Klassekampen oppdager Freedom Convoy 2022

0
Censored But Not Stopped! Canadian Trucker’s Freedom Convoy 2022 places lawsuit and changes donation site to GiveSendGo!

Den enestående aksjonen Freedom Convoy 2022 som gjennomføres av trailersjåførene i Canada og som har har satt verdensrekord når det gjelder antall biler i en konvoi, er en av de viktigste klassekampene som pågår i Nord-Amerika akkurat nå.

Derfor har vi etterlyst omtale av aksjonen fra avisa med det stolte navnet Klassekampen. Aksjonen startet så smått 15. januar og nådde Ottawa 29. januar, så det har vært rikelig med tid til å omtale den. Men det har ikke vært mye å spore i Klassekampens spalter.

Det endret seg 8. februar 2022. Etter omtrent tre ukers taushet kom avisa med dette oppslaget:

Og det er ikke minst vinklinga i klassens avis som er interessant. Avisa har fått tak i, ikke en lastebilsjåfør, men ganske riktig en statsviter, Marc Lanteigne, til å karakterisere den store arbeideraksjonen. Vi gjengir noen sitater:

– Hittil har ikke Canada hatt den type høyrepopulisme som USA og Europa, sier han og viser til at ytre høyre-partiet Peoples Party of Canada ikke fikk et eneste sete i parlamentsvalget i fjor i september.

–Nå ser vi at folk også i Canada er sårbare for feilinformasjon og falske nyheter, sier han og påpeker at vaksinekravet til sjåfører som skal kjøre over grensa, jo bare rammer et fåtall.

Bransjeorganisasjonen Canadian Trucking Alliance, som tar avstand fra demonstrasjonene, anslår at 85 prosent av lastebilsjåførene er vaksinerte.

– Likevel er dette blitt brukt til å samle støtte til slagordet «nok er nok» og har skapt en kaskade der ulike grupper har kastet seg på. Ytre høyre, anti-regjeringskrefter, til og med separatister som vil ha et uavhengig Quebec. Det har jo ikke noe med pandemien å gjøre, men de bruker det som argument for at den kanadiske staten ikke fungerer og at de må ha egen stat, sier Lanteigne.

Han mener det hele er «et skremmende eksempel på en kjedereaksjon» der alle muli- ge slags tvilsomme krefter kaster seg på.

Klassekampen føyer til for egen del

Det meldes også om at mye av pengene som samles inn, kommer fra utlandet og anonyme kilder.

Folk i Ottawa sentrum fortviler over forstyrrelsen av dagliglivet og bråket fra demonstrasjonene.

En advokat har tatt saken til retten og sier at lastebilene tuter med varselhornene døgnet rundt, med lydstyrke mellom 105 og 125 desibel.

Og statsviteren får konkludere

Myndighetene i Ottawa melder at de har tatt i bruk alle sine polititjenestefolk, at det strømmer på med anmeldelser, og at de trenger støtte fra andre myndigheter. Trudeau har varslet at det ikke er aktu- elt å ta i bruk militæret.

– Det kan nok være vanskelig å flytte disse store lastebilene med tvang. Også det enorme antallet av folk kan gjøre det vanskelig for politiet å håndtere, påpeker Lanteigne, men påpeker at det er kommet kritikk fra urfolk om at politiet praktiserer dobbelt-moral, i og med at urfolksdemonstrasjoner mot oljerørledninger er blitt møtt med hardere tiltak enn det som skjer nå.

Så der har klassens avis endelig satt skapet på plass.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.