Chris Hedges i samtale med rocklegenden Roger Waters om musikk og politikk

0
Roger Waters på scenen

The Chris Hedges Report: Roger Waters, hans musikk, aktivisme og «This is Not a Drill» Tour

Av Chris Hedges, The Chris Hedges Report: Roger Waters on His Music, Activism and ‘This is Not a Drill’ Tour – scheerpost.com

En av Polens største musikkarenaer har avlyst en konsert med Roger Waters, medgrunnlegger av Pink Floyd, etter at han oppfordret til fredssamtaler mellom Ukraina og Russland. Å stelle til med kontroverser er ikke nytt.

Roger Waters, den britiske rockelegenden og medgrunnleggeren av Pink Floyd, er midt i sin «This Is Not A Drill»-turné. I sine konserter vier han sitt musikalske geni til de viktigste sosiale problemene i vår tid, inkludert evig krig, politivold, forbrytelser på grunn av israelsk okkupasjon mot palestinerne, inkludert det israelske militærets drap på den palestinske journalisten Shireen Abu Akleh og fengslingen av Julian Assange.

Når Waters fremfører sangen «The Powers that Be» – kan man se på de enorme videoskjermene, at det er animerte scener av politibrutalitet. Navnene til George Floyd, Eric Garner, Breonna Taylor og andre blinker på skjermene. Deres forbrytelse er oppført som svart. Deres straff er oppført som døden.

Frem og tilbake viser han undertrykkelsens krefter, inkludert bilder fra videoen Collateral Murder, den israelske bombingen av Gaza og en rekke andre politimord, inkludert drapene på syriske Ali Al-Hamda – drept av tyrkisk politi – Rashan Charles – drept av britisk politi, og Matheus Melo Castro – skutt av politiet i Brasil. Slagord om motstand peprer forestillingen – «Fuck Drones», «Fuck the Supreme Court» «Fuck Occupation», «You Can’t Have Occupation And Human Rights».

Han dedikerer en sang til vannbeskytterne og har en montasje om USA, presidenter fra Ronald Reagan til Joe Biden, alle stemplet som krigsforbrytere. Waters returnerer oss til epoken da kunstnere ikke ble nektet moralsk autoritet av kommersielle interesser. Han står utvetydig med de undertrykte. Han står utvetydig mot undertrykkelsens krefter.

Som Victor Jara, Mercedes Sosa eller Woody Guthrie, vet han hvem vi må kjempe for og hvem vi må kjempe mot. Med meg for å diskutere musikk og hans turné er Roger Waters:


The Chris Hedges Report: Roger Waters on His Music, Activism and ‘This is Not a Drill’ Tour – scheerpost.com

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

Forrige artikkelHan var en av de første til å ta to vaksinedoser, nå krever han vaksinene stanset
Neste artikkelNRK statskanalen har blod på henda
Chris Hedges
Chris Hedges er en Pulitzer-prisvinnende journalist som var utenrikskorrespondent i femten år for The New York Times, hvor han fungerte som Midtøsten-byråsjef og Balkan-byråsjef for avisa. Han har tidligere jobbet i utlandet for The Dallas Morning News, The Christian Science Monitor og NPR. Han er programleder for showet The Chris Hedges Report.