«Freedom truckers» lager verdens lengste konvoi i protest mot koronaregimet i Canada

0

«Freedom truckers» er lastebilsjåfører i Canada som har samlet seg til å lage verdens lengste konvoi i protest mot koronaregimet i landet, Freedom Convoy 2022. @freedomconvoycanada

Ifølge Guinness World Records var den lengste lastebilkonvoien som noen gang er registrert 7,5 km lang, i Egypt i 2020.

Frihetskonvoien på vei fra British Columbia til Ottawa må sies å være betydelig lengre.

«Den er 70 km lang,» sa Benjamin Dichter, talsmann for Freedom Convoy 2022 til Toronto Sun. «Jeg har sett opptak fra et fly. Det er imponerende.»

Innen onsdag håper lastebilsjåfører å ha tatt protesten sin gjennom til Manitoba og vil komme seg til det sørlige Ontario på fredag.

Etter planen skal konvoien ankomme Ottawa på lørdag for å gjennomføre en protestaksjon.

Hvis den kommer frem i tide – og hvis konvoien holder sammen slik den har gjort i British Columbia, Alberta og Saskatchewan – kan den komme til å slå verdensrekorden sønder og sammen.

Konvoien i Egypt samlet 480 lastebiler. Det anslås at den kanadiske konvoien kan omfatte 50 000 lastebiler fra vest, øst og til og med fra USA, skriver Toronto Sun.

Tusenvis av kanadiere har stått langs ruten, jublet fra overganger og tilbudt å servere mat til sjåførene i sine hjem og restauranter.

Det er en grasrotdemonstrasjon som har blitt langt større enn noe arrangørene hadde sett for seg.

Protesten handler om å oppheve vaksinepåbudet for lastebilførere ved grensa mellom Canada og USA og andre spørsmål knyttet til det kanadiske charteret om rettigheter og friheter, inkludert å tvinge sjåfører til å bære masker i lastebiler, sier Benjamin Dichter.

En av nettsidene for konvoien er denne. Freedom ConvoyFacebook.

«Godt gravd, gamle mulvarp!»

I en parafrase over Shakespeares stykke Hamlet (Akt1, scene 5) roser Karl Marx de revolusjonære kreftene i Frankrike  (The Eighteenth Brumaire of Louis Bonaparte. VII) og skriver: «Godt gravd, gamle mulvarp!»

Arbeiderklassen har vært spilt over sidelinja av den brutale koronapolitikken til den globale overklassen, og den er forrådt av dem som hevder seg å være deres ledere. Koronaregimet til Justin Trudeau i Canada er spesielt ondskapsfullt og undertrykkende. Men på en overraskende og spektakulær måte har lastebilsjåførene gitt ham en klassekamp han ikke var forberedt på, så vi sier som Marx:

«Godt gravd, gamle mulvarp!»

Les: The real working class revolution is the fight against vaccine mandates

Kan være et bilde av tekst
Forrige artikkelBritiske instruktører til Ukraina for å trene soldatene i bruk av avanserte våpen
Neste artikkelVaksinene: Kjetil Elvevold og Faktisk.no