Camilla Stoltenberg: – Sikker på at noen av coronatiltakene var for strenge

0

I et påskeintervju med ABC Nyheter sier FHI-sjef Camilla Stoltenberg at hun er «sikker på at noen av coronatiltakene var for strenge». Samtidig påstår hun at «det var det umulig å vite da».

Det første er sant og det andre er usant.

De meningsløse tiltakene FHI anbefalte og regjeringa innførte i desember var basert på bevisst manipulerte og oppblåste tall.

I ei melding fra Folkehelseinstituttet 13. desember 2021 heter det:

– I et foreløpig scenario beregner vi at det om tre uker kan bli opp mot 90.000 og 300.000 tilfeller per dag og 50 til 200 innleggelser per dag, dersom tiltakene ikke bremser epidemien betydelig, skriver FHI. Dette går fram av en artikkel i VG.

Allerede da pekte vi på at disse tallene var en hysterisk overdrivelse. Hvis man skulle ha tatt FHI på alvor ville alle mennesker i Norge ha vært smittet innen midten av januar. Det var opplagt at det ikke ville gå slik. Men det føyer seg inn i myndighetenes bruk av skremselstaktikk for å få folk til å underkaste seg.

Dette er samme type matematikk som Espen Nakstad har spesialisert seg på:

Nakstad 4. mars: – Vi risikerer 50 ganger flere smittede og innlagte i sykehus når vi kommer til 17. mai.

Helsedirektoratets drevne medietalsmann Espen Rostrup Nakstad fant grunn til å gå ut i Dagbladet 4. mars i år og advare slik: Risikerer 50-dobling innen 17. mai.

Det var godt kjent at omikron ikke var særlig farlig

For å glatte over at FHI enda en gang feilvurderte situasjonen, hevder Stoltenberg at man ikke visste om omikron var alvorlig:

«Slik var det også med omikron rett før jul. Tiltakene vi hadde fra midten av desember 2021 og til midten av januar 2022, de var sannsynligvis for strenge, men det var ikke mulig å vite i midten av desember.«

Jo, det var det fullstendig mulig å vite.

Angelique Coetzee, allmennpraktiserende lege og president i South African Medical Association var den som oppdaget den såkalte omikron-varianten. Hun kunne allerede da slå fast at denne varianten var nokså ufarlig og at det var mer som «en vanlig forkjølelse eller influensa».

Hun avslørte også at hun ble truet av blant annet «vitenskapsmenn» som hadde beordret henne til ikke å avsløre at den nye varianten bare forårsaket milde plager. De ba henne tilpasse historien sin:

«Jeg fikk ikke lov av forskere og europeiske politikere til å si et ord om at denne nye varianten gir svært milde symptomer.»

Coetzee ble kontaktet av europeiske «vitenskapsmenn» etter at hun hadde forklart at panikken rundt Omicron var en «storm i en kopp». Rett etter uttalelsen hennes avviste den nederlandske styrelederen for OMT (helsebyrået som håndterer pandemien i Nederland) Jaap van Dissel observasjonene hennes ved å si at det var «egentlig for tidlig» å si.

I en kronikk publisert i Daily Mail tar hun bladet fra munnen. Coetzee er positiv til vaksiner, men reagerer altså på alarmismen rundt denne varianten. Hun sier at hun ikke har sett noe som rettferdiggjør de ekstreme reaksjonene på den.

Coetzee skriver:

«Som leder av South African Medical Association og fastlege i 33 år har jeg sett mye i løpet av min medisinske karriere.

Men ingenting har forberedt meg på den ekstraordinære globale reaksjonen som møtte min kunngjøring denne uken om at jeg hadde tatt imot en ung mann i praksisen min som hadde et tilfelle av Covid som viste seg å være omikron-varianten.

Jeg har rett og slett blitt sjokkert over responsen – og spesielt fra Storbritannia.

Og la meg være tydelig: ingenting jeg har sett om denne nye varianten gir grunn for den ekstreme handlingen den britiske regjeringen har tatt som svar på den.

Det er ingen kjente tilfeller her i Sør-Afrika som har vært innlagt på sykehus med omikron-varianten, og det antas heller ikke at noen her har blitt alvorlig syk av den.

Dette skrev hun i Daily Mail 30. november, så det var svært godt kjent, og må ha vært det også for Camilla Stoltenberg & co.

Men de valgte en reaksjon de måtte vite var feil, og som FHI nå innrømmer var feil.

Les: Legen som fant omikron: Dere overreagerer

Denne artikkelen publiserte steigan.no 3. desember.

I et intervju med NTB kommer direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, med en innrømmelse som er så skandaløs at den burde koste henne jobben.

I intervjuet heter det:

FHI slet med å trenge igjennom. Først da de dro fram storslegga og presenterte skremselstall i begynnelsen av desember, ble det fart i tredjedosevaksineringen.

Å si at man venter «en stor økning» uten et smitteverntiltak er ikke tilstrekkelig etter loven

I en kronikk i Aftenposten skriver sentrale eksperter på jus og medisin at regjeringas begrunnelse for de nye smitteverntiltakene ikke tilfredsstiller lovens krav.

Smittevernlovens krav

Smittevernloven i Norge krever at smitteverntiltak skal baseres på forholdsmessighetsvurderinger med gode medisinskfaglige begrunnelser. Proposisjon 91L av 10. april 2019 poengterer viktigheten av at en vurdering av forholdsmessigheten gjøres for alle smitteverntiltak, og at «nytten må veies opp mot den belastning tiltaket medfører».

Det er helt opplagt at Camilla Stoltenbergs skremmetall ikke tilfredstiller lovens krav, og at tiltakene som er tatt på grunnlag av dem er ulovlige.

Og Camilla Stoltenberg visste at tallene ikke var noen holdbar prognose, at det aldri ville bli sånn. De var et skrekkscenario, modellert på et svært tynt grunnlag, og de hadde til hensikt å skremme folk til å adlyde. Det var løgn. Så djupt har norsk politikk og statsforvaltning falt.

I et demokratisk rettsstat ville hun ha blitt avsatt på dagen.

Og nå innrømmer hun at «noen av tiltakene var for strenge».

Men tar hun ansvar?

Tiltakene ødela arbeidsplasser og bedrifter. De påførte titusener av mennesker store problemer. Hvem betaler for skadene Stoltenberg & co påførte oss?

Og smittevernstaten er ikke satt til side og rettsstaten er ikke gjeninnsatt. Tiltaksbyråkratene ligger bare litt i dvale akkurat nå, men de kommer igjen. For de skal tvinge oss til å bli abonnenter på vaksiner som både er unødvendige og skadelige.

Forrige artikkelBåde USA og Russland forbereder seg nå på en langvarig krig
Neste artikkelVil framtida være menneskelig? Bli kjent med visjonene til milliardærklubben