Hvordan få hode og hale på krigstruslene i Ukraina?

0
Illustrasjonsfoto: Ukrainske tropper / Southfront

Hvordan skal man forstå den hysteriske stemninga om en kommende krig i Ukraina? Det er tydelig at verken Vladimir Putin eller Ukrainas president Vladimir Zelensky ønsker en slik krig. Likevel forteller NATO-mediene og Washington oss at en slik krig er nært forestående. Og det gjøres svært tydelige forberedelser til virkelig krig.

Kommentatoren Eric Zuesse har også fått dette spørsmålet, og i artikkelen Making Sense of the Ukraine Standoff forsøker han å sette hode og hale på denne situasjonen. Zuesse skriver:

Putin har til hensikt å forsikre at hvis Ukraina invaderer Donbass, vil innbyggerne i Donbass vinne. Han har bevæpnet og trent dem hvordan de skal bruke våpnene, men hvis russiske soldater trenger å gå inn i Donbass og kjempe der mot Ukraina, vil han også måtte beseire de ukrainske soldatene der. Han venter på at Ukraina skal invadere Donbass. 

Biden vil at Zelensky skal beordre invasjonen; Zelensky vil ikke gjøre det, for da vil EU nesten helt sikkert aldri slippe Ukraina inn i EU. Ukraina trenger EU fordi det mistet sin viktigste handelspartner, Russland, på grunn av Obamas anti-russiske kupp i Ukraina i 2014.

EU vil ikke støtte Ukraina hvis Ukraina starter invasjonen for å okkupere Donbass, bortsett fra hvis det kommer som reaksjon på en russisk innmarsj i Donbass, i så fall vil Ukraina ikke få skylden for blodbadet der. Det er grunnen til at Biden vil at Ukraina skal arrangere en falskt flagg-episode , slik at en ukrainsk invasjon ser ut til å være et forsvar mot russisk aggresjon.

I lang tid har det vært påstander om at nazister i Ukraina forberedte et falskt flagg-arrangement og truet Zelensky med et kupp for å styrte ham hvis han nektet å gjøre det, for å gi klarsignal. Han går på stram line .

Milliardærene og nazistene ønsker krig

Zuesse skriver videre:

Jeg tror at Zelensky gjør alt han kan for å overholde EU og ikke USA (og Ukrainas egne nazister – som USA i hovedsak hadde ansatt og trent opp, sammen med andre fra andre land , for å gjennomføre kuppet i 2014) men hold deg fortsatt i live. Imidlertid krever begge Ukrainas og USAs milliardærer at Ukraina invaderer Donbass og er den største lobbygruppa i Washington akkurat nå; så nesten alle medlemmer av kongressen støtter Biden på dette.

Når det gjelder hvorvidt den amerikanske regjeringas ønske om å gå til krig mot Russland vil godtatt av resten av verden, har en (typisk) mesterlig analyse allerede blitt lagt ut av den geostrategiske analytikeren Alexander Mercouris 13. februar, med tittelen «NATO-militære styrker bygges opp i Slovakia etter hvert som USA overtar flybase».

Biden-administrasjonen leker med krig

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan ga en spesiell briefing 11. februar 2022 der han kom med den berømte apokalyptiske spådommen, som rystet verdens hovedsteder, om at en russisk invasjon av Ukraina «kan begynne under OL, til tross for mange spekulasjoner om at det bare ville skje etter OL.»

Dagen etter hadde Joe Biden og Vladimir Putin en times samtale på telefon, og fra Bidens side hadde den et krigersk utgangspunkt. Han sa til Putin at dersom Russland gikk til krig mot Ukraina, ville landet bli rammet av ødeleggende sanksjoner.

