Drivkrefter for krig i Ukraina

0

Av Terje Alnes.

Videointervju med professor Glenn Diesen om den akutte konflikten i Ukraina. Vi blir daglig fortalt at et russisk angrep er nært forestående, til tross for at Russland hele tiden har benektet at de har slike planer. Er det krefter i Vesten som faktisk ser seg tjent med en krig i Ukraina?

Ukraina-konflikten er også en propagandakrig, der vi får historien om det godes kamp mot det onde, der USA/NATO kjemper den gode striden for demokrati og Ukrainas frihet, mens Russland og Vladimir Putin er den onde makten. Hvor sannferdig er denne fremstillingen?

Det militær-industrielle komplekset har aldri vært sterkere. Vi tar for oss «krigsbevegelsen», representert ved våpenprodusenter og tenketanker, som har utviklet en forretningsmodell for påvirkning av politikere og medier. Den største tenketanken – RAND Corporation – har lagt detaljerte planer for å svekke Russland, der bevæpning av Ukraina inngår.

Dette intervjuet ble først publisert på Spartakus.

Les: RAND Corps stridsplan mot Russland er offentlig

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.