Drapet på Daria Dugina og svartelistinga av Roger Waters

0
Darya Dugina, skjermdump fra video

Den unge russiske journalisten Darya Dugina, datter av den nasjonalistiske russiske filosofen Aleksander Dugin ble drept av en bilbombe i Moskva 21. august 2022. Hun ble bare 29 år gammel. Det later til å være nokså klart at dette var et terroristisk og målrettet drap gjennomført av en agent for etterretningstjenesten SBU i Ukraina. Ukraina benekter naturligvis dette, slik alle etterretningstjenester gjør i slike tilfeller, men selv main stream media gir inntrykk av å mer eller mindre godta den versjonen den russiske etterretningstjenesten FSB har sendt ut:

Drapet ble planlagt av de ukrainske spesialtjenestene. Den direkte gjerningsmannen til drapet var en statsborger i Ukraina Natalia Vovk, født i 1979, som dro fra Russland til Estland 21. august. Hun ankom Russland 23. juli. Russiske medier hevder at hun og broren hennes tilhører den nazistiske Azov-bataljonen i Ukraina.

Det er også rapportert at:

1. Vovk og datteren hennes Sofya Shaban leide en leilighet i huset der Daria Dugina bodde i Moskva.

2. En «Mini Cooper» ble brukt til å spionere på Daria Dugina. Tallene ble endret tre ganger på den – bilskiltene til DPR, Kasakhstan og Ukraina ble brukt Som rapportert ble Darias bil sprengt ved hjelp av en ekstern detonasjon av en IED med en kapasitet på 400 gram TNT.

Vi har ingen forutsetninger for å kontrollere disse informasjonene, men vi registrerer at svært få er i tvil om at dette var et målretttet politisk drap gjennomført av en agent eller agenter fra Ukraina.

Natalia Vovk skal angivelig befinne seg i Estland, et land som er kategorisk anti-russisk.

I Russland kommer det rop om hevn, og det finnes opplagt en fare for at dette kan blir starten på enda en voldsspiral.

I den sammenhengen er det ikke bare nærliggende, men også viktig, å peke på den farlige svartelistinga som det beryktede ukrainske nettstedet “Mirotvorets” holder på med.

Les: Ukraina kriminaliserer stemmer de ikke liker

Terje Alnes skriver:

16. juli publiserte Ukrainas «Center for countering disinformation» en liste på 72 personer «som bruker en retorikk som er i samsvar med russisk propaganda». På listen står oppført en rekke diplomater, professorer, politikere, mediefolk og til og med tidligere CIA-ansatte. Listen deler de navngitte inn i tre grupper – de som «hemmelig støtter Putin-regimets ideer«, de som «rettferdiggjør Russlands handlinger, men hevder å sympatisere med folket i Ukraina» og de som «fordømmer Russisk aggresjon, men motsetter seg levering av våpen til vår stat».

Lederen av «Senter for bekjempelse av desinformasjon», Andriy Shapovalov, kaller personer som sprer slik påstått desinformasjon for informasjonsterrorister. Han argumenterer for at lovgivningen burde endres for å beskytte informasjonsrommet. «Informasjonsterrorister må vite at de må svare for loven som militære kriminelle», sier han.

På listen over påståtte «informasjonsterrorister» finner vi folk som journalisten Glenn Greenwald, amerikanske politikere som Tulsi Gabbard og Rand Paul, de franske presidentkandidatene Marine Le Pen og Eric Zemmour, EU-parlamentarikerne Clare Daly og Manuel Pineda, statsviteren John J. Mearsheimer, økonomiprofessor Jeffrey D. Sachs, så vel som flere amerikanske politiske kommentatorer med en fortid i CIA eller i det amerikanske militærapparatet. Ingen nordmenn står på listen, men vi finner en svenske og fire dansker, blant dem fredsforskeren Jan Øberg.

Nylig havnet musikeren og samfunnskritikeren Roger Waters på svartelista til “Mirotvorets”.

Man behøver ikke å være noen rakettforsker for å skjønne at slike lister i tider som disse kan fungere som reine bestillingslister for politiske drap.

Forrige artikkelInntil 2 milliarder kroner i profitt på en LNG-last til Europa
Neste artikkelEr tida inne for et skifte i landbruket – er regenerativt landbruk veien å gå?