Hvem står bak den store reorganiseringen av maten?

0

I forrige artikkel så vi på hvordan en konstruert matkrise (eller oppfatningen av en krise) blir brukt som en unnskyldning for å reorganisere vår matforsyning.

Av James Corbett, corbettreport.com, 22 januar, 2023

James Corbett.

Fra cricketpulverboller og insektburgere til GMO og glyfosat til bioreaktorer og designermikrober til nutrigenomics og 3D-trykt materiale, fremtiden for «mat» utvikler seg til å være radikalt forskjellig fra alt du har spist før.

Men for å virkelig gjøre noe for å avspore det løpske toget som Great Food Reset utgjør, må vi først forstå det. Og for å forstå det, må vi vite noe om menneskene bak denne agendaen.

Denne uken skal vi svare på spørsmålet: Hvem står bak den store matinnstillingen?

Rockefeller-stiftelsen

Rockefeller-familien og deres stiftelse med samme navn, er på mange måter forfedrene og arkitektene bak Great Food Reset. Faktisk oppsto selve begrepet «agribusiness» fra Harvard Business School, ut av forskning utført av Wassily Leontief under et Rockefeller Foundation-stipend.

Fra begynnelsen av den såkalte «grønne revolusjonen», til den såkalte «genrevolusjonen», har Rockefellerne vært der og bidratt til å flytte ting sammen med sine «filantropiske» donasjoner.

De opprettet det meksikanske landbruksprogrammet, som ble kritisert helt fra begynnelsen av, for å prøve å standardisere og kommersialisere tradisjonell meksikansk gårdsdrift, for å dra nytte av Rockefellerne og deres bedriftskamerater.

De opprettet International Basic Economy Corporation i Brasil, for å industrialisere landets landbrukssektor, med det eksplisitte målet å hekte bøndene på dyre maskiner, Rockefellernes petroleumsprodukter og finne en bærekraftig forretningsmodell i samme slengen.

Det var John D. Rockefeller III som, da han satt i styret for Ford Foundation, overbeviste sine andre olje-garker om å bli med i den «grønne revolusjonen», ved å grunnlegge Intensive Agriculture District Programme i India, noe som forverret forskjellen mellom rike føydale grunneiere og fattige jordbruksbønder.

Og så er det selvfølgelig Rockefellers arbeid i Afrika, som i dag tar form av Alliansen for en grønn revolusjon i Afrika. AGRAs uttalte mål er å «løfte den eneste afrikanske stemmen» på verdensscenen. Det hele høres fint og koselig ut inntil du får vite at 200 organisasjoner har gått sammen for å fordømme alliansen og dens aktiviteter. De hevder at gruppen ikke bare har «utvetydig mislyktes i sitt oppdrag», men faktisk har «skadet en bredere innsats for å støtte afrikanske bønder».

Som du kanskje forestiller deg, er rockefellernes innflytelse over den globale landbrukssektoren ikke bare en ting fra fortiden. Familiens stiftelse fortsetter å utøve en overdreven mengde makt over hva som ender opp på din middagstallerken og hvordan den kommer dit.

Ett illevarslende eksempel: stiftelsens rapport fra juli 2020, utgitt bare måneder inn i den såkalte pandemien, «forutsier» at den genererte helsekrisen ville føre til en veldig reell matkrise, og at Amerika ville møte «en sult- og ernæringskrise ulikt noe dette landet har sett på generasjoner».

Og deres forslag til løsning på denne krisen? Tilskudd til småbønder? Utvikling av samfunnshager? En ny matsuverenitetskampanje som oppfordrer folk til å få jord på nevene og begynne å dyrke mer mat selv?

Selvsagt ikke. Tvert imot ønsker Rockefeller Foundation en ytterligere sentralisering av kontrollen over matforsyningen, inkludert «et nytt, integrert ernæringssikkerhetssystem». Ja, dere leste riktig, folkens: å mate de sultne er nå et «ernæringssikkerhetsproblem» som bare kan løses ved massiv føderal intervensjon i matsektoren.

