USAs utenriksdepartement anklager feilaktig Roger Waters for antisemittisme

0
Fra antikrigskonserten til Roger Waters

Pink Floyd-legenden har blitt svertet etter en opptreden i Tyskland.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 6. juni 2023.

Utenriksdepartementet har feilaktig anklaget rockelegenden Roger Waters, en av grunnleggerne av Pink Floyd, for antisemittisme etter en nylig opptreden i Tyskland.

Waters har fått kritikk for et show i Berlin den 17. mai, der han tok på seg et antrekk som lignet en naziuniform, en del av en fremføring av det legendariske Pink Floyd-albumet «The Wall».

Som svar på kritikken ga Waters  en uttalelse som sa at elementene i showet han ble kritisert for er «helt klart et standpunkt imot fascisme, urettferdighet og fordommer i alle dens former».

«Forsøk på å fremstille disse elementene som noe annet, er useriøst og politisk motivert. Skildringen av en hengslete fascistisk demagog har vært et innslag i showene mine siden Pink Floyds «The Wall» i 1980,» sa Waters.

På grunn av Waters mangeårige støtte for palestinske rettigheter og hans kritikk av den israelske regjeringen, ble opptak av Waters konsert tatt ut av sammenhengen på sosiale medier, i et forsøk på å sverte ham som en antisemitt. Deborah Lipstadt, USAs spesialutsending for bekjempelse av antisemittisme, sluttet seg til svertingen på Twitter og anklaget Waters for «avskyelig Holocaust-forvrengning».

Mandag spurte den uavhengige journalisten Sam Husseini og AP-reporteren Matt Lee utenriksdepartementets talsmann Vedant Patel om Lipstadts kommentarer:

«Det (konserten o.a) er et åpenbart angrep på fascismen, og likevel fordømmer ambassadøren din forestillingen og later som om Roger Waters, antagelig fordi han forsvarer palestinske rettigheter, så vel som andres rettigheter, er et eksempel på antisemittisme. Kommer du til å ta avstand fra dette, eller kommer du til å gi deg på dette?» sa Husseini.

Patel sa at han ikke var klar over situasjonen, men utenriksdepartementet ga Lee et skriftlig svar på tirsdag og støttet Lipstadts sverting av Waters.

«Den aktuelle konserten, som fant sted i Berlin, inneholdt bilder som er dypt støtende for det jødiske folk og minimerer Holocaust,» sa departementet. «Den aktuelle kunstneren har en lang merittliste med å bruke antisemittiske uttrykk for å rakke ned på jødiske mennesker.»

Åpenhet: Antiwar.com har tidligere mottatt donasjoner fra Roger Waters


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War:

State Department Falsely Accuses Roger Waters of Antisemitism

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Se Roger Waters svar på Double Down News:

https://www.doubledown.news/watch/2023/june/6/roger-waters-explosive-interview

Det logiske verktøyet som USAs utenriksdepartement tar i bruk i slike spørsmål:

YouTube player

Waters vinner i retten:

Om drapstrussel, politikk, musikk og forfølgelsen av Julian Assange:

Forrige artikkelKafka og fiskekrokene: en utforskning av angst og byråkrati
Neste artikkelWHO og EU kunngjør et globalt system for vaksinepass for «framtidige pandemier»
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.