Flertallet i Østerrike synes det er helt greit å ta rettighetene fra mindretallet og gi dem husarrest

0

Østerrike er landet som har klart det kunststykket å innbille verden at Hitler var tysker og Beethoven østerriker. Landet har aldri tatt noe oppgjør med nazismen. Totalitære holdninger har djupe røtter i alpelandet.

Freddie Sayers besøkte den østerrikske hovedstaden Wien dagen da verdens første lockdown for uvaksinerte ble innført, på jakt etter svar. Hvordan opplever vanlige folk at en tredjedel av befolkningen blir satt i delvis husarrest? Hvordan føles det for folk som blir sittende fast hjemme? Og hvordan havnet et liberalt demokrati der i 2021?

Forrige artikkelStor rapport: Koronakrisa har ført til omfattende angrep på demokratiet over hele verden
Neste artikkel«Skal vi gi Vest-Ukraina til Polen?»