt gjennomsyret av propagandaen til den vestlige imperialismen. Det er skuffende å se hvor lite RU er opptatt av Vestens behandling av bl.a. Julian Assange. Den frie pressen er ikke en realitet lenger. Vi må slåss for den, ikke mot den. Vi må slåss for all informasjon vi kan få, for vi trenger alternative perspektiver. Vi trenger usensurert informasjon fra Palestina, Syria og nå Niger. Vi må høre mer på de landene i sør som har stått opp mot den amerikanske imperialismens herjinger. 

www.steigan.no er en av de mest pålitelige og sannferdige alternative informasjonskanalene vi har. En må ikke forsvare alt som står på de alternative plattformene, men vi må ha med oss den prosessen alternative analyser og perspektiver gir. De tankene er helt nødvendig i dagens internasjonale konflikter. 

Det virker mer som at det ligger noen baktanker hos RU. Det står en kamp i Rødt. Skal partiet fortsatt være et anti-imperialistisk- og et klassekamp-parti, eller skal partiet søke makt sammen med SV og AP? Vi står faktisk ved et veiskille om Rødt skal gå til høyre eller bevare sin sosialistiske plattform. 

Nominasjonsprosessen er ferdig, og partiene sine føringer med rekkefølgen og forhåndskumuleringer, er gjort. Nå er det opp til velgerne. Folket kan påvirke linjekampen ved å gi personstemmer til Per-Gunnar Skotåm i Nordland, eller meg i Troms. Det skal bare 8 % kryss (kumuleringer) for at vi rykker opp og blir valgt inn, uansett hvor vi står på lista. Det skjedde for meg ved siste fylkestingsvalg. Så får RU heller ha en motaksjon, men da er det uklokt å boikotte valget. 

Frode Bygdnes, fylkestingsrepresentant for Rødt i Troms og Finnmark

Forrige artikkelUSAs klaseammunisjon vil bringe mer smerte og død til sivile i Donbass
Neste artikkelCovid-19 var aldri dødelig for den brede befolkninga