Veien ut av den største og mest tabubelagte vaksinekatastrofen i moderne tid

0

Av Torleif Dønnestad.

Hva har Elon Musk, Mads Brügger og Dr. Robert Malone til felles? Jo, de elsker både ytringsfrihet, åpenhet og vaksiner såpass at de også tar bladet fra munnen om bivirkninger og irrasjonelle vaksinetiltak. Musk blant annet gjennom støtte til frihetskonvoien i Canada, der dråpen i det kjente begeret var et krav om at trailersjåførene måtte være vaksinert for å krysse grensen til USA. En aksjon som utviklet seg til en folkelig massemønstring mot koronarestriksjoner generelt, med oppslutning fra titusener av fredelige demonstranter bare i den canadiske hovedstaden Ottawa alene. Samt en nynazist, skal vi tro NRK – som for øvrig oppsummerer den globale frihetsbølgen verden over med følgende to setninger:

«Etter to år med koronapandemi er det protester mot vaksinering og strenge smitteverntiltak flere steder i verden. Konspirasjonsteoretikere, vaksinemotstandere og høyreekstreme grupper er synlige i protestene.»

Joda, man ser det man vil. Men ikke nok med det; kanalen får også «Klassekampen» på hjul, som kobler protestene til «høyrepopulistiske strømninger og falske nyheter», og «viser at populisme også har grobunn i Canada». Hvis det er populisme å stå opp mot koronatiltak så ekstreme og irrasjonelle at selv australske medier reagerer, så tenker jeg at noen har fått begrepet forskrudd. Dessuten, søker man falske nyheter nå til dags, trenger man – som demonstrert i mine siste poster – ikke se lengre enn til egen statskanal. En kanal som neste lørdag får ubekvemt besøk på Marienlyst. Aksjonen har nemlig ikke bare lammet Ottawa og grenseovergangene til USA, men spredt seg over alle verdenshav. Mandag ankommer den europeiske avleggeren Brussel, mens 19. februar står vår egen hovedstad for tur; sistnevnte med krav om at koronapasset legges vekk for godt.

Som tidligere nevnt er det ikke vanskelig å få øye på logiske brister i koronahåndteringen, og det nasjonale koronapasset er et ypperlig eksempel. I dette legger man til grunn at to doser proteinpigger av den typen som var på moten i 2020 gir bedre beskyttelse enn naturlig omikronsmitte. To doser med avleggs mRNA gir grønt pass i 270 dager, mens er man immun mot siste variant med pigger og innmat og alt (slik jeg ble på fredag), slukker lyset etter 180 dager.

Hvorfor underkjennes bredspektret naturlig immunitet, og så til de grader? All forskning tilsier at denne knuser enhver tilgjengelig farmasi. Kriteriene er like meningsløse som lovendringen som flyttet harmløs helsekost inn bak resept og fordyrende mellomledd, og blant annet gjorde melatonin i virksom dose mer enn fem ganger så kostbart som tunge sovemedisiner. Kriteriene er for øvrig ikke noe regjeringen har kommet på selv, men arvet fra Brussel, som med de mange direktiver som bit for bit har bygget ned vår nasjonale selvråderett. På toppen kommer bivirkningene, som går både Pandemrix og influensavaksinene en høy gang (selv med mye av isfjellet fortsatt under vannflaten, ikke minst på grunn av Pfizers tilbakeholdte data). Og Pandemrix var i sin tid «den mest alvorlige vaksinekatastrofen i moderne tid», ifølge FHI-Aavitsland.

Når myndighetene ikke umiddelbart slår kontra på vaksineanbefalingene, og attpåtil oppfordrer naturlig immune til å la seg vaksinere, vitner dette om en logikk så absurd at massepsykologiske forklaringsmodeller blir aktuelle. Særlig de unge utsettes nå for uforsvarlig og helt unødvendig risiko for myokarditt, blødninger og andre bivirkninger, og hver eneste bivirkning er en bloddråpe på hendene hos de ruspåvirkede bak rattet i stat og kommune som enten ikke tar grep eller aktivt markerer opposisjon.

«Hvorfor er jeg nødt til at deklarere mig selv så grundigt?» sukker Mads Brügger, sjefredaktør i Mediehuset Friheden, i sitt siste nyhetsbrev. De tre karene nevnt innledningsvis har altså enda en ting til felles, nemlig at de er koronavaksinert – barna til Musk og Brügger inkludert. Håpet er at de personlige trekkene Brügger lister opp i nyhetsbrevet avviker tilstrekkelig fra samtidens bilde av en vaksinemotstander, til at det redder ham fra antivaks-sekken. Sekken som hos mange er vid og bevegelig som de norske myndighetenes mål, fullmakter og tanker om midlertidighet. Og helt på linje med den oppdaterte amerikanske ordbokdefinisjonen, som klemmer hatten ned over halve verdens befolkning. Joda, passer ikke hatten, er det bare å endre definisjonen, slik man gjorde med keiserens nye klær. Størrelsen på Askepotts sko er i hvert fall en presisjonsgrad man kun har behov for i eventyrene.

Men er man nødt til å «deklarere seg», Brügger? Egen koronavaksinasjonsstatus er vel like «opplysende» i en vaksinedebatt som kjønn, legning og… favorittstrømper? Opplysningen er ikke bare irrelevant, men bidrar dessuten – uansett status – kun til å forstyrre ordskiftet. Den som lar seg distrahere av status er gått i kognitiv lås allerede, og lite interessert i andre resonnement enn sine egne. En annen ting jeg styrer unna, er å bruke avstandstagen som retorisk motvekt for å kontre framing. Når jeg gir uttrykk for noe som kan oppleves kontroversielt, unngår jeg (forhåpentligvis) å pakke det inn sammen med en svovelstirade mot høyreekstremisme, Pol Pot, vampyrer eller annet gufs. Og dersom dette gjør meg til en vampyrkjær nazi-kommunist i statskanalens øyne, lever jeg greit med deres eventyrfortelling.

Torleif Dønnestad

Forrige artikkelDrivkrefter for krig i Ukraina
Neste artikkelHvordan få hode og hale på krigstruslene i Ukraina?