Den urovekkende kontrollen Bill Gates har over verdens matvaresikkerhet

0
TRAFALGAR SQUARE, LONDON/ENGLAND- 29 August 2020: BILL GATES IS EVIL sign at the Unite for Freedom rally; where thousands gathered in Trafalgar Square to hear calls for lockdown rules to be removed

Dette er et utdrag av artikkelen Bill Gates’s worrying control over global food security, part one.

Av Dustin Broadbery

Når vi nærmer oss en misnøyens vinter og globale matsystemer går fra ille til verre, er det problemer i paradiset. Roten til disse problemene er myndighetenes reaksjoner på Covid-19 som har forårsaket en seksdobling av hungersnødslignende forhold mens globale forsyningskjeder kollapser, og feltforsøk for genredigerte avlinger og husdyr begynner i Storbritannia.

Overfor denne perfekte stormen ble FNs toppmøte i World Food Systems samlet i forrige måned, hvor medlemslandene sluttet seg sammen med privat sektor, sivilsamfunnets grupper og forskere for å få til ‘håndgripelige, positive endringer’ i verdens matsystemer og, som fortellinga deres sier, «drive på oppstarten etter Covid-19″.

Les: De store korporasjonene og Bill Gates tok over FNs matvaretoppmøte

Sjøl om vi kunne løse problemene våre ved å bruke den samme logikken som skapte dem, er det djupere institusjonelle problemer som undergraver integriteten til toppmøtet. Nærmere bestemt korporasjonenes seier ved en mann hvis visjon om framtida for matsikkerhet plassert det sivile samfunnets og bondesamfunnets interesser i et annet univers enn selskapene han er lojal overfor.

Les: Oligarkene kjøper opp stadig mer jordbrukseiendom i USA

Som et kjent navn på katastrofekapitalismens firmament, er det mer ved Bill Gates enn at han som dommedagsprofet terroriserer verdens befolkning til en permanent tilstand av paralysering, og det handler om framtida for matsikkerheten i verden.

USAs hurtigmatimpresario

På mindre enn et tiår har Gates blitt USAs største eier av jordbruksland, og har skaffet seg mer enn 98.000 hektar inkludert 100 Circles Farm hvor poteter dyrkes for hurtigmatgiganten McDonald’s. Gates eier de facto McDonald’s frites, og med er alt sagt om hans engasjement for folkehelsa.

Les: Bill Gates er nå USAs største jordeier

På den ene sida er Gates den mest innflytelsesrike aktøren innen global folkehelse, og følger i fotsporene til sin åndelige leder, John D Rockefeller; på den andre siden støtter han ei sammenslutning av hurtigmatprodusenter som dreper flere mennesker globalt enn tobakk og driver de som overlever i retning av de legemidlene som han også skalter og valter med til skade for de 50 prosent av alle amerikanere som lider av kroniske helseplager.

Når det gjelder hurtigmat, eier Gates 7,8 prosent av Warren Buffets investeringsinstrument, Berkshire Hathaway, som kontrollerer 39 prosent av den største Subway-hurtigmatkjeden og 9,3 prosent av Coca-Cola-company. Det er i tillegg til at Gates Foundation har en 16,8 prosent eierandel i den største Coca-Cola-tappefranchisen i verden, for fjerde år på rad kåret til verdens største plastforurenser.

Gates miljøfotavtrykk er bare en del av problemet. Han støtter også flere virksomheter som tilslører grensene mellom mat og teknologi, og hvis han får sin vilje, vil fremtidas mat likne lite på det som serveres på tallerkenen vår i dag.

Les: «Gates Ag One»: enda et forsøk på å dytte bøndene inn i agrobusiness

Tyngdepunktet hans er genmodifiserte organismer, eller GMOer. Han eier 500.000 Monsanto-aksjer til en verdi av 23 milliarder dollar, noe som gjør ham til implisitt den svorne fienden til alt under sola som er organisk og bærekraftig. Det er Gates-finansiert Impossible Burger, laget av genetisk manipulert soya og gjær, med produsenten Impossible Foods, som eier 25 patenter på kunstig produsert ost, biff og kylling. En annen Gates-støttet oppstartbedrift som gjør henter investeringer på kapitalmarkedene er Ginkgo Bioworks. Ifølge deres formålserklæring vil Gingko produsere tilpassede organismer ved hjelp av celleprogrammeringsteknologi for å genetisk manipulere smaker og lage ingredienser for ultrabearbeidede matvarer. Planen deres er å lisensiere mer enn 20.000 konstruerte celleprogrammer til næringsmiddelindustrien.

Les: Kunstig kjøtt. Den merkelige saka om Dr. Jekyll og Mister Gates.

Faktisk, hvis agrifoodtech-satsningene Gates bringer til markedet fortsetter å blomstre, vil tradisjonelle dietter snart bli erstattet av laboratoriedyrket kjøtt og andre konstruerte matvarer.

I likhet med Rockefeller før ham, transformerer Gates hvordan vi produserer mat, vever klimaendringer og mantraet om å «følge vitenskapen» til sitt verdensbilde.

Dette involverer vanligvis genetikk, landbrukskjemikalier og stiftelsens industripartnere som driver monopol på tjenester og forsyningskjeder. Tilsynelatende har det liten betydning for Gates hvilke sosiale og miljømessige kostnader virksomhetene hans skaper, siden han fremmer ett sett med verdier og investerer i et annet.

Les: Bill Gates’s worrying control over global food security – Part 1

Bill Gates’s tightening control of global food security – Part 2


Dustin Broadbery er en profesjonell innen mat- og drikkebransjen som jobber med økologiske drikkevarer, og som har vært vitne til ødeleggelsene som følge av lockdowns i mat- og drikke- og serveringssektoren. Han publiserer arbeidet sitt på www.thecogent.org.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.