Skremt til avstand: Mange tyskere vil slutte å klemme familie og venner

0

Skremselspropagandaen i forbindelse med koronakrisa har sendt sjokkbølger djupt inn i folks sinn og følelsesliv. Mange tyskere vil slutte å klemme nære venner og familie viser ei meningsmåling i den tyske delstaten Hessen. Hessen er en delstat med ca. 6,3 millioner innbyggere og har Wiesbaden som hovedstad.

Mange innbyggere i Hessen ønsker også å gi avkall på klemmer i framtida Ifølge en undersøkelse som er gjengitt i Hessenschau.de. Ifølge undersøkelsen ønsker mange hessere å holde seg fra å håndhilse, klemme eller gå på kino sjøl etter «pandemien». Det er en representativ studie på vegne av helseforsikringsselskapet AOK Hessen som viser dette. 31 prosent av de spurte tror at de vil fortsette å gi avkall på klemmer med familie og venner i framtida. 39 prosent ønsker ikke en gang å håndhilse i framtida – når det gjelder fremmede, er tallet hele 64 prosent. Rundt 1000 hessere ble intervjuet på telefon.

«Mange mennesker har blitt mer forsiktige og kan knapt forestille seg en normalitet som før pandemien,» sa overlegen ved AOK Hessen, Angela Smith. Nesten én av fire – 23 prosent av de spurte – ønsker også å gi avkall på å invitere besøkende hjem til seg i fremtiden. 46 prosent oppga at de også ville klare seg uten konserter, operaer, teater eller kino innendørs i fremtiden. Ifølge undersøkelsen vil FFP2 eller kirurgiske masker også forbli en del av hverdagen: 40 prosent ønsker alltid å bruke dem på bussen eller i supermarkedet etter slutten av pandemien.

Ved hjelp av en psykologisk fryktkampanje uten historisk sidestykke har altså myndighetene lykkes i å invadere folks innerste følelsesliv og gjøre dem avstumpet og redde for andre mennesker. Å stjele nærkontakten fra mennesker vil også føre til langtidsskader på helsa deres, på immunforsvaret og den psykiske helsa. Alt dette er gjort for at de største kjeltringene blant de multinasjonale selskapene skal kunne selge eksperimentelle «vaksiner» som ingen aner verken de langsiktige eller kortsiktige konsekvensene av.

Bruk av frykt for å kontrollere atferd i Covid-krisa var totalitært, innrømmer forskere

Forskere i en komité som oppmuntret til bruk av frykt for å kontrollere folks oppførsel under Covid-pandemien, har innrømmet at arbeidet deres var «uetisk» og «totalitært». Dette skriver CNBC News.

Medlemmer av Pandemic Insights Group on Behavior (SPI-B) uttrykte beklagelse over taktikken de har brukt i ei ny bok om psykologiens rolle i den britiske regjeringas Covid-19-respons.

SPI-B advarte i mars i fjor om at ministrene måtte øke «det opplevde nivået av personlig trussel» fra Covid-19 fordi «et betydelig antall mennesker fortsatt ikke føler seg tilstrekkelig personlig truet».

Gavin Morgan, en psykolog på teamet, sa:

«Det er klart at det ikke er etisk å bruke frykt som kontrollmiddel. Å bruke frykt lukter totalitarisme. Det er ikke en etisk holdning for noen moderne regjering. Av natur er jeg en optimistisk person, men alt dette har gitt meg et mer pessimistisk syn på mennesker.»

Morgan snakket med forfatteren Laura Dodsworth, som har brukt et år på å undersøke regjeringens taktikk for hennes bok A State of Fear.

En SPI-B-forsker sa til Dodsworth: «I mars [2020] var regjeringa veldig bekymret for overholdelse, og de trodde folk ikke ville ønske å bli låst inne. Det var diskusjoner om at frykt var nødvendig for å oppmuntre til etterlevelse, og det ble tatt beslutninger om hvordan frykten skulle økes. Måten vi har brukt frykt på er dystopisk.»

Fryktkampanjen har fått ekstreme virkninger ikke minst fordi hele det politiske spekteret fra høyre til venstre har godtatt premissene og metodene. For den herskende klassen, som profiterer ekstremt på denne krisa, er denne frykten og denne økte avstanden mellom folk, helt ideell. Et folk som er redde for nærkontakt med andre, er ekstremt lett å manipulere, undertrykke og plyndre.

Les også: Tidligere nestsjef i Pfizer: – Det dere skal frykte er ikke viruset, men regjeringene deres

La oss overvinne Prosjekt Frykt

Forskning: Ansiktsmasker er fysisk og psykologisk helseskadelige

FHI: – Vaksinerte barn kan utvikle dårligere immunitet

FHI fikk nei til å forske på virkninga av strenge tiltak

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.