Tittelen på denne rapporten? «Reset the Table: Meeting the Moment to Transform the U.S. Food System.» Eller «Reorganiser bordet: Å møte øyeblikket for å transformere det amerikanske matsystemet.»

Så nei, Rockefeller Foundation er ikke ferdig med å blande seg inn i matforsyningen. Faktisk er de bare så vidt i gang.

Bill Gates

Gitt Bill Gates seniors innrømmelse fra 2009, om at han hadde sett på Rockefeller Foundation som et eksempel til etterfølgelse da han hjalp sønnen med å sette opp Bill & Melinda Gates Foundation, og bemerket ikke bare Rockefellers innflytelse innen global helse, men også spesifikt siterer deres arbeid innen landbruk og gårdsdrift, er det ingen overraskelse at Bill Gates, Jr. nå er så tungt inne i Great Food Reset.

Selvfølgelig er han bokstavelig talt tungt inne i reorganiseringen av maten gjennom finansieringen av den falske kjøttindustrien. Gates var tidlig en viktig, beryktet støttespiller for «Impossible Burger» og dens laboratoriedyrkede, syntetiske biologiske materstatning. Han ga også kapital til den umulige rivalen Beyond Meat . . . helt til Beyonds aksjer begynte å smuldre opp. Mirakuløst nok klarte Bill & Melinda Gates Foundation Trust å selge seg ut av Beyond Meat-aksjen, rett før aksjene stupte i 2019. (Gateses må være super-kloke investorer!)

Men det blir verre. Som PleaseStopTheRide.com har påpekt, investerer Gates også millioner i å «hacke mikrobiomet ditt» for å reorganisere menneskers tarmbakterier. Det viser seg at forskere har oppdaget at mikrobiomet, blandingen av bakterier, sopp og virus som utvikler seg i tarmen, kan ha alvorlige effekter på barns fysiske og mentale utvikling, spesielt i det første år av livet. Og hva gjør Gates når han ser en viktig prosess som kan hjelpe ham til å få enda mer kontroll over den menneskelige befolkningen. Hack det, naturligvis! Men det er til ditt eget beste, selvfølgelig.

Mange vet nå at Bill Gates ble den største eieren av amerikansk jordbruksland i 2021. Jeg lurer på hvorfor noen som er så besatt av fullstendig reorganisering av matforsyningen og gjør oss avhengige av lab-dyrkede, syntetiske erstatninger for mat, som han finansierer, vil kjøpe opp jordbruksland? Et skikkelig mysterium, det der.

Apropos mysterier, hvorfor er Bill så lidenskapelig opptatt av å presse falskt kjøtt på publikum? For å blidgjøre værgudene, selvfølgelig!

Apropos falskt kjøtt . . .

World Economic Forum

Med mindre du har bodd under ei rotvelt i skogen, har du hørt om «eat ze bugs»-agendaen. Du vet, den nå allestedsnærværende propagandakampanjen for å slutte å spise kjøtt og begynne å spise insekter for den store saken, nemlig «å redde planeten»?

Men hvis du tilfeldigvis bodde under den rotvelta, ville du nok ikke vite hvorfor det kalles å spise «ze» bugs agendaen. Konspirasjonsrealister vil imidlertid kunne hinte deg på riktig spor: det er til ære for vår alles Bond-skurkaktige favoritt, Klaus Schwab, grunnlegger og administrerende direktør i World Economic Forum.

Ja, WEF står bak mange forskjellige aspekter av den såkalte fjerde industrielle revolusjonen, og eat ze bugs-agendaen er intet unntak. Glem aldri, det var Schwab som populariserte «Great Reset», ompakkingen av den svært gamle ideen om «New World Order». Schwabs ønske om å få mennesker ut av tradisjonelle kilder til protein og næringsstoffer, er en stor del av planen om The Great Reset.

