Hva har Rød Ungdoms leder imot pressefriheten?

0

Av Pål Steigan, sjefredaktør.

Den nyvalgte lederen av Rød Ungdom, Liv Müller Smith-Sivertsen, sier til avisa Klassekampen at Rød Ungdom trekker seg fra all valgkamp i Nordland. Argumentet for at Rød Ungdoms leder vil skade moderpartiets valgkamp i det sterke Rødt-fylket Nordland er «koplinger til steigan.no». Denne koplinga er at Rødt-veteranen Per-Gunnar Skotåm er nominert på fylkestingslista til Rødt og dessuten er styreleder i Mot Dag AS som eier steigan.no.

Klassekampen skriver:

Fylkestingskandidat for Raudt i Nordland, Per-Gunnar Skotåm, er aksjonær og styreleiar i selskapet bak den omstridde nettstaden Steigan.no.

No har ungdomsorganisasjonen Raud Ungdom (RU) bestemt seg for å boikotta valkampen i Nordland fylke på grunn av det.

– Det er utruleg synd. Det er heilt forferdeleg. Nordland er eit sterkt fylke for Raudt og ein stad der vi gjerne ville hatt meir aktivitet i RU. Vi meiner likevel at det ikkje er forsvarleg å drive valkamp for ein person som er tilknytt noko vi meiner er skadeleg for samfunnet, seier leiar Liv Müller Smith-Sivertsen i RU.

Vi kjenner ikke Liv Müller Smith-Sivertsen, men vi må jo si at det er litt voldsomt at hun sier at vi er «skadelige for samfunnet». Slik utdyper hun hva vår skadelighet skulle bestå i:

«– Der blir det hevda at krigen i Ukraina berre er ein proxykrig. Dei spreier russisk krigspropaganda, vaksineskepsis og transhat. Det er høgreekstremt tankegods og ikkje noko som høyrer heime på venstresida, seier ho.»

Vi skulle gjerne ha diskutert disse temaene med Smith-Sivertsen. Det er ikke bare vi som hevder at Ukrainakrigen er en stedfortrederkrig. Det har både Tysklands utenriksminister, Washington Post, Russlandseksperten Jeffrey Sachs, Mexicos president og svært mange andre slått fast. Det marxistiske tidsskriftet Monthly Review har slått fast dette på lederplass. Men ikke vet vi, kanskje Smith-Sivertsen også mener at disse sprer «høgreekstremt tankegods».

Hvis Smith-Sivertsen er opptatt av å kjempe mot de høyreekstreme, burde hun ta en titt på Azov og de andre militante hun de facto har alliert seg med i Ukraina. Det er nazister av den gamle, hitleraktige typen, slik blant annet det jødiske tidsskriftet Forward har pekt på: Hvorfor har Vesten omfavnet nazistene i Ukraina?

Vi vet heller ikke hva slags analyse Smith-Sivertsen har av de eksperimentelle genterapiene som prakkes på befolkninga under navnet «vaksiner». Den farmasøytiske industrien har i årtier vært regnet som den mest korrupte og kriminelle industrien i verden (i hard konkurranse med våpenindustrien). Dette har vært et hevdvunnet syn både på venstresida og i den liberale offentligheten (den gang den fantes). Det kommer nå fram at disse «vaksinene» har skadet titalls av millioner mennesker og at de dreper massevis av folk, ikke minst unge mennesker. Mener Smith-Sivertsen virkelig at det er «høyreekstremt» å sette søkelys på dette og at kritikk av den kriminelle vaksineindustrien «ikke hører hjemme på venstresida»? Dette burde hun jo i så fall gå hardt ut med i valgkampen overfor unge vaksineskadde.

Når det er sagt, så begriper vi ikke heller påstanden om at vi sprer «transhat».

Rødts fylkesleder i Nordland tror ikke boikotten fra Rød Ungdom vil ha negativ virkning på Rødts resultater i fylket.

Det tror ikke vi heller. Kanskje snarere tvert om.

Rød Ungdom mot ytringsfriheten og pressefriheten?

Det hører heldigvis til sjeldenhetene at et parti eller et ungdomsparti prøver å kneble og ødelegge ei avis, slik Rødt-ledelsen og Rød Ungdoms leder gjør overfor steigan.no. Det røper en totalitær holdning som «ikke hører hjemme på venstresida» for å holde oss i sjargongen.

Klassekampen gjør oss den tjenesten å sitere en av våre fremste kritikere i Rødt, nemlig nylig avgåtte partileder Bjørnar Moxnes:

På sin eigen Facebook-side har tidlegare Raudt-leder Bjørnar Moxnes skrive eit innlegg der han går i rette med nettstaden Steigan.

Moxnes skreiv mellom anna at å spreie konspirasjonsteoriar som undergrev smittevernet i ein pandemi er «en dypt uansvarlig og hensynsløs metode for å skaffe seg en følgerskare». Vidare meiner han at «leflingen med høyreekstreme verdier er avskyelig og bryter med Rødts solidariske verdier».

Vi tar det med knusende ro når vi blir undervist av akkurat Bjørnar Moxnes om «Rødts solidariske verdier», og vi kan forsikre om at Rødts angrep på pressefriheten er mer skadelig for partiet enn for oss. Siden disse angrepene begynte har vi fått svært mange flere lesere og mange flere abonnenter og bidragsytere.

Klassekampen hadde ikke overlevd ei uke uten offentlig støtte. Vi har ikke ei krone fra det offentlige, men klarer oss fint fordi leserne finansierer avisa.

Invitasjon til Liv Müller Smith-Sivertsen

Kjære Liv Müller Smith-Sivertsen!

Vi kjenner deg ikke, men ser at du retter ganske skarpe anklager mot oss. Vi skjønner ikke anklagene og ser ikke at du har underbygd dem på noen måte. Men vi er tilhengere av det frie ordet og det åpne offentlige ordskiftet der «hundre tankeretninger» brytes mot hverandre. Ingen eier sannheten, men gjennom demokratisk og saklig diskusjon kan vi finne ut mer om den kompliserte verdenen rundt oss.

Vi inviterer deg derfor til å begrunne standpunktene dine og kritikken mot oss her i steigan.no.

Du skal få så mye plass du vil ha, og du skal få ytre deg fullstendig usensurert.

Velkommen!

Forrige artikkelVolkswagen planlegger massive nedskjæringer ved sine tyske produksjonsanlegg
Neste artikkelLabour-leder Keir Starmer og hans hemmelige forhold til CIA-støttet gruppe
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).