Washington Post: Det er en stedfortrederkrig

0

Det har vært opplagt lenge for enhver som gjør en nøktern og ærlig analyse: Krigen i Ukraina er en stedfortrederkrig mellom USA/NATO og Russland med Ukraina som kanonføde. Dette har også vært innrømmet av offisielle talspersoner i USA og Ukraina.

Tidligere CIA-sjef og tidligere forsvarsminister Leon Panetta sa det krystallklart:

«The reality is that NATO and the United States, are now, without question, in a proxy war with Russia,»

«Realiteten er at NATO og USA nå uten tvil er i en stedfortrederkrig med Russland.»

Og mange andre har pekt på det åpenbare:

Kroatias president anklager USA og NATO for å bruke Ukraina i en stedfortrederkrig mot Russland

Ukrainas forsvarsminister: – Vi fører NATOs krig – vårt blod, NATOs våpen

Jeffrey Sachs: – Stans stedfortrederkrigen i Ukraina eller opplev «Armageddon»

Mexicos president fordømmer «NATOs umoralske stedfortrederkrig i Ukraina»

Men hovedstrømsmediene har forsøkt så godt de har kunnet å innbille lesere og seere noe annt.

Men nå sprekker det også for krigspropagandisten Washington Post. I en artikkel 18. april 2023 innrømmer avisa at det er en stefortrederkrig: An intellectual battle rages: Is the U.S. in a proxy war with Russia?

Innrømmelsen kommer dvelende og åpenbart smertefullt:

«Hvorvidt Ukraina har blitt en «proxy»-krig mellom stormakter, har i seg selv blitt en intellektuell og politisk slagmark. Ordet har en ordbokdefinisjon – en person eller enhet som er autorisert til å handle for en annen. Mer populært har det kommet til å bety å sende noen andre for å gjøre ditt eget skitne arbeid.«

Max Abrahams som underviser i stedfortrederkriger, sier på Twitter:

Interessant nok minner den nye Washington Post-analysen om president Bidens egne uttalelser som heller i retning av en proxy-konflikt:

Administrasjonen selv har gitt retorisk stoff for Putins proxy-fremstilling. «Vi ønsker å se Russland svekket» slik at det aldri kan invadere et annet land igjen, sa Austin tidlig i konflikten.

På et NATO-toppmøte i Madrid i juni i fjor sa Biden at amerikanere burde være forberedt på å betale høyere energi- og bensinpriser «så lang tid det tar» for å beseire Russland, en setning han senere har brukt i nesten alle uttalelser siden den gang om vestlig bistand til Ukraina. Mens han insisterte på at det ikke vil være noen amerikanske eller NATO-tropper i Ukraina, har han sagt at krigen må ende i en «strategisk fiasko» for Russland.

«Ukraina vil aldri bli en seier for Russland. Aldri,» sa Biden da han markerte årsdagen for krigens begynnelse under et besøk i Kiev i februar.

Når en tidligere forsvarsminister, Ukrainas forsvarsminister, egne allierte som Kroatias president, statsledere som Lula i Brasil og AMLO i Mexico og alt som kan krype og gå av analytikere slår fast at det er en stedfortrederkrig, måtte altså også det systemlojale hovedstrømsmediet Washington Post innrømme det.

Nå er det omtrent bare flertallet i stortingsgruppa til Rødt som vegrer seg mot å innse det snart alle andre har skjønt for lengst. Men de later til gjengjeld til å være trippelvaksinert mot nøktern analyse.

Forrige artikkelHvordan føre krig?
Neste artikkelDollaren står nå for mindre enn halvparten av verdens valutareserver