Kinas reaksjon på Pelosis besøk avslører deres planer for konflikten med Taiwan

0

Taiwans nasjonale forsvarsdepartement (MND) sa lørdag 6. august 2022 at flere kinesiske militærfly og fartøyer hadde operert i nærheten av Taiwan om morgenen i det det antas å være en simulering av et angrep på Taiwans hovedøy.

I en kort pressemelding sa MND at flere kinesiske militærfly og fartøy utførte aktiviteter nær Taiwan lørdag morgen, hvor noen av dem krysset medianlinja i Taiwanstredet – en uoffisiell buffersone som normalt unngås av både taiwanske og kinesiske militærfly og fartøyer.

MND la til at det kinesiske militæret sannsynligvis «simulerte et angrep på Taiwans hovedøy».

Medianlinja i Taiwanstredet ble trukket i 1955 av US Airforce General Benjamin Davis. Den gir ikke lenger noen mening.

Skipstrafikken rundt Taiwan.

Noen personer i Taiwans nyhetsbyrå CNA erkjenner nå hvordan en reell konflikt med Kina vil se ut (maskinoversatt):

Omverdenen har lenge spekulert i at en av Kinas foretrukne strategier for å angripe Taiwan er en blokade.

Denne omringingsaksjonen er for å hindre kommersielle og militære skip og fly fra å komme inn eller forlate Taiwan, samt å forhindre fremrykning av Taiwan av amerikanske tropper stasjonert i regionen. Song Zhongping, en uavhengig kinesisk militæranalytiker, sa at den kinesiske hæren «åpenbart har alle militære evner til å håndheve en slik blokade» .

John Blaxland, som er professor i internasjonal sikkerhet ved Australian National University, sa til journalister at det Kina så langt har vist var imponerende.

«De kan ikke avfeies som en slags mindre erfaren og underlegen hær, de er helt klart i stand til å koordinere land- og sjøoperasjoner, og i stand til å bruke missilsystemer og være effektive,» sa han.

Braxland sa at det kinesiske militærets øvelser viste Taiwan, USA og Japan at Kina «har forutsetningene for å gjennomføre handlingene de har truet med å ta».

Hvis man sammenligner en potensiell krig om Taiwan med den nåværende NATO-Russland proxy-krigen i Ukraina kan man se USAs problemer, skriver Moon of Alabama. USA vil sannsynligvis unngå en direkte konflikt om Taiwan med et atomvæpnet Kina, akkurat som det unngår en med Russland i Ukraina. Det er derfor Biden er på kant med lovgivere som ønsker å implementere en vanvittig Taiwan-politisk lov som vil forplikte USA til øyenes forsvar.

USA vil heller hjelpe Taiwan på andre måter. Men hvordan?

En luft- og sjøblokade ville ramme Taiwan hardt. Omtrent 40 % av elektrisiteten er generert av naturgass som alt må importeres . En annen stor del er produsert med kull som Taiwan også importerer. Det samme gjelder petroleumsprodukter. Før Pelosi landet i Taipei var gassreservene på øya nok i bare 11 dager . Kull og olje er lettere å lagre, men ville fortsatt gå tom før en blokade kunne oppheves.

Så er det mat : I 2018 var Taiwans selvforsyningsgrad for mat bare 35 %. I tillegg er den faktiske produksjonen av jordbruksland i Taiwan rundt 520 000 hektar, som er langt fra målet på 740 000 til 810 000 hektar som er foreskrevet av innenriksdepartementet. Som øynasjon er matforsyningen avhengig av internasjonal handel og anses som farlig.

En total blokade av Taiwan vil sannsynligvis bringe øya på kne i løpet av noen uker eller måneder. Tid som kan brukes til å beseire dets luftvåpen, luftforsvar og missiler og forhindre angrep fra Taiwan på Kinas fastland. Kina trenger ikke å invadere øya. Landet kan bare vente til det blir invitert inn.

Telefonanrop fra Pentagons ledelse til Kina blir nå ikke besvart .

USA ønsker å provosere Kina ytterligere med nok en krigsskipspassasje gjennom Taiwanstredet. Men Kinas juridiske forståelse er at en ubuden militær passasje gjennom landets økonomiske sone ikke er tillatt. USA har samme standpunkt når det gjelder sin egen økonomiske sone.

Siden Kina har brutt all militær kommunikasjon med USA, er risikoen ved en passasje mye høyere. Man skal ikke bli forbauset når Kina reagerer på det.

PS:

Denne artikkelen er et utdrag av artikkelen China’s Reaction To Pelosi’s Visit Reveals Its Taiwan Conflict Plans


Les også: Hvordan Pelosis besøk gjør vondt i Taiwan

Kinas hevn vil bli servert kald – og bli svært tungt fordøyelig

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMedier i USA gjenoppdager korrupsjonen i Ukraina
Neste artikkelWall Street, nazistene og dypstatens forbrytelser