Et raskt søk på ordet «insekter» på WEFs nettsted, avslører at de jevnlig har promotert slike hardtslående journalistiske stykker som:

5 grunner til at å spise insekter kan redusere klimaendringene

Hvorfor vi trenger å gi insekter den rollen de fortjener i våre matsystemer

Insekter kan snart dukke opp på restaurantmenyer i Europa

og

God larve: hvorfor vi kanskje spiser insekter snart

Kaksene slapper nå av etter den harde uken i Davos. Du kan vedde på at de ikke hiver inn på gresshoppe krokett eller flambert matmøll. . . selv om de kan forvente at du gjør det.

Men Davos-despotene bør passe seg! Det viser seg at de har konkurranse.

EAT-forumet (Davos for mat)

Gunhild Stordalen på EAT-konferansen. Foto: EAT

EAT Forum er en organisasjon grunnlagt av Wellcome Trust (ja, den Wellcome Trust). Det oppstod fra Stockholm Food Forum, en kun for inviterte konferanse om næringsliv, vitenskap og politikk i matproduksjon, som noen ganger blir omtalt som «Davos for mat.»

Les: Gunhild Stordalen og hennes EAT-milliardærer

Aldri hørt om EAT? Dens «Om oss» -side lyder som den vanlige hvitvaskingen av konsern: «EAT er en ideell organisasjon dedikert til å transformere vårt globale matsystem gjennom god vitenskap, utålmodig forstyrrelser og nye partnerskap.»

Men hvis selve ideen om et «Davos for mat» tar fra deg lysten på lunsj, så kan det være lurt å ta en titt på Dr. Joseph Mercolas vurdering av gruppen, i sin artikkel om den globale teknokrat- kabalen:

EAT Forums største initiativ heter FReSH, som har som mål å transformere matsystemet som helhet. Prosjektpartnere i denne satsingen inkluderer Bayer, Cargill, Syngenta, Unilever og Google. EAT samarbeider også med nesten 40 bymyndigheter i Europa, Afrika, Asia, Nord-Amerika, Sør-Amerika og Australia, og hjelper det Gates-finansierte FNs barnefond (UNICEF), med å lage oppdaterte retningslinjer for kosthold.

Med en stamtavle som dette, forventer du at EAT Forums rådgivende styre må være stablet fullt med globalister, innsidere og karrieremuldvarper for verdenseliten . . . og du vil ha rett i det!

Ikke overraskende, blant de mange initiativene er «Shifting Urban Diets«, en plan for å «demonstrere hvordan vitenskapelige mål for matsystemer kan operasjonaliseres i bykonteksten» ved å vedta Lancets «Planetary Health Diet«, et WEF-fremmet svar på hysteriet rundt klimaendringer, som sier at du bør spise mer grønnsaker for å stoppe orkaner . . . eller noe sånt.

Ja, EAT Forum har kanskje ikke slått inn på radaren din ennå, men hvis merittlisten og ambisjonen om å bli et «Davos for mat» og forbindelsene til tilsynelatende alle globalistiske innsidere og kompiskonsern i det industrielle matsystemet indikerer noe, vil vi høre mye mer om denne gruppen i nær fremtid.

USAID

Husker du for noen uker siden, da jeg diskuterte Henry Kissingers plan fra 1974, om å begynne å bruke hjelp til utlandet som et våpen for å oppmuntre utviklingsland til å begynne å sterilisere befolkningen? Vel, da vil det ikke sjokkere deg å lære at en annen organisasjon med hendene i paien til Great Food Reset, er USAID. (Ja, som USAID.)

Styret for International Food and Agricultural Development (BIFAD) er, ifølge USAIDs hjemmeside, «et rådgivende styre for USAID, besående av syv medlemmer, oppnevnt av presidenten, etablert i 1975 under tittel XII i Foreign Assistance Act, som endret, for å sikre at USAID bringer kunnskap fra amerikanske universiteter for videreføring i møte med utfordringer innen utvikling, i landbruk og matsikkerhet og støtter deres representasjon i USAID programmer.»

