20 milliarder årlig til terrorfinansiering i Syria

0
Funnet ved Deir Ezoor etter den syriske og russiske hæren befridde området i 2017.

USA, EU, Norge og andre vestlige land bruker til sammen 20 milliarder kroner til terrorfinansiering i Syria.

Av Eva Thomassen.

Funnet ved Deir Ezoor etter den syriske og russiske hæren befridde området i 2017. Dette er funn gjort i området den norske regjeringen sammen med den amerikansk-ledede koalisjonen av «villige», sier de var i og kjemper mot IS…Da IS forsvant dukket godsakene opp.

Riksrevisjonen

Riksrevisjonen har satt seg fore å granske hva 15 milliarder norske bistandskroner er brukt til i Syria. Nå pr. 2022 har summen økt til 17 milliarder. 15 milliarder kroner for perioden 2011–2020. Det er verdt å merke seg at av de 15 milliarder kronene ble hele 10 milliarder av dem innvilget for perioden 2016–2020. For 2021 har Norge gitt 2 milliarder i tilskudd. Disse 2 milliardene er ikke med i summen Riksrevisjonen skal granske bruken av.  Altså Norge har totalt brukt 17 milliarder kroner på krigen mot Syria. Norge er med det den største enkeltgiveren per capita. Norge er som vi vet en humanitær stormakt.

steigan.no har gjennom krigen mot Syria publisert en rekke artikler om norsk bistand til Syria og hvordan denne forvaltes. Hvor havner pengene? Hvem nyter godt av 17 milliarder kroner når ikke fem øre av dem går dit over 90% av befolkningen bor.

Utenriksminister Huitfeldt opplyser til TV2 i juni 2022

Selv om ISILs kontroll over landområder har opphørt, utgjør bevegelsen fortsatt en trussel. ISIL har flere tusen aktive medlemmer i Irak og Syria, og fortsatt et solid fotfeste i rurale sunniarabiske områder. USA er fortsatt engasjert i de kurdisk-kontrollerte områdene som del av kampen mot ISIL.

Min kommentar:

Det er ingenting som heter «sunniarabiske» områder. Det ble brukt som et dekknavn når Norge sendte 60 spesialsoldater til Syria for å trene «sunniarabere» til kamp mot IS. Eller var det til kamp mot den syriske hæren?.. For hvis det var til kamp mot IS så er det jo veldig rart å ikke samarbeide med Damaskus siden de hadde  felles fiende?…

De Norge trente var riktignok sunnimuslimer akkurat som de andre Al-Qaida gruppene. Siden de norsktrente terroristene skulle innrulleres i IS var det absolutt en fordel at de var sunnimuslimer.

Den syriske hæren består av alle religiøse og etniske grupper. Områdene Huitfeldt snakker om er bebodd av en rekke etniske og religiøse grupper.

Videre

– For at mennesker rammet av konflikten skal få en bedre tilværelse er det nødvendig med humanitær rehabilitering innen sektorer som er avgjørende for menneskers liv og helse, heter det i pressemeldingen.

Støtten fra Norge vil derfor også gå til tiltak som kan gi mer varige forbedringer innen utdanning, matsikkerhet, helsefasiliteter og vannforsyning i de mest sårbare områdene i Syria.

Min kommentar:

 Huitfeldt vet utmerket godt at det er de regjeringskontrollerte områdene som de mest «sårbare». Men, det er ikke dit pengene går.

Grunnen til at det er de regjeringskontrollerte områdene som er mest sårbare er fordi det kommer ingen bistand dit. Over 90% av den syriske befolkningen bor riktignok i regjeringskontrollerte områder. Men, de skal straffes fordi de ikke bidrar i å styrte presidenten sin. Huitfeldts «sårbare områder» er Idlib og de USA og kurdiskokkuperte områdene i nordøst som utgjør 30% av Syria.


Når man deltar i en regimeskiftekrig må leiesoldatene ha bistand. Det er dit milliardene av skattepengene går.  Og, en leiesoldat er en leiesoldat om han tilhører Al-Qaida, SDF, Al-Nusra, FSA eller er nazist eller «fremmedkriger». Alle er de terrorister. Alle blir de finansiert med vestlige bistandsmidler.

