Medier i USA gjenoppdager korrupsjonen i Ukraina

0

I mange år, helt fram til i fjor, har det vært allment kjent og omtalt i vestlige medier at Ukraina er et av Europas aller mest korrupte land. Men under opptakten til den nye fasen i krigen, og spesielt etter Russlands invasjon i Ukraina 24. februar 2022, er praktisk talt all omtale av korrupsjonen i Ukraina luket ut av vestlige medier.

Derfor er det grunn til å legge merke til at nyhetskanalen NPR plutselig har gjenoppdaget korrupsjonen i Ukraina.

Jimmy Dore omtaler dette her:

Ukraina har lenge vært ansett som den mest korrupte nasjonen i Europa, og ble allment anerkjent som sådan av amerikanske medier – helt frem til Russland invaderte – og plutselig måtte Ukraina «gjenfortelles» som et mønster av demokrati og en modig underdog i kampen for frihet. Nå som ukrainerne ser ut til å tape krigen, gjenoppdager imidlertid mainstream-kanaler som NPR Ukrainas grove korrupsjon og rapporterer sannheten igjen – men dessverre for seint til å stoppe de titalls milliarder dollar i militærhjelp som er sendt av gårde. Jimmy og USA-komiker Kurt Metzger diskuterer den merkelige timingen i NPRs gjenoppdagelse av ukrainsk korrupsjon.

YouTube player
Forrige artikkelMoskva prioriterer båndene til Myanmar
Neste artikkelKinas reaksjon på Pelosis besøk avslører deres planer for konflikten med Taiwan