Kjempedemonstrasjon i Wien mot koronadiktaturet

0
Fra Heldenplatz i Wien 11. desember 2021.

Et folkeopprør mot diktaturet er under utvikling i Østerrike.

Den østerrikske forbundskansleren Alexander Schallenberg (ÖVP) erklærte 19. november 2021 at landet innfører vaksineplikt fra 1. februar 2021, det vil si tvangsvaksinering. Han beskyldte motstanderne av regjeringas politikk for å begå «attentat mot landets helsesystem» og sa at konsekvensen av å ikke følge hans politikk ville være «overfylte intensivavdelinger og enorm menneskelig lidelse». 

Vedtaket er i strid med Nürenberg-koden som ble vedtatt på bakgrunn av den forferdelige historien med hvordan nazileger drev tvungen eksperimentell behandling av mennesker. I denne koden finnes det ti prinsipper om regnes som hellige for medisinsk etikk, og første setning i punkt 1 lyder:

«Frivillig aksept fra pasienten er absolutt grunnleggende.»

Mega-demonstrasjoner mot koronadiktaturet

Men undertrykking avler motstand. Opprøret mot koronadikaturet er i gang, og det har vært flere svære demonstrasjoner for frihet og menneskerettigheter i alpelandet. Lørdag 11. desember fylte titusener på titusener av demonstranter Helteplassen i Wien og de tilliggende gatene. Demonstrasjonen var enda større enn den forrige, som fant sted 20. november. Også i andre byer i Østerrike har det vært store demonstrasjoner, slik som i Graz: Titusener i nye demonstrasjoner mot vaksinetvang i Østerrike.

Les: «Oss tar dere aldri!» – Over 100.000 demonstrerte mot tvangsvaksinering i Wien

Demonstrasjonen 11. desember var den største til nå. At det var over 100.000 deltakere, virker opplagt, men hvor mye over? Entusiaster sier 400.000, men det er neppe tilfelle.

Venstresida i Østerrike har, som i de fleste europeiske land, sviktet sin historiske oppgave også i Østerrike. Dermed har det vært det høyreorienterte FPÖ som har spilt en sentral rolle. Regjeringa bruker da også det mot demonstrantene og kaller dem «fascister» og «nynazister», men visekansler Werner Kogel fikk svar på tiltale. Demonstrantene, som åpenbart kom fra alle samfunnslag og politiske overbevisninger, kalte hans tvangslover for fascistiske, og krevde frihet og demokrati, krav som ikke er direkte typiske for fascismen.

Østerrike er landet som har klart det kunststykket å innbille verden at Hitler var tysker og Beethoven østerriker. Landet har aldri tatt noe oppgjør med nazismen. Totalitære holdninger har djupe røtter i alpelandet, og et flertall av innbyggerne i Østerrike synes det er helt greit å ta rettighetene fra mindretallet og gi dem husarrest.

Koronadiktaturet

Konturene av den østerrikske tvangsvaksineringa begynner å vise seg. På den enes sida skal det settes inn knallhard propaganda og tvangstiltak. På den andre sida skal de som fortsatt nekter å vaksinere seg bli straffet med store bøter.

Avisa Kronen Zeitung skriver:

Fra februar 2022 vil ting bli alvorlig. For «alle mennesker som bor i Østerrike», siterer «Presse» fra det første grove utkastet til obligatorisk vaksinasjon:

  • Den som nekter å møte til vaksinasjonstimen skal innkalles av distriktsforvaltningen.
  • Hvis du ignorerer det også, bør det komme en ny forespørsel innen fire uker.
  • Holder du deg unna igjen risikerer du en bot på 3600 euro eller fire ukers erstatningsfengsel.
  • Straffen øker til inntil 7200 euro dersom noen allerede har blitt straffet to ganger for brudd på vaksinasjonsplikten eller hvis «den administrative lovbruddet har skapt en alvorlig fare for en persons liv eller helse».

Massebevegelse for demokrati

Et lands demokrati måles ikke minst av hvordan det behandler mindretallet, og motstanderne av koronadiktaturet kan være i mindretall, men de er i et økende mindretall, og de har ikke tenkt å gi seg. Her er noen videoer fra demonstrasjonen i Wien:

Og her er en video i high speed som skal vise hele demonstrasjonen:

Les også: Totalitarisme og de fem stadiene av dehumanisering

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.