– Kolonier av bakterier og sopp samler seg på ansiktsmasker

0
Hvor smart er det å pakke inn ansiktet med ei oppsamling bakterier og sopp og samtidig få pustekvaliteten kraftig nedsatt?

En japansk studie har nå isolert bakteriene og soppene. Noen av dem kan også forårsake infeksjoner hos mennesker.

Studien er publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Nature 18. juli 2022, og den innledes med ordene:

«COVID-19-pandemien har ført til at folk bærer ansiktsmasker daglig i offentligheten.»

Skal vi kalle det et understatement? Faktum er jo at folk er blitt påbudt å bruke masker, og i mange tilfeller under trusler om bøter, straff eller utestengning.

Forfatterne Park,Tsunoda et al skriver videre:

Selv om effektiviteten til ansiktsmasker mot virusoverføring har blitt grundig studert, har det vært få rapporter om potensielle hygieneproblemer på grunn av bakterier og sopp festet til ansiktsmaskene. Vi hadde som mål å (1) kvantifisere og identifisere bakteriene og soppene som fester seg til maskene, og (2) undersøke om de maskefestede mikrobene kan assosieres med typene og bruken av maskene og individuelle livsstiler. Vi undersøkte 109 frivillige om bruken av maskene og livsstilen deres, og dyrket bakterier og sopp fra enten ansiktssida eller yttersiden av maskene deres. Antallet bakteriekolonier var større på ansiktssida enn yttersiden; antallet soppkolonier var færre på ansiktssida enn yttersida. En lengre maskebruk økte antallet soppkolonier betydelig, men ikke antallet bakteriekolonier. Selv om de fleste identifiserte mikrober var ikke-patogene hos mennesker; Staphylococcus epidermidis , Staphylococcus aureus og Cladosporium fant vi flere patogene mikrober; Bacillus cereus, Staphylococcus saprophyticus , Aspergillus og Microsporum . Vi fant heller ingen forbindeler mellom maskefestede mikrober med transportmetoder eller gurgling. Vi foreslår at personer med nedsatt immunforsvar bør unngå gjentatt bruk av masker for å forhindre mikrobiell infeksjon.

Undersøkelsesresultater av maskebruken og antall mikrobekolonier på ansiktssiden og utsiden av ansiktsmaskene.

Analyse av barns ansiktsmasker: Mange inneholdt farlige bakterier

For den som følger med er det ikke noe oppsiktsvekkende i den japanske studien. Vi har pekt på flere undersøkelser som sier det samme.

I en artikkel av Scott Morefield som vi publiserte19. juni 2021 heter det:

Ei gruppe foreldre sende ansiktsmaskene til barna sine til eit laboratorium for analyse. Her er det dei fann: «Halvparten av maskene var ureina med ein eller fleire stammar av bakteriar som forårsakar lungebetennelse.»

Morefield viser til ei pressemelding om resultatet av undersøkelsen:

Via ei pressemelding:Gainesville, FL (16. juni, 2021) – Ei gruppe foreldre i Gainesville, Florida, som var uroa over potensielle skadar frå maskebruk, sende inn seks ansiktsmasker til eit laboratorium for analyse. Den resulterande rapporten fann at fem masker var ureina med bakteriar, parasittar og sopp, inkludert tre med farlege, patogene og lungebetennelsesforårsakande bakteriar. Ingen virus vart funne på maskene, sjølv om testen var i stand til å oppdage virus.Analysen påviste følgande 11 alarmerande farlege patogen på maskene:• Streptococcus pneumoniae (lungebetennelse)• Mycobacterium tuberculosis (tuberkulose)• Neisseria meningitidis (meningitt, sepsis)• Acanthamoeba polyphaga (amøbe som kan føre til hornhinnebetennelse og granulomatøs amebisk encefalitt)• Acinetobacter baumanni (lungebetennelse, blodinfeksjonar, meningitt, urinvegsinfeksjonar – antibiotikaresistente)• Escherichia coli (matforgiftning)• Borrelia burgdorferi (forårsakar Lyme disease)• Corynebacterium diphtheriae (difteri)• Legionella pneumophila (Legionærsjuka)• Staphylococcus pyogenes serotype M3 (alvorlege infeksjonar – høge dødstal)• Staphylococcus aureus (meningitt, sepsis).

Halvparten av maskene var besmitta med ein eller fleire stammar av lungebetennelsesframkallande bakteriar. Ein tredel var besmitta med ein eller fleire stammar av meningittframkallande bakteriar. Ein tredel var besmitta med farlege, antibiotikaresistente bakterielle patogenar. I tillegg vart det identifisert fleire mindre farlege patogenar, inkludert patogenar som kan forårsake feber, magesår, akne, soppinfeksjonar, streptokokk- halsbetennelse, tannkjøtssjukdommar med meir.

Se også:

Forskning: Ansiktsmasker er fysisk og psykologisk helseskadelige

Forskning: Bruk av masker gir barn uakseptable nivåer av CO2

Fauci : Vil tvinge på barn masker som inneholder kreftframkallende stoffer

Ansiktsmasker skader små barns språkutvikling og sosiale ferdigheter

Internt notat: FHI fraråder påbud om munnbind

Den ærligste begrunnelsen for maskebruken var det kanskje byrådsleder Raymond Johansen i Oslo som kom med: «Munnbindet også er en viktig påminnelse for oss alle om at pandemien ikke er over.»

Forrige artikkelForholdet mellom Russland og Iran tar et kvantesprang
Neste artikkelWHOs pandemitraktat – et angrep på menneskeheten