Videre

I tillegg til konflikten, rammes befolkningen hardt av økte priser på mat og drivstoff, som kommer som følge av krigen i Ukraina. 

Min kommentar:

Skyld ikke på Putin. Rett adressat er USA. Det var økte priser på mat og drivstoff før krigen i Ukraina. Sanksjonene har skylda. I tillegg plyndrer USA og SDF oljen og kornet og sender det ut av Syria og inn i Irak. Slik at resten av folket sulter og ikke får tilgang til drivstoff etc.

Videre

Norge har i de siste årene i alt gitt 16 milliarder kroner. Støtten går ikke til eller via syriske myndigheter.

– Konflikten i Syria har vart i elleve år, og den humanitære situasjonen blir stadig mer prekær. Vi må gjøre det vi kan for de 14,6 millioner syrerne som har akutt behov for humanitær assistanse og beskyttelse, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

– Vi skal derfor i år bidra med 1,5 milliarder kroner til de som er rammet av krigen, både i Syria og nabolandene.

Norge er blant de største bidragsyterne til de som er rammet, og har i løpet av de siste elleve årene bidratt med over 16,5 milliarder kroner.

Min kommentar:

«Gjøre det vi kan»?

Huitfeldt lyver og hun vet det. Spørsmålet blir om vi hun stjeler pengene fra vet det. Og, om vi visste det, ville ha likt at 17 milliarder av skattepengene våre går til terrorfinansiering i Syria? Siden 2011 har Norge bidratt med 17 milliarder kroner til krigen i Syria. Og, det slutter ikke der. I 2022 opplyser Huitfeldt at hun bruke 1,5 milliarder av skattepengene våre.

Forøvrig- hvem finansierer interneringsleiren Al-Hol der 65 000 IS kvinner og barna deres oppholder seg? Hvem finansierer fengslene der det sitter eller ligger IS-fanger i hopetall? Norske skattebetalere?

Her er det konkrete beviset for at 0 øre går til offentlig sektor i Syria . Norge har altså drevet med 161 prosjekter i Syria mellom 2011- 2020. 0 prosjekter i offentlig sektor. Ikke en gang en skole.

Portalen gir offisiell statistikk over forbruk av norske bistandspenger, fordelt geografisk og på sektorer og partnere. Den gir også resultatinformasjon gjennom vurderinger av fremdrift og resultater av bistandsprosjekter, resultathistorier og tematiske rapporter. https://resultater.norad.no/geografi/midtoesten/syria?show=bistand

«Vanskelige valg for giverlandene i Syria»

Vestlige givere, som USA, EU og Norge har bidratt med rundt 20 milliarder kroner årlig for å hjelpe den syriske befolkningen.

Men giverlandene straffer samtidig det syriske regimet med økonomiske sanksjoner og ønsker ikke å bidra med langsiktig bistand før det er forhandlet fram en «politisk løsning».

Derfor gir USA, EU, Norge og de fleste andre giverland milliarder til «humanitær hjelp», men nesten ingenting til noe som kan bidra til langsiktige utvikling i Syria. Sukker UD.

Satt på spissen: giverne betaler for vann, men ikke for vannledninger. 

Min kommentar:

Til det er å si: Syria har nok vann. Det Syria trenger er fred.  Den dagen får vi høre den norske kjenningsmelodien: «Vi gikk inn i Syria med våre allierte og vi går ut av Syria med våre allierte». Akkurat som Norge sa da de ble kastet ut fra Afghanistan. Akkurat som Norge vil si i Ukraina. Men, ikke før han med dårlig korttidsminne i USA sier det.

https://www.bistandsaktuelt.no/humanitaere-kriser-syria-utviklingspolitikk/assad-regimet-i-syria-tappet-fn-bistand-for-minst-900-millioner-kroner-viser-ny-forskning/101236

Har vi hjulpet Riksrevisoren litt videre på vegen til Raqqa og Idlib? Det som gjenstår er å finne sluttmottakerne av milliardene.

Forrige artikkelRussiske Janna: – Livet i Norge gjorde meg syk
Neste artikkel5G og korona: Hva er det egentlig FHI kartlegger?