Jeffrey Sachs: – Stans stedfortrederkrigen i Ukraina eller opplev «Armageddon»

0

Jeffrey Sachs i samtale med The Grayzones Max Blumenthal og Aaron Maté for å diskutere eskalerende atomretorikk i Ukrainas stedfortrederkrig, bombingen av Nord Stream-rørledningene, og hvorfor en diplomatisk utvei er mer presserende enn noen gang.

Jeffrey Sachs er direktør for Center for Sustainable Development ved Columbia University og president for FNs nettverk for bærekraftig utvikling. Han har også fungert som leder av Lancet COVID-19-kommisjonen.

På 1980- og 1990-tallet ga Harvard-økonomen Jeffrey Sachs råd til Det internasjonale pengefondet, Verdensbanken, OECD og WTO. Fra 1989 til 1991 ga han råd til IMF om «sjokkterapien» i Jugoslavia, Polen og Jeltsins Russland, som førte til ekstrem fattigdom og død for millioner av mennesker. Seinere innså han konsekvensene av en slik økonomisk politikk og er blitt en kritiker av nyliberalismen og imperialismen. I 2018 skrev han at «det er på høy tid at USA trekker seg fra sin destruktive tilstedeværelse i Syria». I juni 2022 var han med på å undertegne et brev som ba om våpenhvile med Russland i Ukraina. I et intervju med Bloomberg forklarte han hvorfor det må ha vært USA som sto bak terroraksjonen mot rørledningene i Østersjøen. Det førte til at han ble tatt rett av lufta. New York Post skriver om dette.

Columbia-professor Jeffrey Sachs tatt av lufta etter å ha anklaget USA for sabotasjen mot Nord Stream


Fotnote:

Harmageddon (Armageddon) er en kristen forestilling om Guds dom over verden. Ordet kommer fra hebraisk Har-Megiddo (הַר מְגִדּוֹ‎) som betyr «Megiddos fjell».

Forrige artikkelKrigsdagbok del 26, 21. til 27. juli
Neste artikkelBabyer dør etter å ha drukket morsmelk fra «fullvaksinerte» mødre
Jeffrey Sachs
Jeffrey D. Sachs, professor i bærekraftig utvikling og professor i helsepolitikk og ledelse ved Columbia University, er direktør for Columbias senter for bærekraftig utvikling og FNs utviklingsnettverk for bærekraftige løsninger. Han har vært spesialrådgiver for tre generalsekretærer i FN. Hans bøker inkluderer The End of Poverty, Common Wealth, The Age of Sustainable Development, Building the New American Economy, og senest, A New Foreign Policy: Beyond American Exceptionalism.