I fjor ga BIFAD, i forbindelse med «Feed the Future» (den amerikanske regjeringens globale sult- og matsikkerhetsinitiativ), ut et arbeidspapir med tittelen «Systemiske løsninger for tilpasning og begrensning av klimaendringer.» Artikkelen argumenterer for at:

. . . en perfekt storm av omstendigheter der problemer i forsynings-kjedene, regionale landbruks- og ernæringsutfordringer, de pågående effektene av COVID-19-pandemien og regional konflikt har blandet seg og danner en truende matsikkerhetskrise.

Etter å ha knadd inn litt klimaendringshysteri, for sikkerhets skyld, krever de, du gjettet det, en fullstendig transformasjon av matforsyningen og det globale landbruket!

Spesielt har BIFADs underkomité for «Systemisk endring» fått i oppgave å gi «bevisbaserte anbefalinger for å akselerere inkluderende systemendring for å oppnå transformativ klimatilpasning og avbøtende resultater i landbruk, ernæring og matsystemer.» Underutvalgets forslag for å nå dette ambisiøse målet er:

  • knytte «karbonmarkeder» til «regenerativt landbruk» (dvs. finansialiseringen av naturen som er rasende populært i globalistiske kretser i disse dager);
  • bruke ESG-score som en måte å presse selskaper til å godta de vage, tåkete og stadig skiftende kravene til Food Reset-mafiaen;
  • og selvfølgelig «fremme av insekter som bærekraftige kilder til proteiner.»

Hele dokumentet er svøpt i den intetsigende byråkratiske dobbelttalen om «likhet», «inkludering» og «bærekraft». Selvfølgelig unngår det å dykke for dypt inn i detaljene i denne grunnleggende transformasjonen av matsystemet som BIFAD tilsynelatende undersøker. Men hvis du vet hvordan du leser mellom linjene, er det ikke vanskelig å forstå hva rapporten egentlig sier. USAIDs «innflytelse» over utviklingsland, spesielt referert, ikke mindre enn 125 ganger, gir et innblikk i den Kissingerske mat som våpen mentaliteten, som er selve grunnlaget for USAID og dets oppdrag. Hele foretaket oser av et nykolonialt ran av land, maskert som «filantropi», den typen territorielt tyveri som folk i Afrika og andre steder har advart mot i flere tiår.

Hva kan vi gjøre?

Denne listen over medvirkende i Great Food Reset, er selvfølgelig ufullstendig. Jeg har ikke engang nevnt deltakerne i «Food Chain Reaction Game» eller «nitrogenreduksjon» -ordningene som blir presset frem av nasjonale myndigheter over hele verden eller Global Crop Diversity Trust og dets illevarslende Svalbard frøhvelv, eller noen av en million andre relevante aktører og faktorer i denne store transformasjonen.

Men fra denne (riktignok ufullstendige) utforskningen kan vi få en generell forståelse av hvilke typer aktører som står bak dette presset for å «transformere den globale matforsyningen» og kan nøyaktig beskrive deres metoder og motivasjon. Dette er nok til at vi begynner å formulere våre egne planer for å motvirke denne agendaen.

Og det er temaet for neste uke. . . .


Artikkelen er noe omarbeidet. Oversetters merknad.

Who is Behind the Great Food Reset? – The Corbett Report (substack.com)

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Forrige artikkelJohn Pilger: Forræderne mot Julian Assange
Neste artikkelKva kan vi lære av Fosen-aksjonen?
James Corbett, en prisvinnende undersøkende journalist, har holdt forelesninger om geopolitikk ved Universitetet i Groningens Studium Generale, og holdt presentasjoner om åpen kildekode-journalistikk på The French Institute for Research in Computer Science and Automation sin fOSSa-konferanse, ved TedXGroningen og ved Ritsumeikan University i Kyoto .