Putins rådgiver Juri Usjakov ga en orientering til media der han avslørte at samtalen fant sted på basis av en innstendig amerikansk forespørsel som ble formidlet skriftlig og med henvisning til frykt for en angivelig forestående «invasjon» av Ukraina fra Russland. Samtalen var opprinnelig planlagt til mandag, men Kreml framskyndet. Som Usjakov sa det, «Samtalen fant sted i en atmosfære av enestående hysteri fra amerikanske tjenestemenn om Russlands angivelige forestående ‘invasjon’ av Ukraina.»

Den indiske diplomaten og kommentatoren M. K. Bhadrakumar skriver:

Usjakov sa at Putin avviste slike hysteriske påstander, som, sammen med de enorme mengdene militært utstyr som strømmer inn i Ukraina, bare vil tjene ett formål, nemlig å skape «betingelserfor mulige provoserende handlinger fra de ukrainske væpnede styrkenes side». Putin snakket også om Kievs «destruktive politikk» for å «sabotere» Minsk-avtalene og påpekte Vestens manglende evne til å legge press på Ukrainas ledelse. Den mest interessante delen av Usjakovs orientering var imidlertid at Bidens henvisning til sanksjoner osv. faktisk ikke engang var hoveddelen av samtalen. For å sitere Usjakov, «Joe Biden nevnte mulige anti-russiske sanksjoner, som var forventet, gitt den spente situasjonen rundt Ukraina. Samtidig var ikke denne saken i sentrum av den ganske lange samtalen, som alt i alt var konstruktiv og «forretningsmessig».

Initiativ fra EU og Kina

Bhadrakumar skriver videre:

Interessant nok rapporterte Politico fredag ​​- samme dag som utgivelsen av Det hvite hus-dokumentet «Indo-Pacific Strategy» – at EU og kinesiske ledere skal holde et virtuelt toppmøte 1. april etter gjentatte forsinkelser, som er «en diplomatisk initiativ for å roe ned den nylig eskalerende handelsmessige og geopolitiske spenninga mellom de to… Mange i EU-systemet har uttrykt bekymring for for mye fokus på rivalisering med Kina de siste månedene, i håp om å gi de to andre elementene i EU-Kina relasjonen – partnerskap og økonomisk konkurranse – mer oppmerksomhet.»

Det er viktig å merke seg slike understrømmer som antyder økende uro over USAs transatlantiske lederskap og hvor alle disse kaskadene av økende spenning, spesielt det trusselen om en krig på kontinentet, i ei tid da Europas økonomier sliter. Betydningsfullt nok avslørte den ukrainske utenriksministeren Dmitrij Kuleba at på grunn av motstand fra europeiske land, vurderes det ikke å sperre Russland ute fra det internasjonale betalingssystemet SWIFT.

Høyt spill med stor – og skjebnesvanger – fallhøyde

Det er tydelig, som vi skrev i artikkelen USA ønsker tydeligvis å trekke Russland inn i en krig i Ukraina at:

Det er helt tydelig at krigspartiet i Washington ønsker å få i stand en krig mellom Ukraina og Russland, en krig som kan skade Russlands omdømme og skape en voldsom splittelse mellom Europa og Russland – det er hensikten og målet. Alle disse varslene om krig har til hensikt å berede scenen for det som måtte komme.

Zelensky er en svak og redd president som prøver å unngå krig. Men han vet at de krigskåte nazistene kan komme til å styrte ham, og eventuelt også drepe ham hvis han kan framstilles som en «sviker».

Svake europeiske ledere frykter en slik krig, men har lite å stille opp overfor krigspartiet. Krigspartiet i USA ønsker ikke å føre krig med egne soldater i Ukraina. Men de vil svært gjerne provosere Russland og trekke landet inn i en krig med Ukraina.

Denne kombinasjonen av negative forhold gjør situasjonen ytterst farlig.

Forrige artikkelVeien ut av den største og mest tabubelagte vaksinekatastrofen i moderne tid
Neste artikkelFHI: – Det gjør ingen forskjell på spredning av virus om man bærer maske eller ikke