Rettssak mot reiserestriksjoner i Canada

0

Av Martin Langvad, journalist i steigan.no.

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er martin-langvad.png
Martin Langvad.

CBC melder om lange køer på Canadas største flyplass, Pearson. De siste to månedene har flyplassen slitt med køer, forsinkelser og kanselleringer. Nå har luftfartsindustrien i Canada sagt ifra, og de er ikke alene.

Forlengelse av strenge reiserestriksjoner

Canada har fortsatt noen av de strengeste koronarestriksjonene i verden for uvaksinerte. En voksen uvaksinert canadier kan ikke reise med fly eller tog uten gyldig medisinsk eller religiøst unntak. Det gjelder for både innenlands- og utenlandsreise. Kravet gjelder alle over 12 år og 4 måneder. Som uvaksinert turist kommer du ikke inn i Canada uten medisinsk unntak. Reglene ble nylig forlenget til 30. juni, og pålegger også reisende å bruke masker på flyplasser og togstasjoner. Vaksinemandatene for føderalt ansatte fortsetter og, selv om nesten alle provinsene har opphevet krav om vaksinepass og maske.

Kritikk fra luftfartsindustrien

Duncan Dee var nestleder i Canadas største flyselskap Air Canada og sier at han frykter at problemet vil vare resten av sommeren hvis ikke de pandemirelaterte inspeksjonssrutinene endres.

Han får støtte fra Canadian Airport Council som mener Canada må følge de andre landene som har fjernet vaksinemandater og koronaprotokoller for reise. Den internasjonale organisasjonen for lufttransport er enig.

Rettsaker for å oppheve restriksjonene

Brian Peckford var provinsguvernør i Newfoundland fra 1979-1989 og er den siste gjenlevende politikeren som var med å utarbeide og signere Canadas Charter of Rights. I januar annonserte Peckford at han går til sak mot Trudeaus regjering på grunn av flymandatene, den skal opp i september. 

I et intervju med psykologen Jordan B. Peterson sier Peckford at han bestemte seg for å ta det drastiske skrittet etter to år med bekymring for situasjonen i Canada. Han sier at det er flere seksjoner av Charter of Rights som ikke har blitt fulgt, men at hovedfokuset i rettsaken hans blir på begelsesfrihet relatert til reiserestriksjonene. Med rettsaken vil han forsøke å få den midlertidige loven opphevet, påvist at den delen som gjelder vaksinasjon bryter med grunnloven på flere punkter, at naturlig immunitet bør være likestilt med vaksineindusert immunitet, og at en eventuell fremtidig lov som hindrer uvaksinerte canadiere fra å fly ikke kan opprettes. I rettsdokumentet hevder Peckford at Trudeaus egentlige intensjon med loven var å presse canadiere til å vaksinere seg:

«Loven er ultra vires (ugyldig, journ. anm.) da den ble laget med falsk hensikt, og uærlig fremmet et bakenforliggende motiv om å presse canadiere til å ta koronavaksiner.»

Tre andre saker ligner så mye at alle fire skal opp i retten på samme tid. Politikeren Maxime Bernier står bak en av dem.

Les: Trudeaus unntakstilstand under etterforskning

Les: «Freedom truckers» lager verdens lengste konvoi i protest mot koronaregimet i Canada

Forrige artikkel82 – 97% økning av aborter hos Pfizer-vaksinerte gravide
Neste artikkelSivilisasjonens skjebne – finanskapitalens elendighet og de vestlige ledernes kunnskapsløshet